Ντομπρόβσκις: Ξεκινά η επιστροφή της Ελλάδας στις Αγορές Προτεινόμενο

Την έναρξη των προετοιμασιών για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές προαναγγέλλει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, επισημαίνοντας πως «πρέπει να τεστάρουμε τις αγορές και να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη».

 

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «κανονικά (η επιστροφή στις αγορές) πρέπει να γίνει με το τέλος του προγράμματος το 2018, ωστόσο οι χώρες που ήταν σε προγράμματα προσπάθησαν να επιστρέψουν στις αγορές από πριν». Έτσι, «οι προεργασίες θα ξεκινήσουν λίγο-πολύ τώρα» σημειώνει.

 

Επισημαίνει παράλληλα ότι για να ξαναβγεί η χώρα «χρειαζόμαστε δύο πράγματα: το ένα έχει ήδη γίνει με την άρση της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος, το άλλο είναι να παραμείνει η χώρα σταθερά στην πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και να διασφαλίσει μια συνεχιζόμενη ανάπτυξη».

 

Για την απόφαση άρσης της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος ο κ. Ντομπρόβσκις σημειώνει ότι «θα μπορούσε να ληφθεί την άνοιξη, μαζί με την Πορτογαλία και την Κροατία, όμως στην περίπτωση της Ελλάδας οι προβλέψεις μας βασίστηκαν στην προϋπόθεση ότι το πρόγραμμα είναι εντός στόχων, έτσι ήταν σημαντικό να έχουμε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, την εκταμίευση της δόσης, που δείχνουν ότι όντως το πρόγραμμα είναι εντός στόχων, η ανάπτυξη το ίδιο και όλοι αυτοί οι λόγοι συντελούν στην άρση της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος».

 

«Είναι ένα περαιτέρω βήμα προς τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και οικονομική σταθερότητα την οποία κατάφερε η Ελλάδα. Συνεπώς, τώρα το επόμενο θέμα είναι η προετοιμασία της χώρας για την έξοδό της στις αγορές και να σταθεί επιτέλους στα πόδια της, να μην εξαρτάται πλέον από προγράμματα» τονίζει σε συνέντευξή του στο euro2day.gr.

 

Ερωτηθείς, τέλος, τι πρέπει να περιμένει η Ελλάδα εν όψει της επόμενης αξιολόγησης δηλώνει πως «αναμένουμε επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος και επίσης ως προς την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων το μεγαλύτερο μέρος έχει γίνει».

 

«Βεβαίως υπάρχουν ακόμα κάποια που εκκρεμούν. Θα προσηλωθούμε σε αυτό το σκέλος» συμπληρώνει.


protoselida

World Business

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Εντός του 2020 πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο η πλατφόρμα βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων Airbnb, σύμφωνα με...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αθλητικά

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Ο "κατήφορος" της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην παγκόσμια...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Πρώτη είναι η Peugeot και στην προτίμηση των εταιρειών για το διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2019...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.