Νέα συμφωνία INTERPOL - Kaspersky

Για την αντιμετώπιση του ψηφιακού εγκλήματος

 

Η Kaspersky Lab επανέλαβε τη δέσμευσή της για παγκόσμια συνεργασία στη μάχη ενάντια στο ψηφιακό έγκλημα, υπογράφοντας συμφωνία ανταλλαγής Πληροφόρησης απειλών με την INTERPOL. Το νομικό πλαίσιο έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει και να αναπτύξει τη συνεργασία μεταξύ της Kaspersky Lab και της INTERPOL μέσω ανταλλαγής δεδομένων σχετικά με τις τελευταίες δραστηριότητες ψηφιακών εγκληματιών, όπου και αν εμφανίζονται.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ειδικοί της Kaspersky Lab συνεργάστηκαν τακτικά με την INTERPOL για να μοιραστούν νέες ανακαλύψεις ψηφιακών απειλών με τις αστυνομικές αρχές στα κράτη-μέλη της. Για παράδειγμα, η Kaspersky Lab συμμετείχε σε μία πρωτοποριακή διαδικτυακή επιχείρηση –υπό την ηγεσία της INTERPOL– στην οποία αναγνωρίστηκαν 9.000 botnet command and control (C2) server, όπως επίσης και εκατοντάδες "μολυσμένα" websites, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών ιστοσελίδων σε όλη τη νοτιοανατολική Ασία.

 

Η Kaspersky Lab έχει επίσης συμβάλλει κατά το παρελθόν σε μια παγκόσμια επιχείρηση με συντονιστή το Διεθνές Σύμπλεγμα Καινοτομίας της INTERPOL (IGCI) στη Σιγκαπούρη, με σκοπό τη διακοπή λειτουργίας του εγκληματικού botnet Simda - ένα δίκτυο με περισσότερους από 770.000 "μολυσμένους" υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

 

Επιπλέον, η συνεργασία με την INTERPOL βοήθησε τους ειδικούς της Kaspersky Lab να δοκιμάσουν και να βελτιώσουν ένα δωρεάν εργαλείο ανοικτού κώδικα που επιτρέπει την ευκολότερη και ταχύτερη έρευνα ψηφιακών απειλών. Το εργαλείο αυτό όχι μόνο επιτρέπει στους ερευνητές να μειώσουν τον χρόνο μεταφοράς, αλλά συνεισφέρει επίσης στο έργο των αρχών επιβολής του νόμου ανακαλύπτοντας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα ίχνη που άφησαν οι ψηφιακοί εγκληματίες μετά από μία επίθεσή τους.

 

Ενδυναμώνοντας την υπάρχουσα σχέση ανάμεσα στους δύο οργανισμούς, το νέο συμφωνητικό επισημοποιεί την ανταλλαγή δεδομένων που μπορούν να βοηθήσουν το έργο της INTERPOL σε αυτού του είδους τις έρευνες. Στόχος είναι η Kaspersky Lab να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για ψηφιακές απειλές, οι οποίες να μπορούν να βοηθήσουν με πλήρη ψηφιακά εγκληματολογικά στοιχεία για να εμποδίσουν τη δράση των ψηφιακών εγκληματιών.

 

«Η ανταλλαγή πληροφοριών είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του συνεχώς αυξανόμενου τοπίου απειλών και είμαστε υπερήφανοι που ενισχύουμε τη συνεργασία μας με την INTERPOL στον αγώνα της κατά του ψηφιακού εγκλήματος» δήλωσε ο Anton Shingarev Vice-President Public Affairs της Kaspersky Lab.

 

«Οι ειδικοί μας είναι ηγέτες στον τομέα της έρευνας για την ψηφιακή ασφάλεια και μερικές φορές είμαστε ο μόνος προμηθευτής που μπορεί να εντοπίσει μια συγκεκριμένη "μόλυνση" μια δεδομένη στιγμή.

 

Ενισχύοντας περαιτέρω τη σχέση μας με την INTERPOL, ελπίζουμε να υποστηρίξουμε τις αρχές επιβολής του νόμου με νέους τρόπους, ανταλλάσσοντας κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένες καταστάσεις ψηφιακής εγκληματικότητας στις αντίστοιχες χώρες. Με το ψηφιακό έγκλημα να γίνεται όλο και πιο σύνθετο και ταχέως μεταβαλλόμενο, ο ιδιωτικός τομέας συχνά αποθηκεύει πολύτιμα δεδομένα σχετικά με κακόβουλο λογισμικό, και μπορεί να παίξει ρόλο κλειδί στην επίλυση μιας υπόθεσης» δήλωσε.

 

«Η νέα συμφωνία της INTERPOL με την Kaspersky Lab είναι ένα πρόσθετο βήμα στις συνεχείς προσπάθειές μας να διασφαλίσουμε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου παγκοσμίως θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται για την καταπολέμηση των ψηφιακών απειλών", δήλωσε ο Noboru Nakatani, εκτελεστικός διευθυντής του IGCI. "Έχουμε δει πως η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του παγκόσμιου φαινομένου που συνεχίζει να αυξάνεται σε κλίμακα και πολυπλοκότητα», πρόσθεσε ο κ. Nakatani.


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αυτοκίνητο

Ιταλικό sportcar: To 250 GTO έχει γράψει την δίκη του ιστορία

Ιταλικό sportcar: To 250 GTO έχει γράψει την…

Στους κύκλους των κορυφαίων συλλεκτών χαρακτηρίζεται ως το «άγιο δισκοπότηρο» των τεσσάρων τροχών. Eίναι το...

Τεχνολογία

Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τη χρήση drone

Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τη χρήση drone

Εγκρίθηκαν οι ευρωπαϊκοί κανόνες για την ασφάλεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) κατά τη τρέχουσα...

Περιβάλλον

Θεαματική μείωση στη χρήση της πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα

Θεαματική μείωση στη χρήση της πλαστικής σακούλας στην…

Λιγότεροι καταναλωτές χρησιμοποίησαν λεπτές πλαστικές σακούλες στις αγορές τους, το πρώτο τρίμηνο του έτους, μετά...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.