Deal News Online

undefined

«Να γιατί στείλαμε την επιστολή» Προτεινόμενο

Τι λέει στην Dealnews online o Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο ένας εκ των 14 βουλευτών που υπέγραψε την ανοιχτή επιστολή με αποδέκτη τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου

 

«Σέβομαι την επιλογή του βουλευτή αλλά και τον κόσμο που μας έδωσε το αξίωμα», δηλώνει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

 

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν από τους πρώτους συντάκτες της ανοιχτής επιστολής προς τον πρωθυπουργό, στην οποία αυτός και άλλοι 13 βουλευτές, ζητούν  την αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τη φύση και τις επιταγές του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας, προτού αυτό κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

«Θεωρώ πως αυτό που κάνουμε, είναι το αυτονόητο. Μέσα από την επιστολή αυτή, ζητάμε να λειτουργήσει η δημοκρατία, να συζητηθούν οι απόψεις. Το να πουληθεί ο ΟΤΕ, ή τα δίκτυα της ΔΕΗ, είναι θέμα και εγώ θέλω να επισημάνω τις ενστάσεις μου και τις αντιρρήσεις μου».

 

Η «επίμαχη» επιστολή

Στο κείμενο που συνυπογράφεται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ζητούν να συγκληθούν τα κομματικά και κοινοβουλευτικά όργανα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την οικονομία, έχει ως εξής:


"Στη σημερινή χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές. Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης. Πριν ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού.Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο.


 Βρισκόμαστε όμως σήμερα, ένα χρόνο μετά, σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί; Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός. Είναι θέμα πατριωτισμού. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας. Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών.
Παράλληλα υπάρχει διάχυτη η ανησυχία πως η ψήφιση του

Μεσοπρόθεσμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα ως άρθρο ένα.


Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου (αποκρατικοποιήσεις-αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας).

Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορούν να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.
 

 Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα: Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου. Μεσοπρόθεσμο-πρόσθετα μέτρα 2011-αποκρατικοποιήσεις Διαδικασία εισαγωγής συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στην Βουλή".

Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, το κείμενο φέρει, μεταξύ άλλων, τις υπογραφές των βουλευτών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αθανασίας Μεραντίνη, Πάρη Κουκουλόπουλου, Νίκου Σαλαγιάννη, Τόνιας Αντωνίου, Εύας Καϊλή, Θωμά Ρομπόπουλου, Εκτωρα Νασιώκα, Κώστα Καρτάλη, Σοφίας Γιαννακά, Όλγας Ρενταρή και Βασίλη Γερανίδη.


protoselida

Media

Facebook: Δωρίζει 100 εκατ. σε ειδησεογραφικές οργανώσεις

Facebook: Δωρίζει 100 εκατ. σε ειδησεογραφικές οργανώσεις

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει ειδησεογραφικές οργανώσεις που...

Αθλητικά

Αναστολή διεθνών αγώνων πινγκ πονγκ μέχρι Ιούνιο

Αναστολή διεθνών αγώνων πινγκ πονγκ μέχρι Ιούνιο

Την επίσημη αναβολή κάθε αγώνα πινγκ πόνγκ μέχρι τις 30 Ιουνίου αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.