Deal News Online

undefined

Φυγάδευσαν βουλευτές με σκάφος του Λιμενικού

Με πλωτό του Λιμενικού Σώματος «φυγαδεύτηκαν» χθες το βράδυ βουλευτές που συμμετείχαν σε συνέδριο για τη λαθρομετανάστευση στην Κέρκυρα, στον ιστιοπλοϊκό όμιλο, εξαιτίας συγκέντρωσης αγανακτισμένων πολιτών έξω από το χώρο του συνεδρίου.

 

Την ίδια ώρα στην Αθήνα οι αγανακτισμένοι ήταν για όγδοη φορά συνεπείς στο ραντεβού τους, με νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ενώ προηγήθηκε μηχανοκίνητη πορεία από το Λυκαβηττό με κατάληξη τη Βουλή.

 

Αναφορά στο κίνημα των αγανακτισμένων έκανε χθες ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της ΤτΕ για την κλιματική αλλαγή. «Οσοι διαδηλώνουν στις πλατείες απευθύνονται σε εθνικά συστήματα δημοκρατίας, τα οποία είναι αδύναμα και αιχμάλωτα μιας παγκόσμιας εξουσίας», ανέφερε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας την ανάγκη μιας δημοκρατικής και ενημερωμένης παγκόσμιας διακυβέρνησης, καθώς και ριζικής αναμόρφωσης της δημοκρατίας, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

 

Εξόχως ταπεινωμένος και εξοργισμένος ως Έλληνας πολίτης δήλωσε ο από την πλευρά του ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή τον αποκλεισμό της κύριας εισόδου της Βουλής το βράδυ της Τρίτης.

 

«Κάποιοι», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «θα έπρεπε να έχουν την ευθύνη για αυτά που γίνονται», επιρρίπτοντας ουσιαστικά την ευθύνη αυτή στους διοργανωτές. «Η εντύπωση ήταν ότι αυτό που γίνεται στο Σύνταγμα είναι κάτι ανωτάτου επιπέδου», όμως ότι «η χθεσινή "παραφυάδα" πρέπει να αποδοκιμαστεί», παρατήρησε, «αλλιώς θα μπαίνουμε στη Βουλή ελεγχόμενοι από αυτούς που θα είναι στην πόρτα και θα επιτρέπουν την είσοδο σε όποιον βουλευτή τους αρέσει». Όπως εξάλλου είπε, ένα αυθόρμητο και συμπαθές κίνημα όπως αυτό, ή θα αποκτήσει έναν πολιτικό στόχο ή θα αποσυντεθεί.

 

«Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Ε, όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ούτε στην ζωή ούτε στην πολιτική. Οι νόμοι ισχύουν για όλους και θα εφαρμόζονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής σχολιάζοντας τον αποκλεισμό της Βουλής, παραδέχθηκε ωστόσο ότι «η μαζικότητα των συγκεντρώσεων στέλνει μήνυμα που πρέπει να αξιολογηθεί από όλους, εντός και εκτός της χώρας».

 

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος επεσήμανε τους κινδύνους που, όπως αναφέρει, ενέχουν τέτοια φαινόμενα για την ίδια τη Δημοκρατία, λέγοντας ότι «η συλλήβδην απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον Κοινοβουλευτισμό, ο οποίος αποτελεί εγγύηση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον ελληνικό λαό».

 

«Η ιστορία έχει δείξει ότι γενικευμένο κλίμα απόρριψης της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όπου αυτό εκδηλώθηκε, είχε τραγικές συνέπειες για το λαό», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΒΟυλής.


Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Κραυγή αγωνίας από παίχτες βόλεϊ

Κραυγή αγωνίας από παίχτες βόλεϊ

Την άμεση επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας στο ελληνικό βόλεϊ ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών...

Τεχνολογία

Τεχνητή νοημοσύνη κατάφερε να προβλέψει πρωτεϊνική δομή!

Τεχνητή νοημοσύνη κατάφερε να προβλέψει πρωτεϊνική δομή!

Συνιστώντας μια ανακάλυψη- επιστημονικό ορόσημο για τον κλάδο της βιοτεχνολογίας, ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) με την...

Περιβάλλον

ΣτΕ: Υπεύθυνοι οι Δήμοι για συντήρηση - κλάδεμα δέντρων

ΣτΕ: Υπεύθυνοι οι Δήμοι για συντήρηση - κλάδεμα…

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που θεωρεί αποκλειστική ευθύνη των Δήμων την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.