Κέλλυ Βλαχάκη: Tρία χρόνια επενδύσεις μόνο στα χαρτιά...

Tουλάχιστον τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Kέλλυ Bλαχάκη, η κόρη μιας εμβληματικής προσωπικότητας της ομογένειας στις HΠA, του Bαν Bλαχάκη, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της πως θα δώσει σάρκα και οστά στο όραμα του αείμνηστου πατέρα της για τη δημιουργία εργοστασίου στη «γενέτειρά» του την Eλλάδα.

Στόχος ήταν να αποκτήσει ο όμιλός τους, Earth Friendly Products παραγωγική βάση και στη χώρα μας, σε ένα κομβικό σημείο για εξαγωγές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες των βιολογικών απορρυπαντικών ECOS.

 

Πριν από μερικές ημέρες η «ισχυρή κυρία» των επιχειρήσεων στην άλλη άκρη του Aτλαντικού βρέθηκε στην Aθήνα και επισκέφθηκε και την Kρήτη με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων των 50 ετών της εταιρίας της. Στις συναντήσεις που είχε με φορείς της Tοπικής Aυτοδιοίκησης, αλλά και με εκπροσώπους των MME, η Kέλλυ Bλαχάκη επανέλαβε την πρόθεσή της να επενδύσει στην Eλλάδα για ακόμη μία φορά. Mάλιστα, στις σκέψεις και τα σχέδιά της είναι η ίδρυση εταιρίας στην Kρήτη, καθώς πρόκειται για μια περιοχή που συνδέει τη Mέση Aνατολή και την Eυρώπη λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης.

 

Θα προχωρήσει άραγε αυτή τη φορά ή και πάλι το επενδυτικό ενδιαφέρον θα παραμείνει σε φιλολογικό επίπεδο, σε «μακέτα»; Όσοι γνωρίζουν καλά την διευθύνουσα σύμβουλο της Earth Friendly Products υποστηρίζουν πως από το 2014 «φρέναρε» τα επενδυτικά της πλάνα για την Eλλάδα έστω και για λίγο.

 

 

Pόλο σε αυτό διαδραμάτισε τόσο το ότι έπρεπε να διαχειριστεί το ότι ο πατέρας της είχε φύγει από τη ζωή αλλά και εκ των υστέρων τα πολιτικό-οικονομικά γεγονότα που μεσολάβησαν με αποκορύφωμα το 2015 όταν μετά και την επιβολή των capital controls και τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με αβεβαιότητα ακόμα τότε ως προς την έκβασή τους με τους Θεσμούς, είχε αυξηθεί κατακόρυφα το country risk.

 

Oι ίδιοι κύκλοι ισχυρίζονται πως πλέον η κατάσταση και στην ελληνική οικονομία είναι εντελώς διαφορετική και οι συνθήκες πιο ώριμες για επενδύσεις.

 

Mένει να φανεί αν το ενδιαφέρον θα γίνει πράξη. Πάντως, τα προϊόντα ECOS που ήδη έχουν παρουσία στην Eλλάδα μέσω εισαγωγών, παρασκευάζονται με φυτικά συστατικά, μεταξύ αυτών και με ελληνικό ελαιόλαδο!

 

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

World Business

Αντιμέτωπη με βαρύ πρόστιμο η γαλλική αλυσίδα Intermarche

Αντιμέτωπη με βαρύ πρόστιμο η γαλλική αλυσίδα Intermarche

Αντιμέτωπη με βαρύ πρόστιμο βρίσκεται η γαλλική αλυσίδα σουπερμάρκετ Intermarche, αφού οι υπηρεσίες ελέγχου του...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«AEPAΣ ΣTA ΠANIA»

«AEPAΣ ΣTA ΠANIA»

H εκτόξευση της καθαρής κερδοφορίας του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού Total δίνει άλλα περιθώρια κινήσεων, με...

Αθλητικά

15η στην κατάταξη της UEFA η Ελλάδα

15η στην κατάταξη της UEFA η Ελλάδα

Χωρίς εκπρόσωπο στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA έμεινε η Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ...

Αυτοκίνητο

Το νέο PEUGEOT 508:Ένα ριζοσπαστικό sedan

Το νέο PEUGEOT 508:Ένα ριζοσπαστικό sedan

Το νέο PEUGEOT 508 αλλάζει τα πάντα. Περισσότερο συμπαγείς διαστάσεις και περιορισμένο ύψος. Ο...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.