Η μικτή επενδυτική ψυχολογία οδήγησε σε εξισορροπημένο ισοζύγιο

Με μικρή άνοδο 0,10% κινήθηκε το Ενεργητικό στη διάρκεια της Τρίτης και διαμορφώθηκε στα 6,533 δις €. Η άνοδος κατά 6,4 εκατ. € σε σχέση με την Δευτέρα οφείλεται εξ ολοκλήρου σε θετικές αποδόσεις, κυρίως των κατηγοριών που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα σε Ελληνικούς τίτλους και κατέχουν σε μερίδιο αγοράς το 39,66% του συνολικού Ενεργητικού.

 

Τούτο, διότι, παρά το γεγονός ότι τα μερίδια κινήθηκαν ανοδικά κατά 0,04%, αντιστοιχούν σε αμελητέες εισροές αξίας, μόλις, 130 χιλ. €. Τουλάχιστον, μπορεί η αξία των εισροών να ήταν μηδαμινή, αλλά ανεκόπη – έστω για μία ημέρα – το συνεχιζόμενο καθημερινό αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών.

 

Η μέση απόδοση της αγοράς ήταν σχεδόν μηδενική (θετικό πρόσημο +0,05%), παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Από τις 20 κατηγορίες, οι 10 έκλεισαν με ζημιές, οι 7 με κέρδη και τρεις παρέμειναν αμετάβλητες (Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης, Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου και Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας). Σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,21% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών, μαζί με τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή, με το ίδιο πρόσημο -0,14%. Την υψηλότερη μέση ανοδική απόδοση σημείωσαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,77%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,48% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,38%.

 

Κινητικότητα υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών και η μικτή επενδυτική ψυχολογία οδήγησε σε εξισορροπημένο ισοζύγιο συμμετοχών/ρευστοποιήσεων.

 

Τα Funds of Funds Μικτά καθημερινά ενισχύουν την αύξηση των μεριδίων τους με νέες εισροές 1,662 εκατ. €. Ομοίως, και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με χθεσινές εισροές 1,342 εκατ. €. Ακολούθησαν σε απόσταση τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 197 χιλ. €.

 

Οι μόνες κατηγορίες με σημαντικό όγκο εκροών ήταν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,594 εκατ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 203 χιλ. €.

 

Εισροές στα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 164 χιλ. €, έναντι οριακών εκροών στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας και Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 49 και 81 χιλ. €, αντιστοίχως.

 

pin11017

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 

 


protoselida

World Business

Handelsbanken: Πτώση 8,6% στα καθαρά κέρδη τριμήνου

Handelsbanken: Πτώση 8,6% στα καθαρά κέρδη τριμήνου

Η Svenska Handelsbanken, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Σκανδιναβίας, κατέγραψε πτώση 8,6% στα...

Media

BBG: Παραγωγική η συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ

BBG: Παραγωγική η συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ...

Secret Money

Πηγαίνουν πίσω οι εξελίξεις στα ξενοδοχεία

Πηγαίνουν πίσω οι εξελίξεις στα ξενοδοχεία

Παρά το έντονο ενδιαφέρον των ξένων για την απόκτηση ξενοδοχειακών μονάδων και παρά τη ζωηρή...

Αυτοκίνητο

PEUGEOT VISION GRAN TURISMO

PEUGEOT VISION GRAN TURISMO

Αγωνιστείτε εικονικά στο τιμόνι των συναρπαστικών PEUGEOT L500 R Hybrid Vision Gran Turismo & L750...

Copyright © 2017 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.