Οικονομία

Κατάινεν: Επιτακτική η ανάγκη στήριξης των ελληνικών ΜμΕ

Άμμεση η ανάγκη για στήριξη και διευκόλυνση της πρόσβασης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδημούλη.

 

«Η Επιτροπή γνωρίζει πολύ καλά τη δυσχερή κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), καθώς και την ανάγκη στήριξης και διευκόλυνσης της πρόσβασής τους στη χρηματοδότηση, τόσο σε δάνεια όσο και επενδύσεις συμμετοχών στο κεφάλαιο» τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

 

Άλλωστε, όπως σημείωσε, πέραν της συμφωνίας που υπεγράφη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, ετέθησαν πρόσφατα σε ισχύ αρκετές άλλες συμφωνίες με άλλους ενδιάμεσους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

 

Αυτό σημαίνει, εξήγησε, ότι υπάρχουν πλέον πολλές χρηματοδοτούμενες από την Ε.Ε. δράσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για τις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

 

Την ίδια ώρα, υποστήριξε πως αναμένεται ότι «οι 7 πράξεις που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο της θυρίδας ΜμΕ του ΕΤΣΕ για την Ελλάδα και αντιπροσωπεύουν συνολική χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, ύψους 195 εκατ. ευρώ, θα κινητοποιήσουν εντέλει ποσό ύψους 1,05 δισ. ευρώ σε επενδύσεις».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή