Σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις οι ισπανοί "Αγανακτισμένοι"

Το κίνημα των νεαρών ισπανών "αγανακτισμένων" πραγματοποιεί συνέλευση σήμερα και αύριο στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης για να αποφασίσει τη συνέχεια που επιθυμεί να δώσει στις κινητοποιήσεις του, σύμφωνα με μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο του κινήματος.

 

Αυτή η "εθνική συνέλευση εκπροσώπων" των "αγανακτισμένων" που έχουν καταλάβει πλατείες στη Μαδρίτη, τη Βαρκελόνη και σε άλλες μεγάλες ισπανικές πόλεις, έχει στόχο "να συζητήσουμε και να αναλογιστούμε" την κοινή θέση για το μέλλον του κινήματος.

 

Σκοπός της συνάντησης είναι να "ενισχυθεί και να εξαπλωθεί το κίνημα", όπως αναφέρει η ανακοίνωση που ανέβηκε στον ιστότοπο madrid.tomalaplaza.net.

 

Αυξανόμενες είναι οι πιέσεις που δέχονται οι "αγανακτισμένοι" που έχουν στήσει καταυλισμό στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, επίκεντρο του κινήματος, να φύγουν, καθώς πρόκειται για τουριστικό και εμπορικό κέντρο.

 

Μία από τις ιδέες που θα τεθούν σε συζήτηση είναι η διοργάνωση μίας πορείας που θα διαρκέσει ένα μήνα, θα διασχίσει όλη την Ισπανία και θα καταλήξει στη Μαδρίτη, απ' 'οπου ξεκίνησε το κίνημα αυτό στις 15 Μαΐου.

 

Οι "ιδέες και οι αποφάσεις" που θα ληφθούν από τους εκπροσώπους των κινημάτων των "αγανακτισμένων" των 53 ισπανικών πόλεων, αναμένεται να παρουσιαστούν αύριο Κυριακή.

 

Μία εκπρόσωπος του κινήματος πάντως, την οποία επικαλείται η διαδικτυακή έκδοση της ισπανικής εφημερίδας El Mundo, υπογράμμισε ότι οι αγανακτισμένοι "δεν αισθάνονται απολύτως υποχρεωμένοι να λάβουν αποφάσεις υπό πίεση", αναφερόμενη στις αυξανόμενες πιέσεις των ισπανικών αρχών να διαλυθεί το εναλλακτικό χωριό από σκηνές που έχει στηθεί στην Πουέρτα ντελ Σολ.

 

Την Τετάρτη ο ισπανός υπουργός Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα ανέβασε για πρώτη φορά τους τόνους ζητώντας από τους διαδηλωτές να σεβαστούν την ελεύθερη μετακίνηση στην πλατεία. Διαβεβαίωσε πάντως ότι η αστυνομία θα δράσει "με μέτρο" απέναντι στους διαδηλωτές.


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.