Σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις οι ισπανοί "Αγανακτισμένοι"

Το κίνημα των νεαρών ισπανών "αγανακτισμένων" πραγματοποιεί συνέλευση σήμερα και αύριο στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης για να αποφασίσει τη συνέχεια που επιθυμεί να δώσει στις κινητοποιήσεις του, σύμφωνα με μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο του κινήματος.

 

Αυτή η "εθνική συνέλευση εκπροσώπων" των "αγανακτισμένων" που έχουν καταλάβει πλατείες στη Μαδρίτη, τη Βαρκελόνη και σε άλλες μεγάλες ισπανικές πόλεις, έχει στόχο "να συζητήσουμε και να αναλογιστούμε" την κοινή θέση για το μέλλον του κινήματος.

 

Σκοπός της συνάντησης είναι να "ενισχυθεί και να εξαπλωθεί το κίνημα", όπως αναφέρει η ανακοίνωση που ανέβηκε στον ιστότοπο madrid.tomalaplaza.net.

 

Αυξανόμενες είναι οι πιέσεις που δέχονται οι "αγανακτισμένοι" που έχουν στήσει καταυλισμό στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, επίκεντρο του κινήματος, να φύγουν, καθώς πρόκειται για τουριστικό και εμπορικό κέντρο.

 

Μία από τις ιδέες που θα τεθούν σε συζήτηση είναι η διοργάνωση μίας πορείας που θα διαρκέσει ένα μήνα, θα διασχίσει όλη την Ισπανία και θα καταλήξει στη Μαδρίτη, απ' 'οπου ξεκίνησε το κίνημα αυτό στις 15 Μαΐου.

 

Οι "ιδέες και οι αποφάσεις" που θα ληφθούν από τους εκπροσώπους των κινημάτων των "αγανακτισμένων" των 53 ισπανικών πόλεων, αναμένεται να παρουσιαστούν αύριο Κυριακή.

 

Μία εκπρόσωπος του κινήματος πάντως, την οποία επικαλείται η διαδικτυακή έκδοση της ισπανικής εφημερίδας El Mundo, υπογράμμισε ότι οι αγανακτισμένοι "δεν αισθάνονται απολύτως υποχρεωμένοι να λάβουν αποφάσεις υπό πίεση", αναφερόμενη στις αυξανόμενες πιέσεις των ισπανικών αρχών να διαλυθεί το εναλλακτικό χωριό από σκηνές που έχει στηθεί στην Πουέρτα ντελ Σολ.

 

Την Τετάρτη ο ισπανός υπουργός Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα ανέβασε για πρώτη φορά τους τόνους ζητώντας από τους διαδηλωτές να σεβαστούν την ελεύθερη μετακίνηση στην πλατεία. Διαβεβαίωσε πάντως ότι η αστυνομία θα δράσει "με μέτρο" απέναντι στους διαδηλωτές.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Με αφορμή την συμπλήρωση 135 χρόνων από την γέννηση, στις 13 Δεκεμβρίου 1884, στον Πειραιά...

Αθλητικά

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Αντιδρώντας για τα... παρατράγουδα των τελευταίων αγωνιστικών και τις επιθέσεις που δέχονται από παράγοντες των...

Τουρισμός

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Ο Δήμος Αλοννήσου συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama που πραγματοποιήθηκε για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.