Αυξημένη η τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Σε ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου και στα περισσότερα νησιά της Δωδεκανήσου πράγμα που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι σε επίπεδο αφίξεων το 2017 θα είναι η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ροδιακού τουρισμού. Ήδη οι πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού εγγίζουν το 100% και σε ανάλογους ρυθμούς αναμένεται να εξελιχθεί η κίνηση και τους επόμενους μήνες.

 

Σε ότι αφορά τον Ιούνιο οι τουρίστες που έφθασαν στο νησί με πτήσεις τσάρτερ ήταν περισσότεροι κατά 6,7% σε σύγκριση με πέρσι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport Greece.

 

Συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι επισκέφθηκαν το νησί μας 23.263 περισσότεροι τουρίστες καθώς ο συνολικός αριθμός των τουριστών είχαν ανέλθει σε 369.259 άτομα έναντι 345.996.

 

Συνολικά μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου διακινήθηκαν 714.898 τουρίστες ( 369.259 αφίξεις και 337.000 αναχωρήσεις) έναντι 651.411 τον Ιούνιο του 2016 καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 9,7%.

 

Αυξητικά ήταν τα νούμερα και στην κίνηση εσωτερικού, καθώς σημειώθηκε αύξηση στη σε ποσοστό 7,2% στη διακίνηση επιβατών μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου. Όπως έδειξαν τα στοιχεία, με τις πτήσεις εσωτερικού διακινήθηκαν 80.572 άτομα ( αφίξεις και αναχωρήσεις) έναντι 75.165 πέρσι. Αυξημένες ήταν επίσης οι πτήσεις ( αφίξεις και αναχωρήσεις) εξωτερικού που εξυπηρετήθηκαν από το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου, σε ποσοστό 4,8% καθώς σύμφωνα με την καταγραφή αυτές ανήλθαν σε 4.523 (αφίξεις και αναχωρήσεις) έναντι 4.314 τον ίδιο μήνα πέρσι.

 

Σύμφωνα με την αναλυτική αποτύπωση των στοιχείων πρώτοι στην κατάταξη ήλθαν το μήνα που πέρασε οι 'Αγγλοι, ακολούθησαν οι Γερμανοί, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Σουηδοί, οι Ρώσοι και οι Πολωνοί. Την έκτη θέση μοιράζονται οι Ισραηλινοί και οι Ιταλοί ενώ ακολουθούν οι Τσέχοι και οι Δανοί. Τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σε ότι αφορά τις δύο πρώτες θέσεις τις κατέλαβαν επίσης οι 'Αγγλοι και οι Γερμανοί, όμως η πεντάδα ήταν εντελώς διαφορετική καθώς ακολουθούσαν οι Ρώσοι, οι Σουηδοί, και οι Ιταλοί.


protoselida

World Business

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή ρευστότητας

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή…

Έτοιμη να παρέχει ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει την...

Media

Στην Alter Ego η τηλεοπτική άδεια

Στην Alter Ego η τηλεοπτική άδεια

Στην Alter Ego πηγαίνει η νέα τηλεοπτική άδεια ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας μετά από απόφαση...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.