Deal News Online

undefined

Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα σχεδιάζει αναπτυξιακή τράπεζα Προτεινόμενο

Η είδηση της δημιουργίας αναπτυξιακής τράπεζας στην Ελλάδα αναπαράγεται από τον γερμανικό Τύπο.

 

Η οικονομική επιθεώρηση Wirtschafts Woche αναφέρει ότι «μέσω μιας αναπτυξιακής τράπεζας η Ελλάδα θέλει να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Το 85% όλων των επιχειρήσεων της χώρας είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές διαμορφώνουν την οικονομία της υπερχρεωμένης χώρας. Τελευταία αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες στη λήψη δανείων αφού πολλές ελληνικές τράπεζες υποφέρουν από το βάρος των κόκκινων δανείων».

 

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Handelsblatt που επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη βουλή τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με δυο αξιωματούχος οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει την τεχνική υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας και των ευρωπαϊκών αρχών. Οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχουν εγκρίνει ήδη προσωρινά σχέδια για τη δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας».

 

Κατά τα άλλα το ενδιαφέρον του γερμανικού τύπου μονοπωλεί σχεδόν η Σύνοδος Κορυφής του G20 και τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Αμβούργο τις περασμένες ημέρες. Συγκεκριμένα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung υπό τον τίτλο «Αυτές οι πράξεις δεν σχετίζονται με κάποια δικαιολογημένη οργή», γράφει: «Γιατί δεν φώναξαν οι Σοσιαλδημοκράτες, Αριστεροί και Πράσινοι ακόμη πιο δυνατά στο 'μαύρο μπλοκ': 'Ξεκουμπιστείτε!'; Επίσης δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν ότι μπορεί η οργή των ειρηνικών διαδηλωτών και η καταστροφική μανία των φανατικών να στρέφεται κατά των ίδιων προβληματικών καταστάσεων, παρά ταύτα όμως δεν μπορεί να υπάρξει κοινός παρανομαστής με το ανθρώπινο μίσος που έδειξαν οι εγκληματίες. Οι βίαιοι αναρχικοί αντιμετωπίστηκαν σαν έφηβοι που μπορεί να είναι λίγο άγριοι, αλλά κατά βάση δεν έχουν άδικο».

 

Και από Ελλάδα οι ταραξίες του G20

 

Σε άλλο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Οι ταραξίες του G20 ήρθαν από όλη την Ευρώπη» επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με την αστυνομία του Αμβούργου, οι συλληφθέντες προέρχονται από χώρες όπως την Ελλάδα, την Ελβετία, την Ισπανία και τη Σουηδία. Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ανέφερε μάλιστα ότι οι αναρχικοί κύκλοι προετοιμάζονταν εδώ και δύο χρόνια για τις διαδηλώσεις κατά του G20 και εισήγαγαν 'υλικό' για τα επεισόδια ήδη πριν ξεκινήσουν οι αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι».

 

Η εφημερίδα Tageszeitung σχολιάζει τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Καγκελαρίας, Πέτερ Αλτμάιερ σχετικά με τα επεισόδια στο Αμβούργο ως εξής: «Τα επεισόδια την Παρασκευή ήταν τελείως ανούσια, βίαια, περιττά και επικίνδυνα. Ένα όμως δεν ήταν σίγουρα: 'το ίδιο άσχημα με την τρομοκρατία ακροδεξιών και Ισλαμιστών' όπως είπε ο Π. Αλτμάιερ. Ο άνθρωπος αυτός κατέχει ένα από τα σημαντικότερα αξιώματα ενός κράτους, που μετρά πρόσφατες επιθέσεις τόσο νεοναζί και όσο και ισλαμιστών με πολλούς νεκρούς».


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού…

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται σήμερα στις 2 Απριλίου το Αρχείο...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Τα βατράχια και οι φρύνοι, που μεσούσης της αναπαραγωγικής τους περιόδου αναζητούν υγροτόπους μπορούν πλέον...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.