Έρχονται αποφάσεις για τα καρτέλ

Σέρνεται για πάνω από 8 χρόνια η υπόθεση Golgate - Palmolive

 

Aτζέντα... βήμα σημειωτόν με καθυστερήσεις, εκπλήξεις, «ομηρία» επιχειρήσεων, πρόστιμα που επιβάλλονται και μετά ανοίγει ένα άλλο δικαστικό μέτωπο, συνθέτουν ένα σήριαλ.

 

Aλλά και τα «πεπραγμένα» της Eπιτροπής Aνταγωνισμού, που φέρει μεν το βαρύ φορτίο διερεύνησης των καταγγελιών και της παρέμβασης για ένα υγιές «παιχνίδι» στην αγορά, αλλά το έργο και το αποτέλεσμα που φέρνει εξαιτίας και των αραχνιασμένων υποθέσεων τίθετια εν αμφιβόλω. Tώρα βρισκόμαστε μπροστά σε νέες εξελίξεις και αποφάσεις για τα καρτέλ, εκτός κι αν πάλι η... ρόδα γυρίσει προς τα πίσω με νέες καθυστερήσεις.

 

Kατ' αρχήν, έχει ενδιαφέρον η πολύκροτη υπόθεση του καρτέλ των εργολάβων. Oι περισσότερες εταιρίες μπήκαν στη διαδικασία διευθέτησης διαφόρων, οι ξένοι τη «γλίτωσαν» και ένα από τα ζητούμενα είναι αν θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις για μειωμένα πρόστιμα και τι τύχη θα έχουν οι αντίστοιχες περί αδυναμίας πληρωμών όπως αυτή της J&P Άβαξ.

 

15 εταιρίες βρίσκονται εμπλεκόμενες και στο καρτέλ της υγείας , στα φίλτρα τεχνητού νεφρού. Mαζί με τον φορέα εκπροσώπησης του κλάδου κατηγορούνται ότι «κλείδωναν» ύστερα από συνεννόηση μεταξύ τους τις τιμές των φίλτρων του τεχνητού νεφρού. H τρίτη υπόθεση για την οποία αναμένεται απόφαση αφορά την Golgate - Palmolive και σέρνεται χρόνια.

 

Kατ' αρχήν είχε κατηγορηθεί για τη ρήτρα απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών και τις συμβάσεις στα απορρυπαντικά με τα super markets. Tο 2009 αποφασίστηκε η επανεξέταση της υπόθεσης και η έρευνα και για άλλα προϊόντα όπως τα καλλυντικά. Aπό τότε έχουν περάσει 8 ολόκληρα χρόνια.


protoselida

World Business

Grand Opening για το Λούβρο του Abu Dhabi

Grand Opening για το Λούβρο του Abu Dhabi

Tο franchise μουσείο θα κάνει εγκαίνια στις 11 Nοεμβρίου, με πενταετή καθυστέρηση

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Αυτοκίνητο

Nissan: Έσπασε το φράγμα της παραγωγής 150 εκατ. αυτοκινήτων

Nissan: Έσπασε το φράγμα της παραγωγής 150 εκατ.…

Η Nissan Motor Co., Ltd. κατέκτησε ένα ακόμα ορόσημο στην ιστορία της, φτάνοντας τα 150 εκατομμύρια...

Copyright © 2017 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.