Κέρδη στον κύκλο εργασιών της Παυλίδης

Σημαντική αύξηση των πωλήσεων και, συγχρόνως, διεύρυνση των προ φόρων κερδών κατέγραψε το 2010 η εταιρεία «Πρόδρομος Παυλίδης ΑΒΕΕ», μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία κονσερβοποίησης και εξαγωγής ροδάκινων και άλλων φρούτων.

 

Σύμφωνα με τον 18ο ισολογισμό της, τα έσοδα της επιχείρησης τον περασμένο χρόνο ανήλθαν σε 49,71 εκατ. ευρώ, από 40,64 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας έτσι αύξηση κατά 22,3% σε ποσοστό και κατά 9,07 εκατ. ευρώ σε αξία.

 

«Οφείλουμε την πρόοδό μας στο γεγονός ότι είμαστε αμιγώς εξαγωγική εταιρεία και φροντίζουμε να βελτιώνουμε τα κόστη μας, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί παγκοσμίως», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας, Πρόδρομος Παυλίδης, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση διαθέτει και προϊόντα άλλων ομοειδών ελληνικών βιομηχανιών, μαζί με τα δικά της, σε χώρες της Ευρωζώνης, τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ, το Μεξικό, ασιατικές χώρες και την Αργεντινή, όπου ο όμιλος επίσης διαθέτει βιομηχανική μονάδα.

 

Η εταιρεία, που εδρεύει στα Γιαννιτσά, μείωσε το μεικτό της περιθώριο (13,5% έναντι 14,3% το 2009), αλλά η άνοδος των πωλήσεων οδήγησε τα μεικτά κέρδη στο επίπεδο των 6,74 εκατ. ευρώ έναντι μεικτών κερδών 5,80 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν (+16,2%). Έτσι, παρά την άνοδο των δαπανών διοικητικής λειτουργίας και λειτουργίας διαθέσεως κατά 15% σημειώθηκε αύξηση των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) και των κερδών προ φόρων και τόκων (EBIT), που ανήλθαν στα επίπεδα των 3,38 εκατ. ευρώ και των 2,42 εκατ. ευρώ, αντιστοίχως.

 

Η «Π. Παυλίδης» περιόρισε κατά 62,4% τις χρηματοοικονομικές δαπάνες της και κατέγραψε κέρδη προ φόρων 2,58 εκατ. ευρώ το 2010, αυξημένα κατά 17,3% σε σχέση με τα αντίστοιχα της προηγούμενης οικονομικής χρήσης (2,20 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, λόγω αυξημένης φορολογικής επιβάρυνσης τα καθαρά κέρδη της παρέμειναν σταθερά: 1,78 εκατ. ευρώ έναντι 1,79 εκατ. ευρώ το 2009.

 

Τα ίδια κεφάλαια της επιχείρησης ανέρχονται σε 25,26 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 48,7% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων, ύψους 51,88 εκατ. ευρώ.

 

«Για το 2011 προβλέπουμε σταθεροποίηση των εσόδων και της αποδοτικότητας», ανέφερε ο ιδρυτής της εταιρείας.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.