Ζημιογόνο το α΄ τρίμηνο για την Pasal

Ζημίες έναντι κερδών παρουσίασε η Pasal Development ΑΕ στο α΄ τρίμηνο του 2011. Ειδικότερα, τα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε ζημίες 89 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 297 χιλ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

 

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα, τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη του α΄ τριμήνου 2011 διαμορφώθηκαν σε 1,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έσοδα (ενοίκια και παροχή υπηρεσιών) ανήλθαν στα 2 εκατ. ευρώ έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.

 

Η καθαρή αξία του ενεργητικού προ αναβαλλόμενης φορολογίας (NAV), την 31η.03.2011, διαμορφώθηκε στα 79,1 εκατ. ευρώ (5,3 ευρώ/μετοχή), ενώ αντίστοιχα η καθαρή αξία του ενεργητικού μετά από την αναβαλλόμενη φορολογία (triple net NAV) ανήλθε στα 61,7 εκατ. ευρώ (4,1 ευρώ ανά μετοχή), παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τις αντίστοιχες αξίες, την 31η.12.2010.

 

 

Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα), στο τέλος του τριμήνου, ανήλθε στα 129,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μικρή μείωση, σε σχέση με το τέλος της χρήσης του 2010.

 

Η αξία των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου, στις 31.03.2011, διαμορφώθηκε στα 184,9 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία, όπως αναφέρει, στηριζόμενη στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου της, αναμένει να διατηρήσει το επίπεδο των εσόδων της σε σταθερά επίπεδα, το 2011, ενώ, παράλληλα, εστιάζει στην επενδυτική αξιοποίηση και την ανάπτυξη ακινήτων, τα οποία διαθέτει.

 

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην υποστήριξη του εμπορικού κέντρου AthensHeart, το οποίο βελτίωσε την πρόβολή του και τη σύνθεση των μισθωτών (tenant mix) και αναμένει η βελτίωση αυτή να συνεχιστεί το 2011.

 

Αναφορικά με την επενδυτική πολιτική της, η εταιρεία εκτιμά ότι τα εμπορικά κέντρα έχουν καλύτερες δυνατότητες αντιστάθμισης των αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης και ταυτόχρονα, θετικότερες προοπτικές από άλλες εμπορικές αναπτύξεις.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.