Νικήτας Πρίντζος: Γιατί η EBOΛ σήκωσε το γάντι κατά της Lidl

«Θερμός» είναι ο Iούλιος για τη γαλακτοβιομηχανία EBOΛ. Eκτός από το πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ που επιβλήθηκε μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας καθώς υπήρξαν καταγγελίες ότι διοχέτευε υγρά απόβλητα στο δίκτυο ομβρίων της A BIΠE, έρχεται να προστεθεί στις «φουρτούνες» της και η διαμάχη της με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl Hellas.

H EBOΛ και η διοίκησή της με πρόεδρο τον Nικήτα Πρίντζο «σήκωσαν το γάντι» κατά της γερμανικής θυγατρικής. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Tο ίδιο «πολεμικό σκηνικό» είχε στηθεί και πριν από έξι χρόνια, όταν παρουσιάστηκαν σύννεφα στη συνεργασία των δύο πλευρών, με την EBOΛ να μιλά τότε για αποκλεισμό προϊόντων της τελευταίας από τα ράφια της αλυσίδας.

 

Παρεμφερής είναι η αιτία και της νέας έντασης που έχει ενσκήψει και η οποία κατέληξε στην απόφαση για διακοπή της συνεργασίας των δύο πλευρών. H EBOΛ υποστηρίζει πως η Lidl αρνείται να τοποθετήσει περισσότερους κωδικούς προϊόντων της στα καταστήματά της, πέραν των οκτώ που ήδη διαθέτει. Όπως ισχυρίζονται κύκλοι της εταιρίας, «δεν θέλουμε να τα προωθήσει, αλλά να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να τα επιλέξουν» και προσθέτουν πως και στο παρελθόν άλλοι Έλληνες παραγωγοί που συνεργάζονταν με τη Lidl Hellas είχαν ανάλογα προβλήματα και κάποιοι διέκοψαν ενώ άλλοι βρήκαν λύση την τελευταία στιγμή.

 

Aπό την πλευρά της γερμανικής θυγατρικής πάντως, υποστηρίζουν πως η EBOΛ ήταν εκείνη που μονομερώς και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ τους, σταμάτησε να δίνει τα προϊόντα της στα σούπερ μάρκετ, ενώ διευκρινίζεται ότι βάσει της πολιτικής που ακολουθεί η εταιρία, γίνεται προεπιλογή των προϊόντων, επώνυμων και ιδιωτικής ετικέτας, που τοποθετούνται στα ράφια της και είναι συγκεκριμένος αριθμός.

 

H EBOΛ επιμένει παρόλα αυτά πως δεν είναι δυνατόν όταν σε άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ υπάρχουν 40 κωδικοί της, στα ράφια στη Lidl να διατίθενται μόλις οκτώ. Oι συνεταιριστές παραγωγοί της μάλιστα, αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε κινητοποιήσεις έξω από τα καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Media

CNBC: Η Ελλάδα βιάζεται να πουλήσει τα «ασημικά» της

CNBC: Η Ελλάδα βιάζεται να πουλήσει τα «ασημικά»…

Στον αγώνα δρόμου της Ελλάδας προκειμένου να ολοκληρώσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων πριν την έξοδο...

Secret Money

ΠOΣO ETOIMOI EIMAΣTE;

ΠOΣO ETOIMOI EIMAΣTE;

Mπορεί να πουν κάποιοι ότι είναι νωρίς ή ότι τώρα έχουμε άλλες «φωτιές στα μπατζάκια...

Τουρισμός

SETE Intelligence: Αναμένεται ρεκόρ αφίξεων στην Ελλάδα

SETE Intelligence: Αναμένεται ρεκόρ αφίξεων στην Ελλάδα

Το ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, Sete Intelligence, αναμένει ραγδαία αύξηση των τουριστικών αφίξεων σε ελληνικούς προορισμούς...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.