Η αβεβαιότητα "ρίχνει" το ευρώ

Πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, λόγω της ανησυχίας που προκαλεί στους επενδυτές η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

 

Το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,4276 δολάρια από το επίπεδο των 1,4319 δολ. που έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα καθώς η Ευρώπη δεν έχει ακόμη καταλήξει σε κάποια λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης του ελληνικού χρέους. Οι αγορές αναμένουν να υπάρξει κάποια συμφωνία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της Ελλάδος το 2012.

 

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 9 εκατ. ευρω. Από αυτά μόνο το 1 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 8 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο λήξεως 19,06,20 με 2 εκατ. ευρώ και στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08,11 με 6 εκατ. ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο διαμορφώθηκε στο 13,46% από 13,52%, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου (λήξεως 19.06.20) να διαμορφώνεται στο 16,44% από 16,49% έναντι 2,98% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,14% στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο 1,93% στο εξάμηνο διατηρήθηκε στο 1,71%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,43% ο μήνας παρέμεινε στο 1,24%.

 

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4272 δολάρια.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.