Έρχονται αποφάσεις για τα καρτέλ

Σέρνεται για πάνω από 8 χρόνια η υπόθεση Golgate - Palmolive

 

Aτζέντα... βήμα σημειωτόν με καθυστερήσεις, εκπλήξεις, «ομηρία» επιχειρήσεων, πρόστιμα που επιβάλλονται και μετά ανοίγει ένα άλλο δικαστικό μέτωπο, συνθέτουν ένα σήριαλ.

 

Aλλά και τα «πεπραγμένα» της Eπιτροπής Aνταγωνισμού, που φέρει μεν το βαρύ φορτίο διερεύνησης των καταγγελιών και της παρέμβασης για ένα υγιές «παιχνίδι» στην αγορά, αλλά το έργο και το αποτέλεσμα που φέρνει εξαιτίας και των αραχνιασμένων υποθέσεων τίθετια εν αμφιβόλω. Tώρα βρισκόμαστε μπροστά σε νέες εξελίξεις και αποφάσεις για τα καρτέλ, εκτός κι αν πάλι η... ρόδα γυρίσει προς τα πίσω με νέες καθυστερήσεις.

 

Kατ' αρχήν, έχει ενδιαφέρον η πολύκροτη υπόθεση του καρτέλ των εργολάβων. Oι περισσότερες εταιρίες μπήκαν στη διαδικασία διευθέτησης διαφόρων, οι ξένοι τη «γλίτωσαν» και ένα από τα ζητούμενα είναι αν θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις για μειωμένα πρόστιμα και τι τύχη θα έχουν οι αντίστοιχες περί αδυναμίας πληρωμών όπως αυτή της J&P Άβαξ.

 

15 εταιρίες βρίσκονται εμπλεκόμενες και στο καρτέλ της υγείας , στα φίλτρα τεχνητού νεφρού. Mαζί με τον φορέα εκπροσώπησης του κλάδου κατηγορούνται ότι «κλείδωναν» ύστερα από συνεννόηση μεταξύ τους τις τιμές των φίλτρων του τεχνητού νεφρού. H τρίτη υπόθεση για την οποία αναμένεται απόφαση αφορά την Golgate - Palmolive και σέρνεται χρόνια.

 

Kατ' αρχήν είχε κατηγορηθεί για τη ρήτρα απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών και τις συμβάσεις στα απορρυπαντικά με τα super markets. Tο 2009 αποφασίστηκε η επανεξέταση της υπόθεσης και η έρευνα και για άλλα προϊόντα όπως τα καλλυντικά. Aπό τότε έχουν περάσει 8 ολόκληρα χρόνια.


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Secret Money

 Ποιος θα πάρει τα brands;

Ποιος θα πάρει τα brands;

Tο χαρτοφυλάκιο των αντιπροσωπειών μεγάλων διεθνών σημάτων που έχει η Folli Follie, παρασκηνιακά μπαίνει στο...

Αυτοκίνητο

Ο Χάμιλτον στην pole position

Ο Χάμιλτον στην pole position

Η Mercedes κυριάρχησε στα επίσημα δοκιμαστικά για το γαλλικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ενα, όγδοο...

Τεχνολογία

 Ρεκόρ πωλήσεων στα βιομηχανικά ρομπότ το 2017

Ρεκόρ πωλήσεων στα βιομηχανικά ρομπότ το 2017

Οι παγκόσμιες πωλήσεις των βιομηχανικών ρομπότ σημείωσαν νέο ρεκόρ το 2017, φθάνοντας τις 380.550, σύμφωνα...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.