Στο σκαμνί σήμερα το ζεύγος Παπαντωνίου

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, προκειμένου να δικαστούν, σε δεύτερο βαθμό, για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» για το έτος 2010.

 

Πρόκειται για μια ακόμη δίκη που αφορά σε ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» του ζεύγους Παπαντωνίου. Και αυτό γιατί, ήδη ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης μέχρι τέσσερα έτη για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» για τα έτη 2008, 2009 και 2010.

 

Για την υπόθεση που εκδικάζεται σήμερα, σε πρώτο βαθμό το ζεύγος Παπαντωνίου είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2017 σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών έκαστος, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του, είχαν κριθεί ένοχοι για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» καθώς δεν είχαν συμπεριλάβει την κατάθεση των 1.311.000 ευρώ, που διατηρούσε από το 2000 η κ. Κουράκου στην Ελβετία.

 

Από με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν αναδειχθεί στα ποινικά ακροατήρια για τις υποθέσεις του «πόθεν έσχες», η Δικαιοσύνη κάνει λόγο για μια συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης του επίμαχου ποσού.

 

Ωστόσο, από την πλευρά της η κ. Κουράκου υποστηρίζει πως πρόκειται για χρήματα που-ένα σημαντικό μέρος τους- της το έδωσε ο πρώην σύζυγος της και τα οποία αποταμίευσε για τους δύο γιους τους.

 

To 2010 τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν σε λογαριασμό των γιων της κ. Κουράκου από τον πρώτο της γάμο ενώ το 2008 είχαν μεταφερθεί σε «trust» με τη συμμετοχή υπεράκτιας εταιρίας. Σε κάθε περίπτωση, τα χρήματα αυτά είχαν μεταφερθεί-μετρητά- το 2000 στην Ελβετία με τη βοήθεια του Γιώργου Κανδαλέπα, συνεργάτη και κουμπάρου του Γιάννου Παπαντωνίου.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Αθλητικά

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Παρελθόν αποτελεί από τον Ολυμπιακό ο Γιάνις Τίμα. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας...

Υγεία & Διατροφή

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε η επιβολή αναδρομικού  "χαρατσιού" προς τους Οδοντιάτρους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.