Κέρδη στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, με τον Dow Jones να σκαρφαλώνει σε νέο ιστορικό υψηλό, με στήριξη από τις μετοχές του κλάδου λιανικών πωλήσεων, μετά από τις θετικές εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του β' τριμήνου από την Target (2,7%).

 

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 21.553 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,2% στις 2.447 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,21% στις 6.274 μονάδες.

 

Η ανακοίνωση της Target ικανοποιεί ιδιαίτερα τους αναλυτές, αναφορικά με τον κλάδο λιανεμπορίου ο οποίος θεωρείται εξαιρετικά σημαντικός για την «υγεία» της αμερικανικής οικονομίας, με δεδομένο ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αντιστοιχούν σχεδόν στο 70% του ΑΕΠ.

 

Αποτέλεσμα της ανακοίνωσης ήταν το SPDR S&P Retail exchange-traded fund να ενισχύεται άνω του 1%, εμφανίζοντας την καλύτερη πορεία του από τα τέλη Ιουνίου, με σημαντικά κέρδη και για τις μετοχές των Wal-Mart, Kohl's, Costco και Macy's.

 

Σε οικονομικό επίπεδο ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,1% τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα παραμείνει αμετάβλητος. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας υποχώρησαν αλλά διαμορφώθηκε υψηλότερα από τις εκτιμήσεις, φθάνοντας στις 247.000.


protoselida

World Business

Grand Opening για το Λούβρο του Abu Dhabi

Grand Opening για το Λούβρο του Abu Dhabi

Tο franchise μουσείο θα κάνει εγκαίνια στις 11 Nοεμβρίου, με πενταετή καθυστέρηση

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Αυτοκίνητο

Nissan: Έσπασε το φράγμα της παραγωγής 150 εκατ. αυτοκινήτων

Nissan: Έσπασε το φράγμα της παραγωγής 150 εκατ.…

Η Nissan Motor Co., Ltd. κατέκτησε ένα ακόμα ορόσημο στην ιστορία της, φτάνοντας τα 150 εκατομμύρια...

Copyright © 2017 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.