«Καθηλωμένη» στο έδαφος η επένδυση του Ελληνικού

Έχει τροχοδρομήσει αλλά εμπόδια τη βάζουν σε περιπέτειες και δεν επιτρέπουν την απογείωση της μεγάλης επένδυσης στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

 

Η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), το οποίο αναμένεται να γνωμοδοτήσει επί του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του ακινήτου, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αλλά και επί του αιτήματος αρχαιολόγων, οι οποίοι ζητούν να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος μεγάλο τμήμα της έκτασης, αναβλήθηκε όπως έγινε και την περασμένη εβδομάδα.

 

Σημειώνεται ότι το ενδεχόμενο να κριθεί αρχαιολογικός χώρος, απειλεί να τινάξει στον αέρα μία επένδυση η οποία θα αγγίξει τα 8 δισ. ευρώ και θα προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

 

Το αρχαιολογικό δεν φαίνεται να είναι το μοναδικό ζήτημα καθώς σήμερα αναμενόταν η απόφαση σχετικά με τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί κατά της απόφασης του Δασαρχείου Πειραιά, που χαρακτήρισε δασική έκταση 37 στρέμματα στο πρώην αεροδρόμιο.

 

Η πρωτοβάθμια επιτροπή επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων του Δασαρχείου Πειραιά συνεδρίασε χωρίς, ωστόσο, να βγει λευκός καπνός. Ουσιαστικά διατυπώθηκαν οι απόψεις ότι η δασική έκταση όχι μόνο δεν είναι 37 στρέμματα αλλά ανεβάζουν την έκταση δάσους στα 400 στρέμματα.

 

Κλιμάκιο της αρμόδιας επιτροπής θα επισκεφθεί το πρώην αεροδρόμιο και θα πραγματοποιήσει αυτοψία με σκοπό να καταλήξει σε ένα ασχφαλές συμπέρασμα αναφορικά με μέγεθος της έκταση η οποία είναι δασική.

 

Σημειώνεται ότι το «παρών» στη συνεδρίαση έδωσαν και μέλη της «Επιτροπής Αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού».

 

Πρώτη καταχώρηση: 2017-09-13 11:25:05


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Secret Money

 Ποιος θα πάρει τα brands;

Ποιος θα πάρει τα brands;

Tο χαρτοφυλάκιο των αντιπροσωπειών μεγάλων διεθνών σημάτων που έχει η Folli Follie, παρασκηνιακά μπαίνει στο...

Αυτοκίνητο

Ο Χάμιλτον στην pole position

Ο Χάμιλτον στην pole position

Η Mercedes κυριάρχησε στα επίσημα δοκιμαστικά για το γαλλικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ενα, όγδοο...

Τεχνολογία

 Ρεκόρ πωλήσεων στα βιομηχανικά ρομπότ το 2017

Ρεκόρ πωλήσεων στα βιομηχανικά ρομπότ το 2017

Οι παγκόσμιες πωλήσεις των βιομηχανικών ρομπότ σημείωσαν νέο ρεκόρ το 2017, φθάνοντας τις 380.550, σύμφωνα...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.