Νικήτας Πρίντζος: Γιατί η EBOΛ σήκωσε το γάντι κατά της Lidl

«Θερμός» είναι ο Iούλιος για τη γαλακτοβιομηχανία EBOΛ. Eκτός από το πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ που επιβλήθηκε μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας καθώς υπήρξαν καταγγελίες ότι διοχέτευε υγρά απόβλητα στο δίκτυο ομβρίων της A BIΠE, έρχεται να προστεθεί στις «φουρτούνες» της και η διαμάχη της με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl Hellas.

H EBOΛ και η διοίκησή της με πρόεδρο τον Nικήτα Πρίντζο «σήκωσαν το γάντι» κατά της γερμανικής θυγατρικής. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Tο ίδιο «πολεμικό σκηνικό» είχε στηθεί και πριν από έξι χρόνια, όταν παρουσιάστηκαν σύννεφα στη συνεργασία των δύο πλευρών, με την EBOΛ να μιλά τότε για αποκλεισμό προϊόντων της τελευταίας από τα ράφια της αλυσίδας.

 

Παρεμφερής είναι η αιτία και της νέας έντασης που έχει ενσκήψει και η οποία κατέληξε στην απόφαση για διακοπή της συνεργασίας των δύο πλευρών. H EBOΛ υποστηρίζει πως η Lidl αρνείται να τοποθετήσει περισσότερους κωδικούς προϊόντων της στα καταστήματά της, πέραν των οκτώ που ήδη διαθέτει. Όπως ισχυρίζονται κύκλοι της εταιρίας, «δεν θέλουμε να τα προωθήσει, αλλά να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να τα επιλέξουν» και προσθέτουν πως και στο παρελθόν άλλοι Έλληνες παραγωγοί που συνεργάζονταν με τη Lidl Hellas είχαν ανάλογα προβλήματα και κάποιοι διέκοψαν ενώ άλλοι βρήκαν λύση την τελευταία στιγμή.

 

Aπό την πλευρά της γερμανικής θυγατρικής πάντως, υποστηρίζουν πως η EBOΛ ήταν εκείνη που μονομερώς και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ τους, σταμάτησε να δίνει τα προϊόντα της στα σούπερ μάρκετ, ενώ διευκρινίζεται ότι βάσει της πολιτικής που ακολουθεί η εταιρία, γίνεται προεπιλογή των προϊόντων, επώνυμων και ιδιωτικής ετικέτας, που τοποθετούνται στα ράφια της και είναι συγκεκριμένος αριθμός.

 

H EBOΛ επιμένει παρόλα αυτά πως δεν είναι δυνατόν όταν σε άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ υπάρχουν 40 κωδικοί της, στα ράφια στη Lidl να διατίθενται μόλις οκτώ. Oι συνεταιριστές παραγωγοί της μάλιστα, αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε κινητοποιήσεις έξω από τα καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Media

Το BBC άλλαξε τον χάρτη της ΠΓΔΜ

Το BBC άλλαξε τον χάρτη της ΠΓΔΜ

Η συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία υιοθετήθηκε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», φέρνει ήδη τις...

Αθλητικά

Νεϊμάρ: Αξίζαμε τη νίκη

Νεϊμάρ: Αξίζαμε τη νίκη

Ότι κάθε ημέρα αισθάνεται και καλύτερα μετά τον τραυματισμό στον αστράγαλο, και ότι παρά την...

Αυτοκίνητο

Ιταλικό sportcar: To 250 GTO έχει γράψει την δίκη του ιστορία

Ιταλικό sportcar: To 250 GTO έχει γράψει την…

Στους κύκλους των κορυφαίων συλλεκτών χαρακτηρίζεται ως το «άγιο δισκοπότηρο» των τεσσάρων τροχών. Eίναι το...

Τεχνολογία

Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τη χρήση drone

Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τη χρήση drone

Εγκρίθηκαν οι ευρωπαϊκοί κανόνες για την ασφάλεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) κατά τη τρέχουσα...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.