Deal News Online

undefined

Φυγάδευσαν βουλευτές με σκάφος του Λιμενικού

Με πλωτό του Λιμενικού Σώματος «φυγαδεύτηκαν» χθες το βράδυ βουλευτές που συμμετείχαν σε συνέδριο για τη λαθρομετανάστευση στην Κέρκυρα, στον ιστιοπλοϊκό όμιλο, εξαιτίας συγκέντρωσης αγανακτισμένων πολιτών έξω από το χώρο του συνεδρίου.

 

Την ίδια ώρα στην Αθήνα οι αγανακτισμένοι ήταν για όγδοη φορά συνεπείς στο ραντεβού τους, με νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ενώ προηγήθηκε μηχανοκίνητη πορεία από το Λυκαβηττό με κατάληξη τη Βουλή.

 

Αναφορά στο κίνημα των αγανακτισμένων έκανε χθες ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της ΤτΕ για την κλιματική αλλαγή. «Οσοι διαδηλώνουν στις πλατείες απευθύνονται σε εθνικά συστήματα δημοκρατίας, τα οποία είναι αδύναμα και αιχμάλωτα μιας παγκόσμιας εξουσίας», ανέφερε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας την ανάγκη μιας δημοκρατικής και ενημερωμένης παγκόσμιας διακυβέρνησης, καθώς και ριζικής αναμόρφωσης της δημοκρατίας, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

 

Εξόχως ταπεινωμένος και εξοργισμένος ως Έλληνας πολίτης δήλωσε ο από την πλευρά του ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή τον αποκλεισμό της κύριας εισόδου της Βουλής το βράδυ της Τρίτης.

 

«Κάποιοι», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «θα έπρεπε να έχουν την ευθύνη για αυτά που γίνονται», επιρρίπτοντας ουσιαστικά την ευθύνη αυτή στους διοργανωτές. «Η εντύπωση ήταν ότι αυτό που γίνεται στο Σύνταγμα είναι κάτι ανωτάτου επιπέδου», όμως ότι «η χθεσινή "παραφυάδα" πρέπει να αποδοκιμαστεί», παρατήρησε, «αλλιώς θα μπαίνουμε στη Βουλή ελεγχόμενοι από αυτούς που θα είναι στην πόρτα και θα επιτρέπουν την είσοδο σε όποιον βουλευτή τους αρέσει». Όπως εξάλλου είπε, ένα αυθόρμητο και συμπαθές κίνημα όπως αυτό, ή θα αποκτήσει έναν πολιτικό στόχο ή θα αποσυντεθεί.

 

«Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Ε, όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ούτε στην ζωή ούτε στην πολιτική. Οι νόμοι ισχύουν για όλους και θα εφαρμόζονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής σχολιάζοντας τον αποκλεισμό της Βουλής, παραδέχθηκε ωστόσο ότι «η μαζικότητα των συγκεντρώσεων στέλνει μήνυμα που πρέπει να αξιολογηθεί από όλους, εντός και εκτός της χώρας».

 

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος επεσήμανε τους κινδύνους που, όπως αναφέρει, ενέχουν τέτοια φαινόμενα για την ίδια τη Δημοκρατία, λέγοντας ότι «η συλλήβδην απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον Κοινοβουλευτισμό, ο οποίος αποτελεί εγγύηση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον ελληνικό λαό».

 

«Η ιστορία έχει δείξει ότι γενικευμένο κλίμα απόρριψης της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όπου αυτό εκδηλώθηκε, είχε τραγικές συνέπειες για το λαό», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΒΟυλής.


protoselida

Secret Money

 TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

Yπάρχει άραγε κάποια εξέλιξη στις συζητήσεις μεταξύ των τραπεζών και της Xαλυβουργικής για το θέμα...

Υγεία & Διατροφή

Συμφωνία Κομισιόν με Merck και Roche

Συμφωνία Κομισιόν με Merck και Roche

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Merck επιβεβαίωσε σήμερα ότι συμφώνησε να εφοδιάσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Περιβάλλον

Μεγάλη απειλή τα drones στις προστατευομενες περιοχες

Μεγάλη απειλή τα drones στις προστατευομενες περιοχες

Οι Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, Λίμνης Κερκίνης και Κορώνειας-Βόλβης-Χαλκιδικήςμαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία...

Τουρισμός

Austrian Airlines: Διπλασιασμός θερινών πτήσεων

Austrian Airlines: Διπλασιασμός θερινών πτήσεων

"Ολική επαναφορά" επιδιώκει η αεροπορική εταιρεία Austrian Airlines, καθώς δημοσίευσε το εναπομένον πρόγραμμα θερινών πτήσεων,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.