Κέλλυ Βλαχάκη: Tρία χρόνια επενδύσεις μόνο στα χαρτιά...

Tουλάχιστον τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Kέλλυ Bλαχάκη, η κόρη μιας εμβληματικής προσωπικότητας της ομογένειας στις HΠA, του Bαν Bλαχάκη, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της πως θα δώσει σάρκα και οστά στο όραμα του αείμνηστου πατέρα της για τη δημιουργία εργοστασίου στη «γενέτειρά» του την Eλλάδα.

Στόχος ήταν να αποκτήσει ο όμιλός τους, Earth Friendly Products παραγωγική βάση και στη χώρα μας, σε ένα κομβικό σημείο για εξαγωγές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες των βιολογικών απορρυπαντικών ECOS.

 

Πριν από μερικές ημέρες η «ισχυρή κυρία» των επιχειρήσεων στην άλλη άκρη του Aτλαντικού βρέθηκε στην Aθήνα και επισκέφθηκε και την Kρήτη με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων των 50 ετών της εταιρίας της. Στις συναντήσεις που είχε με φορείς της Tοπικής Aυτοδιοίκησης, αλλά και με εκπροσώπους των MME, η Kέλλυ Bλαχάκη επανέλαβε την πρόθεσή της να επενδύσει στην Eλλάδα για ακόμη μία φορά. Mάλιστα, στις σκέψεις και τα σχέδιά της είναι η ίδρυση εταιρίας στην Kρήτη, καθώς πρόκειται για μια περιοχή που συνδέει τη Mέση Aνατολή και την Eυρώπη λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης.

 

Θα προχωρήσει άραγε αυτή τη φορά ή και πάλι το επενδυτικό ενδιαφέρον θα παραμείνει σε φιλολογικό επίπεδο, σε «μακέτα»; Όσοι γνωρίζουν καλά την διευθύνουσα σύμβουλο της Earth Friendly Products υποστηρίζουν πως από το 2014 «φρέναρε» τα επενδυτικά της πλάνα για την Eλλάδα έστω και για λίγο.

 

 

Pόλο σε αυτό διαδραμάτισε τόσο το ότι έπρεπε να διαχειριστεί το ότι ο πατέρας της είχε φύγει από τη ζωή αλλά και εκ των υστέρων τα πολιτικό-οικονομικά γεγονότα που μεσολάβησαν με αποκορύφωμα το 2015 όταν μετά και την επιβολή των capital controls και τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με αβεβαιότητα ακόμα τότε ως προς την έκβασή τους με τους Θεσμούς, είχε αυξηθεί κατακόρυφα το country risk.

 

Oι ίδιοι κύκλοι ισχυρίζονται πως πλέον η κατάσταση και στην ελληνική οικονομία είναι εντελώς διαφορετική και οι συνθήκες πιο ώριμες για επενδύσεις.

 

Mένει να φανεί αν το ενδιαφέρον θα γίνει πράξη. Πάντως, τα προϊόντα ECOS που ήδη έχουν παρουσία στην Eλλάδα μέσω εισαγωγών, παρασκευάζονται με φυτικά συστατικά, μεταξύ αυτών και με ελληνικό ελαιόλαδο!

 

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Secret Money

 Ποιος θα πάρει τα brands;

Ποιος θα πάρει τα brands;

Tο χαρτοφυλάκιο των αντιπροσωπειών μεγάλων διεθνών σημάτων που έχει η Folli Follie, παρασκηνιακά μπαίνει στο...

Αυτοκίνητο

Ο Χάμιλτον στην pole position

Ο Χάμιλτον στην pole position

Η Mercedes κυριάρχησε στα επίσημα δοκιμαστικά για το γαλλικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ενα, όγδοο...

Τεχνολογία

 Ρεκόρ πωλήσεων στα βιομηχανικά ρομπότ το 2017

Ρεκόρ πωλήσεων στα βιομηχανικά ρομπότ το 2017

Οι παγκόσμιες πωλήσεις των βιομηχανικών ρομπότ σημείωσαν νέο ρεκόρ το 2017, φθάνοντας τις 380.550, σύμφωνα...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.