Επαφές Χαρίτση - ΕΤΕπ με επίκεντρο την οικονομία

Στο Λουξεμβούργο βρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, όπου επισκέφτηκαν την έδρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

 

Τα δύο κυβερνητικά στελέχη συζήτησαν με τον πρόεδρο της Τράπεζας κ. Hoyer και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου (EIF)  Pier Luigi Gilibert, με αντικείμενο τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς.

 

Επιπλέον, παρουσίασαν αναλυτικά τις νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή και στήριξη της ΕΤΕπ για την υλοποίηση τους.

 

«Η συνεργασία με την ΕΤΕπ έχει ήδη αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα, καθώς το 2016 συνάψαμε συμφωνίες, ύψους 2,4 δισ. ευρώ, από τα οποία περισσότερα από 1,4 δισ. ευρώ ήδη διοχετεύτηκαν στην πραγματική οικονομία» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

 

Το ποσό αυτό, κατά τον ίδιο, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το 2017, «εξασφαλίζοντας έτσι νέα κεφάλαια που θα χρηματοδοτήσουν κρίσιμες υποδομές, όπως η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, αναπτυξιακά έργα στους δήμους και στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».


protoselida

World Business

Volkswagen για Τουρκία: Δεν θα κάνουμε εργοστάσιο σε πεδίο μάχης

Volkswagen για Τουρκία: Δεν θα κάνουμε εργοστάσιο σε…

Ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen υπερασπίστηκε σήμερα την απόφαση της εταιρείας να αναβάλλει την κατασκευή...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Τεχνολογία

Ενίσχυση του mobile internet στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης

Ενίσχυση του mobile internet στην Ελλάδα εν μέσω…

Η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας δεν έκαμψε καθόλου το τεχνολογικό φρόνημα των Ελλήνων on...

Υγεία & Διατροφή

Δοκιμή πρώτη φορά «χειμερίας νάρκης» σε ανθρώπους

Δοκιμή πρώτη φορά «χειμερίας νάρκης» σε ανθρώπους

Άνθρωποι τέθηκαν από γιατρούς σε αναστολής ζωτικών λειτουργιών (suspended animation- κατάσταση «χειμερίας νάρκης») για πρώτη...

Περιβάλλον

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.