Η μικτή επενδυτική ψυχολογία οδήγησε σε εξισορροπημένο ισοζύγιο

Με μικρή άνοδο 0,10% κινήθηκε το Ενεργητικό στη διάρκεια της Τρίτης και διαμορφώθηκε στα 6,533 δις €. Η άνοδος κατά 6,4 εκατ. € σε σχέση με την Δευτέρα οφείλεται εξ ολοκλήρου σε θετικές αποδόσεις, κυρίως των κατηγοριών που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα σε Ελληνικούς τίτλους και κατέχουν σε μερίδιο αγοράς το 39,66% του συνολικού Ενεργητικού.

 

Τούτο, διότι, παρά το γεγονός ότι τα μερίδια κινήθηκαν ανοδικά κατά 0,04%, αντιστοιχούν σε αμελητέες εισροές αξίας, μόλις, 130 χιλ. €. Τουλάχιστον, μπορεί η αξία των εισροών να ήταν μηδαμινή, αλλά ανεκόπη – έστω για μία ημέρα – το συνεχιζόμενο καθημερινό αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών.

 

Η μέση απόδοση της αγοράς ήταν σχεδόν μηδενική (θετικό πρόσημο +0,05%), παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Από τις 20 κατηγορίες, οι 10 έκλεισαν με ζημιές, οι 7 με κέρδη και τρεις παρέμειναν αμετάβλητες (Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης, Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου και Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας). Σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,21% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών, μαζί με τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή, με το ίδιο πρόσημο -0,14%. Την υψηλότερη μέση ανοδική απόδοση σημείωσαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,77%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,48% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,38%.

 

Κινητικότητα υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών και η μικτή επενδυτική ψυχολογία οδήγησε σε εξισορροπημένο ισοζύγιο συμμετοχών/ρευστοποιήσεων.

 

Τα Funds of Funds Μικτά καθημερινά ενισχύουν την αύξηση των μεριδίων τους με νέες εισροές 1,662 εκατ. €. Ομοίως, και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με χθεσινές εισροές 1,342 εκατ. €. Ακολούθησαν σε απόσταση τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 197 χιλ. €.

 

Οι μόνες κατηγορίες με σημαντικό όγκο εκροών ήταν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,594 εκατ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 203 χιλ. €.

 

Εισροές στα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 164 χιλ. €, έναντι οριακών εκροών στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας και Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 49 και 81 χιλ. €, αντιστοίχως.

 

pin11017

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 

 


protoselida

World Business

Ποιος πήρε τον da Vinci;

Ποιος πήρε τον da Vinci;

450 εκατ. δολάρια κόστισε ο πίνακας “Salvador Mundi” του da Vinci και όλοι ψάχνουν ποιος...

Media

Forbes: Ανοιχτή για τις επιχειρήσεις η Ελλάδα

Forbes: Ανοιχτή για τις επιχειρήσεις η Ελλάδα

Η Ελλάδα φαίνεται ότι είναι ανοιχτή για τις επιχειρήσεις, γράφει το Forbes στον απόηχο του...

Secret Money

ΔYΣKOΛOΣ «ANTIΠAΛOΣ»

ΔYΣKOΛOΣ «ANTIΠAΛOΣ»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο όμιλος «Eλληνικά Kαλώδια» του Στασινόπουλου είναι από τους κορυφαίους παίκτες...

Αυτοκίνητο

Επανεξελέγη πρόεδρος της FIA ο Ζαν Τοντ

Επανεξελέγη πρόεδρος της FIA ο Ζαν Τοντ

Ο Ζαν Τοντ επανεξελέγη στην προεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και θα συνεχίσει για...

Copyright © 2017 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.