Κέρδη στον κύκλο εργασιών της Παυλίδης

Σημαντική αύξηση των πωλήσεων και, συγχρόνως, διεύρυνση των προ φόρων κερδών κατέγραψε το 2010 η εταιρεία «Πρόδρομος Παυλίδης ΑΒΕΕ», μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία κονσερβοποίησης και εξαγωγής ροδάκινων και άλλων φρούτων.

 

Σύμφωνα με τον 18ο ισολογισμό της, τα έσοδα της επιχείρησης τον περασμένο χρόνο ανήλθαν σε 49,71 εκατ. ευρώ, από 40,64 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας έτσι αύξηση κατά 22,3% σε ποσοστό και κατά 9,07 εκατ. ευρώ σε αξία.

 

«Οφείλουμε την πρόοδό μας στο γεγονός ότι είμαστε αμιγώς εξαγωγική εταιρεία και φροντίζουμε να βελτιώνουμε τα κόστη μας, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί παγκοσμίως», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας, Πρόδρομος Παυλίδης, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση διαθέτει και προϊόντα άλλων ομοειδών ελληνικών βιομηχανιών, μαζί με τα δικά της, σε χώρες της Ευρωζώνης, τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ, το Μεξικό, ασιατικές χώρες και την Αργεντινή, όπου ο όμιλος επίσης διαθέτει βιομηχανική μονάδα.

 

Η εταιρεία, που εδρεύει στα Γιαννιτσά, μείωσε το μεικτό της περιθώριο (13,5% έναντι 14,3% το 2009), αλλά η άνοδος των πωλήσεων οδήγησε τα μεικτά κέρδη στο επίπεδο των 6,74 εκατ. ευρώ έναντι μεικτών κερδών 5,80 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν (+16,2%). Έτσι, παρά την άνοδο των δαπανών διοικητικής λειτουργίας και λειτουργίας διαθέσεως κατά 15% σημειώθηκε αύξηση των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) και των κερδών προ φόρων και τόκων (EBIT), που ανήλθαν στα επίπεδα των 3,38 εκατ. ευρώ και των 2,42 εκατ. ευρώ, αντιστοίχως.

 

Η «Π. Παυλίδης» περιόρισε κατά 62,4% τις χρηματοοικονομικές δαπάνες της και κατέγραψε κέρδη προ φόρων 2,58 εκατ. ευρώ το 2010, αυξημένα κατά 17,3% σε σχέση με τα αντίστοιχα της προηγούμενης οικονομικής χρήσης (2,20 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, λόγω αυξημένης φορολογικής επιβάρυνσης τα καθαρά κέρδη της παρέμειναν σταθερά: 1,78 εκατ. ευρώ έναντι 1,79 εκατ. ευρώ το 2009.

 

Τα ίδια κεφάλαια της επιχείρησης ανέρχονται σε 25,26 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 48,7% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων, ύψους 51,88 εκατ. ευρώ.

 

«Για το 2011 προβλέπουμε σταθεροποίηση των εσόδων και της αποδοτικότητας», ανέφερε ο ιδρυτής της εταιρείας.


protoselida

Media

Spiegel: Μαζικά push-back από Ελλάδα προς Τουρκία

Spiegel: Μαζικά push-back από Ελλάδα προς Τουρκία

Εκτενές ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Spiegel αναφέρεται σε μαζικές παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.