Deal News Online

undefined

Η ελληνική αποστολή αναχώρησε με αισιοδοξία για το Λονδίνο

Με αρκετούς νέους αθλητές και αθλήτριες στη σύνθεσή του αναχώρησε σήμερα για το Λονδίνο το κύριο μέρος της ελληνικής αποστολής, όπου 4-13 Αυγούστου θα πάρουν μέρος στο 16ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών - γυναικών. Η Κατερίνα Στεφανίδη ταξίδεψε για το Λονδίνο το βράδυ της Τρίτης, ενώ στις 8 Αυγούστου θα αναχωρήσουν οι Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου και Δέσποινα Ζαπουνίδου.

Οι δηλώσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών:

 

Λυκούργος Τσάκωνας (200μ): «Είμαι σε καλή κατάσταση και αρκετά ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή μου σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στον αγώνα μου και πιστεύω πως θα βγει κάτι καλό».

 

Κώστας Δουβαλίδης (110μ εμπ.): «Είμαι έτοιμος για την 5η συμμετοχή μου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η προπόνηση έως εδώ πήγε καλά, μένει τώρα να δούμε πως θα εξελιχθεί ο κύριος αγώνας. Μακάρι να πάνε όλα καλά να βγει μια καλή κούρσα ώστε να περάσω στον ημιτελικό. Εννοείται πως θέλω να κυνηγήσω μια εμφάνιση καλύτερη από αυτές των προηγούμενων διοργανώσεων (καλύτερη παρουσία η 19η θέση σε ημιτελικό). Παρά το γεγονός ότι πέρασα μια δύσκολη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας έκανα δύο χειρουργεία και έμεινα αρκετά πίσω στην προπόνηση, θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό».

 

Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν): «Είμαι σε καλή κατάσταση και μετά το Diamond League στο Μονακό επικεντρώθηκα στην προπόνησή μου. Πάω για το καλύτερο δυνατό στο Λονδίνο. Θα το παλέψω, δεν έχω άγχος».

 

Γιάννης Κυριαζής (ακοντισμός): «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να κυνηγήσω τις επιδόσεις που είναι στις δυνατότητές μου και κοντά στο ρεκόρ μου. Νομίζω πως, αν συμβεί αυτό, τότε θα έχω πετύχει τον μεγάλο μου στόχο, που είναι να προκριθώ στον τελικό».

 

Μαρία Μπελιμπασάκη (200μ): «Είναι δύσκολο σε μια τέτοια διοργάνωση να κάνεις πρόβλεψη για το που μπορείς να φτάσεις. Το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό, από την άλλη εγώ είμαι πολύ καλά, παρά το γεγονός ότι ακόμη και τώρα ταλαιπωρούμαι από μικρή ενόχληση στο πόδι. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο και πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα με δικαιώσει. Καλή επιτυχία σε όλη την ομάδα μας».

 

Ελισάβετ Πεσιρίδου (100μ εμπ.): «Θέλω να πετύχω στο Λονδίνο ό,τι δεν κατάφερα μέχρι τώρα στη σεζόν, να κατέβω κάτω από το όριο (12.98). Είμαι και ψυχολογικά σε πολύ καλή κατάσταση μετά την πρόσκληση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αντικειμενικός στόχος μου είναι να περάσω στα ημιτελικά».

 

Μίλτος Τεντόγλου (μήκος): «Είμαι χαρούμενος που θα μετάσχω σε μια τέτοια διοργάνωση. Είμαι καλά και δεν νιώθω κουρασμένος από τους αγώνες και κυρίως, μετά το Γκροσέτο. Δεν θα είναι εύκολος αγώνας και πιστεύω ότι στον τελικό θα περάσουν οι αθλητές με 7.90 - 7.95μ».

 

Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν): «Έχω μια ενόχληση στον αχίλλειο, αλλά στην προπόνηση τα άλματά μου είναι καλά και δεν έχω πρόβλημα. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι ένα άλμα πάνω από 16,85μ. θα δώσει την πρόκριση στον τελικό».

 

Λίλη Αλεξούλη (μήκος): «Είμαι καλύτερα ψυχολογικά, γιατί είχα ένα άγχος, όπως στο Βελιγράδι, πως θα μείνω εκτός διοργάνωσης. Η αλήθεια είναι πως στον τελευταίο μου αγώνα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα ήθελα. Από εκεί και μετά διορθώσαμε θέματα που αφορούν τη φορά μου κυρίως, και θα προσπαθήσω τώρα για το καλύτερο στους αγώνες».

 

Τατιάνα Γκούσιν (ύψος): «Θα κάνω την προσπάθειά μου στο Λονδίνο. Η αλήθεια είναι ότι πάντα με απασχολεί το πρόβλημα στο πόδι, όμως οι τελευταίες προπονήσεις πήγαν πολύ καλά και είμαι σε καλή κατάσταση. Αυτό που θέλω είναι να έχω καθαρά άλματα μέχρι το 1.91μ και από εκεί και πέρα ό,τι βγει».

 

Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ): «Αυτό που θέλω είναι να χαρώ τον αγώνα μου. Θα πάρω μέρος σε ένα σπουδαίο γεγονός, μαζί με τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη. Για μένα θα είναι μια μοναδική εμπειρία, χρήσιμη για το μέλλον. Δεν με αγχώνει το γεγονός ότι προηγήθηκαν οι δύο αγώνες με το άτυχο περιστατικό, όπου έσπασε το κοντάρι. Κοιτάζω μπροστά και συνεχίζω με στόχο το καλύτερο δυνατό».

 

Ειρήνη Βασιλείου (400μ): «Είμαι πολύ καλά, έχω την υγεία μου που είναι το σημαντικότερο. Μετά το ρεκόρ συνεχίσαμε με στόχο να διατηρήσουμε το φορμάρισμα. Θέλω στο Λονδίνο να κάνω μια αξιοπρεπή παρουσία. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα αυτή την επίδοση, με τόσα που είχα περάσει στην αρχή της σεζόν».

 

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (20 χλμ. βάδην): «Έχω δοκιμάσει κάποια νέα πράγματα φέτος στην προπόνηση και περιμένω να μου βγουν. Είμαι καλά και πιστεύω θα βγει μια καλή παρουσία. Είναι μια διαδρομή που την ξέρω και στην οποία έκανα ρεκόρ. Ελπίζω να έχει καλό καιρό και να μην ταλαιπωρηθούμε».

 

Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία): «Η προετοιμασία στην Ουγγαρία πήγε πολύ καλά και πλέον νιώθω έτοιμος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πέρασα ένα διάστημα όπου δεν πήγα όπως θα ήθελα, ωστόσο το καλό είναι ότι πλέον καταλαβαίνω τα λάθη μου και μπορώ να τα διορθώνω. Δεν θέλω να λέω πολλά, σίγουρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Αν βγει μια βολή μέσα στις δυνατότητές μου, τότε είναι πιθανό να φτάσω μέχρι τον τελικό, που θα αποτελεί επιτυχία».

 

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20 χλμ βάδην): «Η προετοιμασία πήγε καλά και εγώ αισθάνομαι καλά, οπότε θα κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

 

Ουρανία Ρεμπούλη (Μαραθώνιος): «Παρά τον τραυματισμό στο δικέφαλο, κατάφερα να βγάλω την προπόνηση μου. Όταν ξεκίνησα την προετοιμασία μου, είχα βάλει αρκετά υψηλούς στόχους. Δυστυχώς, κάποια απρόβλεπτα με κράτησαν πίσω. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι να κυνηγήσω ένα νέο ατομικό ρεκόρ».

 

Γκλόρια Πριβιλέτζιο (Μαραθώνιος): «Είμαι πολύ χαρούμενη για την πρώτη μου συμμετοχή σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Είμαι καλά και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό».

 

 


Media

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου…

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας επιβεβαίωσε ότι η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου τον Φεβρουάριο θα διεξαχθεί,...

Secret Money

H Eλλάκτωρ, η Γ.Σ., τα... «σχέδια» και η παράταση

H Eλλάκτωρ, η Γ.Σ., τα... «σχέδια» και η…

Eξελίξεις στο μέτωπο EΛΛAKTΩP, με την αναβολή της έκτακτης γ.σ. της Reds (προγραμματισμένη για την...

Τουρισμός

Celestyal Cruises: Επανέναρξη κρουαζιέρων στις 24 Απριλίου

Celestyal Cruises: Επανέναρξη κρουαζιέρων στις 24 Απριλίου

Την έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 24 Απριλίου με την κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων «Ειδυλλιακό Αιγαίο»...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.