Επαφές Χαρίτση - ΕΤΕπ με επίκεντρο την οικονομία

Στο Λουξεμβούργο βρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, όπου επισκέφτηκαν την έδρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

 

Τα δύο κυβερνητικά στελέχη συζήτησαν με τον πρόεδρο της Τράπεζας κ. Hoyer και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου (EIF)  Pier Luigi Gilibert, με αντικείμενο τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς.

 

Επιπλέον, παρουσίασαν αναλυτικά τις νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή και στήριξη της ΕΤΕπ για την υλοποίηση τους.

 

«Η συνεργασία με την ΕΤΕπ έχει ήδη αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα, καθώς το 2016 συνάψαμε συμφωνίες, ύψους 2,4 δισ. ευρώ, από τα οποία περισσότερα από 1,4 δισ. ευρώ ήδη διοχετεύτηκαν στην πραγματική οικονομία» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

 

Το ποσό αυτό, κατά τον ίδιο, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το 2017, «εξασφαλίζοντας έτσι νέα κεφάλαια που θα χρηματοδοτήσουν κρίσιμες υποδομές, όπως η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, αναπτυξιακά έργα στους δήμους και στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».


protoselida

World Business

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Εντός του 2020 πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο η πλατφόρμα βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων Airbnb, σύμφωνα με...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Πρώτη είναι η Peugeot και στην προτίμηση των εταιρειών για το διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2019...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.