Οι δηλώσεις Γιούνκερ ενισχύουν το ευρώ

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς στον ορίζοντα διαφαίνεται συναίνεση της Ε.Ε για την παροχή και νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

 

Το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,4388 δολάρια από το επίπεδο των 1,4277 δολ. που έκλεισε χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας το ευρώ άγγιξε ακόμη τα 1,4422 δολάρια. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4385 δολάρια.

 

Έναυσμα για την άνοδο του ευρώ έδωσαν οι δηλώσεις Γιούνκερ. Ο προεδρεύων του Εurogroup ανέφερε ότι στο τέλος του επόμενου μήνα οι ευρωπαίοι ηγέτες θα αποφασίσουν τη χορήγηση ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα. Ταυτοχρόνως απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του Δημόσιου Χρέους της χώρας μας. Σήμερα εξάλλου ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch σε ανακοίνωση του εκφράζει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα λάβει εγκαίρως την Πέμπτη δόση του δανείου. Αν ληφθεί υπόψιν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει θέσει ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης την παροχή πρόσθετων εγγυήσεων για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας το 2102 (περίπου 30 δισ. ευρώ) η εκτίμηση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης, αλλά και άλλων ευρωπαίων αξιωματούχων, αντανακλούν την πεποίθηση τους για την έγκριση νέου χρηματοδοτικού πακέτου από την Ε.Ε.

 

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ τo σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 31 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 17 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20/08/15 με 17 εκατ. ευρώ και στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20/08/11 με 7 εκατ. ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο διαμορφώθηκε στο 13,25% από 13,46% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου (λήξεως 19/06/20) να υποχωρεί ελαφρώς στο 13,26% από 16,44% χθες έναντι 3,01% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,13% από 2,14% στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο 1,93% στο εξάμηνο διατηρήθηκε στο 1,71%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,43% ο μήνας υποχώρησε στο 1,22% από 1,24%.


protoselida

World Business

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή ρευστότητας

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή…

Έτοιμη να παρέχει ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει την...

Media

Στην Alter Ego η τηλεοπτική άδεια

Στην Alter Ego η τηλεοπτική άδεια

Στην Alter Ego πηγαίνει η νέα τηλεοπτική άδεια ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας μετά από απόφαση...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.