Παυλόπουλος:Πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελλάδας στην σύνδεση Ευρώπης-Κίνας

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην Ευρασία και κυρίως στην Κίνα, καθώς και τα περιθώρια για μια καινοτόμο προσέγγιση στην οικονομική συνεργασία μεταξύ Ανατολής και Δύσης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας το πρωί στο Συνέδριο του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, «η Ελλάδα στηρίζει τα περιφερειακά σχήματα ολοκλήρωσης στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας, που μπορούν να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση της ειρήνης, της ανάπτυξης και της ευημερίας των λαών» και πρόσθεσε ότι «ενθαρρύνει και ενισχύει όλες τις προσπάθειες που προωθούν την, στρατηγικής σημασίας, σύνδεση των χωρών της Ευρώπης και της Ασίας σε νευραλγικούς για την οικονομία τομείς, όπως είναι η ενέργεια, το εμπόριο, οι μεταφορές, η διαδικτυακή ψηφιακή συνεργασία, οι νέες τεχνολογίες και ο τουρισμός».

 

Σταυροδρόμι 3 ηπείρων

 

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα, χώρα ευρωπαϊκή στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, έχει υπάρξει σε όλη της την ιστορία ανοιχτή στην επικοινωνία και στη διασύνδεση διαφορετικών χωρών και πολιτισμών». Μάλιστα, σημείωσε ότι «ο ρόλος της στο συγκεκριμένο εγχείρημα οικονομικής συνεργασίας της ευρύτερης περιοχής της Ευρασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι κομβικός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστά το γεγονός ότι η Ελλάδα, ως κράτος-μέλος τους Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενθαρρύνει την περαιτέρω συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα».

 

«Μια Ζώνη, ένας Δρόμος»

 

Παραλλήλως, σημείωσε ότι «η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην πρωτοβουλία της Κίνας, "Μια Ζώνη, ένας Δρόμος" ("One Belt, One Road")» και πρόσθεσε:

 

«Η συγκεκριμένη ιδέα βασίζεται τόσο στην αρχαία κινεζική φιλοσοφία όσο και στον αρχαίο δρόμο του μεταξιού, ο οποίος αφενός χαρακτηρίζεται από το πνεύμα της ειρήνης και της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας και, αφετέρου, συμβάλλει ουσιωδώς στην ανάπτυξη έργων υποδομής, στην προώθηση του εμπορίου, στην οικονομική ενοποίηση και στην προσέγγιση μεταξύ εκείνων των λαών και των κοινωνιών που συνδέονται, είτε χερσαίως είτε θαλασσίως, με την πραγμάτωση της ιδέας αυτής».

 

Το κλειδί οι σχέσεις εμπιστοσύνης

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα περιθώρια για μια καινοτόμο προσέγγιση στην οικονομική συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και της Κίνας, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία του όλου εγχειρήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών, η οποία και θα επιταχύνει την προώθηση κοινών επενδυτικών σχεδίων, προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

 

Κλείνοντας ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη διαλόγου των πολιτισμών και πρόσθεσε: «Κάποιοι μίλησαν στο παρελθόν για σύγκρουση πολιτισμών. Ήταν άλλη μία ανιστόρητη διαπίστωση. Δεν ζούμε την εποχή της σύγκρουσης των πολιτισμών, αλλά μία εποχή κατά την οποία πολλές φορές δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο. Και αυτό πρέπει να το καταπολεμήσουμε μέσα από τον διάλογο, ώστε δια μέσου της συνεργασίας των πολιτισμών μας να ανοίξουμε δρόμους οικονομίας και ανάπτυξης».

 

 

 

 


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.