Κατάινεν: Επιτακτική η ανάγκη στήριξης των ελληνικών ΜμΕ

Άμμεση η ανάγκη για στήριξη και διευκόλυνση της πρόσβασης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδημούλη.

 

«Η Επιτροπή γνωρίζει πολύ καλά τη δυσχερή κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), καθώς και την ανάγκη στήριξης και διευκόλυνσης της πρόσβασής τους στη χρηματοδότηση, τόσο σε δάνεια όσο και επενδύσεις συμμετοχών στο κεφάλαιο» τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

 

Άλλωστε, όπως σημείωσε, πέραν της συμφωνίας που υπεγράφη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, ετέθησαν πρόσφατα σε ισχύ αρκετές άλλες συμφωνίες με άλλους ενδιάμεσους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

 

Αυτό σημαίνει, εξήγησε, ότι υπάρχουν πλέον πολλές χρηματοδοτούμενες από την Ε.Ε. δράσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για τις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

 

Την ίδια ώρα, υποστήριξε πως αναμένεται ότι «οι 7 πράξεις που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο της θυρίδας ΜμΕ του ΕΤΣΕ για την Ελλάδα και αντιπροσωπεύουν συνολική χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, ύψους 195 εκατ. ευρώ, θα κινητοποιήσουν εντέλει ποσό ύψους 1,05 δισ. ευρώ σε επενδύσεις».


protoselida

World Business

 Volkswagen : Επενδύσεις στην Κίνα ύψους 4 δισ. ευρώ

Volkswagen : Επενδύσεις στην Κίνα ύψους 4…

Επενδύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ θα πραγματοποιήσει στην Κίνα ο όμιλος Volkswagen μαζί με τους...

Media

Ο επαρχιακός Τύπος στηρίζει τον εσωτερικό τουρισμό

Ο επαρχιακός Τύπος στηρίζει τον εσωτερικό τουρισμό

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ.) είχε ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.