Η μικτή επενδυτική ψυχολογία οδήγησε σε εξισορροπημένο ισοζύγιο

Με μικρή άνοδο 0,10% κινήθηκε το Ενεργητικό στη διάρκεια της Τρίτης και διαμορφώθηκε στα 6,533 δις €. Η άνοδος κατά 6,4 εκατ. € σε σχέση με την Δευτέρα οφείλεται εξ ολοκλήρου σε θετικές αποδόσεις, κυρίως των κατηγοριών που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα σε Ελληνικούς τίτλους και κατέχουν σε μερίδιο αγοράς το 39,66% του συνολικού Ενεργητικού.

 

Τούτο, διότι, παρά το γεγονός ότι τα μερίδια κινήθηκαν ανοδικά κατά 0,04%, αντιστοιχούν σε αμελητέες εισροές αξίας, μόλις, 130 χιλ. €. Τουλάχιστον, μπορεί η αξία των εισροών να ήταν μηδαμινή, αλλά ανεκόπη – έστω για μία ημέρα – το συνεχιζόμενο καθημερινό αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών.

 

Η μέση απόδοση της αγοράς ήταν σχεδόν μηδενική (θετικό πρόσημο +0,05%), παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Από τις 20 κατηγορίες, οι 10 έκλεισαν με ζημιές, οι 7 με κέρδη και τρεις παρέμειναν αμετάβλητες (Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης, Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου και Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας). Σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,21% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών, μαζί με τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή, με το ίδιο πρόσημο -0,14%. Την υψηλότερη μέση ανοδική απόδοση σημείωσαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,77%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,48% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,38%.

 

Κινητικότητα υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών και η μικτή επενδυτική ψυχολογία οδήγησε σε εξισορροπημένο ισοζύγιο συμμετοχών/ρευστοποιήσεων.

 

Τα Funds of Funds Μικτά καθημερινά ενισχύουν την αύξηση των μεριδίων τους με νέες εισροές 1,662 εκατ. €. Ομοίως, και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με χθεσινές εισροές 1,342 εκατ. €. Ακολούθησαν σε απόσταση τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 197 χιλ. €.

 

Οι μόνες κατηγορίες με σημαντικό όγκο εκροών ήταν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,594 εκατ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 203 χιλ. €.

 

Εισροές στα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 164 χιλ. €, έναντι οριακών εκροών στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας και Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 49 και 81 χιλ. €, αντιστοίχως.

 

pin11017

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 

 


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Αυτοκίνητο

Ιταλικό sportcar: To 250 GTO έχει γράψει την δίκη του ιστορία

Ιταλικό sportcar: To 250 GTO έχει γράψει την…

Στους κύκλους των κορυφαίων συλλεκτών χαρακτηρίζεται ως το «άγιο δισκοπότηρο» των τεσσάρων τροχών. Eίναι το...

Τεχνολογία

Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τη χρήση drone

Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τη χρήση drone

Εγκρίθηκαν οι ευρωπαϊκοί κανόνες για την ασφάλεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) κατά τη τρέχουσα...

Περιβάλλον

Θεαματική μείωση στη χρήση της πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα

Θεαματική μείωση στη χρήση της πλαστικής σακούλας στην…

Λιγότεροι καταναλωτές χρησιμοποίησαν λεπτές πλαστικές σακούλες στις αγορές τους, το πρώτο τρίμηνο του έτους, μετά...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.