Deal News Online

undefined

«Δε θέλουμε χάρες αλλά στήριξη» λένε οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων

Δεν υπάρχουν πραγματικά αναπτυξιακά μέτρα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι πρόεδροι των εννέα Επιμελητηρίων της κεντρικής Μακεδονίας.

 

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν και τα εννιά επιμελητήρια της Κεντρικής Μακεδονίας με κεντρικό θέμα την πορεία του επιχειρείν, το οποίο - όπως υποστηρίζουν - φθίνει με ολοένα και πιο εντεινόμενο ρυθμό.

 

Ισχυρίστηκαν, μάλιστα, ότι η έλλειψη «πραγματικών» αναπτυξιακών μέτρων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας και τη «φοροκαταιγίδα» - όπως τη χαρακτήρισαν - οδηγούν μοιραία σε αύξηση της ανεργίας και στο μαρασμό των τοπικών κοινωνιών.

 

Άμεσα γενναία μέτρα

 

Επιπλέον, όλοι οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων (Εμποροβιομηχανικό, Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Θεσσαλονίκης, καθώς και εκείνα των νομών Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής), συνέκλιναν στην άποψη πως εάν δεν ληφθούν άμεσα γενναία μέτρα για την τόνωση και στήριξη της επιχειρηματικότητας, δεν αποκλείεται - σε σύντομο χρονικό διάστημα - και οι επιχειρηματίες να κατέβουν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει.

 

Αδιέξοδο

«Το 95% των επιχειρηματιών είναι σε αδιέξοδο και σχεδόν κανένας δεν είναι συνεπής απέναντι στις πληρωμές του», είπε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης και πρόσθεσε: «Ακόμα και όσοι σήμερα είναι συνεπείς, στο προσεχές διάστημα θα έχουν αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους».

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, ζήτησε να ληφθούν άμεσα πραγματικά και ξεκάθαρα τονωτικά και αναπτυξιακά μέτρα για την επιχειρηματικότητα και να σταματήσουν οι ολοένα και πιο συχνές αλλαγές του φορολογικού σχεδίου. Σε ό,τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις ζήτησε να σχεδιαστούν σε αναπτυξιακή βάση και να μην γίνουν, για να μπαλώσουν τρύπες των κρατικών ταμείων.

 

Επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής

 

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ζήτησε - μεταξύ άλλων - να γίνουν άμεσα: αποπληρωμή των επιχειρήσεων από το δημόσιο, αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων ΕΣΟΑ 2007-2013 και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων ΤΕΜΠΜΕ, σε πέντε χρόνια από τρία που είναι σήμερα.

 

Για ομαλοποίηση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα, ενεργοποίηση του αναπτυξιακού νόμου, μείωση φορολογίας, πάταξη της φοροδιαφυγής και παραεμπορίου και πραγματοποίηση ουσιαστικού διαλόγου με την Πολιτεία για την από κοινού συνδιαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων, με στόχο την ανάπτυξη, μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας, Ιορδάνης Τσώτσος.

 

«Δε θέλουμε χάρες αλλά στήριξη»

 

«Δε θέλουμε χάρες, αλλά στήριξη της επιχειρηματικότητας που οι κυβερνήσεις οδήγησαν στην καταστροφή», ισχυρίστηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Ο επικεφαλής του επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιώργος Γκίλης, ζήτησε μείωση γραφειοκρατίας και λήψη ειδικών μέτρων ενίσχυσης του τουρισμού στην περιοχή.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, επεσήμανε πως, «οι λύσεις που προτείνονται καθημερινά από την κυβέρνηση οδηγούν σε καταστροφικές προοπτικές, αναφορικά με την ανάπτυξη στη χώρα».

Επίσης, οι εννέα πρόεδροι ανακοίνωσαν πως απέστειλαν υπόμνημα στον πρωθυπουργό, κοινοποιώντας το σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς, στο οποίο περιγράφουν την κατάσταση και προτείνουν λύσεις και μέτρα για τη βελτίωση του επιχειρείν. 


Αθλητικά

Στίβος: Διετή φυλάκιση στον Λαμίν Ντιάκ για διαφθορά

Στίβος: Διετή φυλάκιση στον Λαμίν Ντιάκ για διαφθορά

Ο πρώην επικεφαλής του παγκόσμιου στίβου Lamine Diack, κρίθηκε ένοχος για διαφθορά για κάλυψη ρωσικών...

Αυτοκίνητο

MAZDA MX-30: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Mazda

MAZDA MX-30: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής…

To πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Mazda αποτελεί το νέο MX-30, ενώ πρόκειται για...

Περιβάλλον

Ιθάκη: Καμπάνια διάσωσης του σπάνιου αμφίβιου Πρασινόφρυνου

Ιθάκη: Καμπάνια διάσωσης του σπάνιου αμφίβιου Πρασινόφρυνου

Καμπάνια διάσωσης του σπάνιου είδους αμφίβιου Πρασινόφρυνου στο νησί της Ιθάκης εκτυλίσσεται τα τελευταία χρόνια...

Τουρισμός

Ρόδος: “Ποδαρικό” από το κρουαζιερόπλοιο World Explorer

Ρόδος: “Ποδαρικό” από το κρουαζιερόπλοιο World Explorer

Μετά από αρκετούς μήνες απουσίας κρουαζιεροπλοίων λόγω της πανδημίας Covid-19, σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.