Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά ταμπλό

Ανοδικά κινούνται οι περισσότερες ασιατικές αγορές, κλείνοντας την εβδομάδα σε υψηλό επίπεδο καθώς οι επενδυτές διατηρούν τη διάθεσή τους για ρίσκο.

 

Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,16, ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,01%, ο Shangai υποχωρεί 0,08%, ο Straits Times στη Σιγκαπούρη καταγράφει άνοδο 0,55%, ο Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύεται 0,16%, ο S&P/ASX ενισχύεται 0,49%.

 

Η Ασία τα έχει πάει καλά τις τελευταίες ημέρες, παρά τις δηλώσεις της προέδρου της Fed, Janet Yellen, και τις τελευταίες ανησυχίες αναφορικά με τον Trump, σχολιάζει αναλυτής της JP Morgan.

 

Επιβεβαίωσε το Α+ της Κίνας η Fitch, διατηρώντας το outlook σταθερό. Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, τα ratings της Κίνας υποστηρίζονται από την ισχύ των εξωτερικών χρηματοοικονομικών και μακροοικονομικών στοιχείων.

 

Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της χώρας παραμένουν ευνοϊκές, και οι οικονομικές πολιτικές ήταν αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση μιας σειράς εγχώριων και εξωτερικών πιέσεων το περασμένο έτος.

 

Τα μεγάλα και αυξανόμενα επίπεδα χρέους σε ολόκληρο τον μη χρηματοπιστωτικό τομέα της Κίνας, σε συνδυασμό με τη χαμηλή πιστωτική ποιότητα των τραπεζών που αξιολογεί η Fitch στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, παραμένει ο πιο σημαντικός παράγοντας ρίσκου για την κρατική αξιολόγηση.

 

Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει ότι η επίσημη συνολική χρηματοδότηση θα αυξηθεί στο 208% του ΑΕΠ το 2017, από το 201% το 2016 και το 114% το 2008.

 

Το χρέος των νοικοκυριών παραμένει μέτριο παρά την ταχεία αύξηση των τελευταίων ετών, αλλά ο εταιρικός τομέας της Κίνας είναι ο πιο χρεωμένος μεταξύ των μεγάλων οικονομιών παγκοσμίως, με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών.

 

Επίσης, οι δημοσιονομικές δαπάνες της Κίνας αυξήθηκαν 19,1% τον Ιούνιο σε σχέση με το περασμένο έτος, διπλασιάζοντας την αύξηση του 9,2% το Μάιο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας.

 

Μια επιτάχυνση των δαπανών των δημοσίων projects, όπως η κοινωνική πρόνοια και η απασχόληση, αντικατοπτρίζει την εφαρμογή μιας προληπτικής δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ανέφερε το υπουργείο.

 

Η αύξηση των κυβερνητικών εσόδων διαμορφώθηκε επίσης στο 8,9% τον Ιούνιο από το 3,7%.

 

Η ισχύς στις τιμές των βιομηχανικών προϊόντων, τα βελτιωμένα κέρδη των επιχειρήσεων και η αύξηση των εισαγωγών, συνέβαλαν όλα στην σταθερή ανάπτυξη των κυβερνητικών εσόδων.

 

Τα έσοδα από τις πωλήσεις γης, βασική πηγή εσόδων για τις τοπικές κυβερνήσεις, αυξήθηκαν κατά 34% στο α΄ εξάμηνο του έτους, σε σχέση με την αύξηση κατά 32,8% τους πρώτους πέντε μήνες.


protoselida

World Business

Grand Opening για το Λούβρο του Abu Dhabi

Grand Opening για το Λούβρο του Abu Dhabi

Tο franchise μουσείο θα κάνει εγκαίνια στις 11 Nοεμβρίου, με πενταετή καθυστέρηση

Media

Παππάς: Ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να στηριχθεί

Παππάς: Ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να στηριχθεί

Υπάρχει η δυνατότητα να στηριχθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης...

Secret Money

Tρεις μνηστήρες για το 20% του FSRU

Tρεις μνηστήρες για το 20% του FSRU

«Kλείδωσαν» ΔEΠA - Bούλγαροι. Ποιος «έρχεται»; - Oι συζητήσεις του Kοπελούζου με τους Aμερικάνους

Αυτοκίνητο

Nissan: Έσπασε το φράγμα της παραγωγής 150 εκατ. αυτοκινήτων

Nissan: Έσπασε το φράγμα της παραγωγής 150 εκατ.…

Η Nissan Motor Co., Ltd. κατέκτησε ένα ακόμα ορόσημο στην ιστορία της, φτάνοντας τα 150 εκατομμύρια...

Copyright © 2017 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.