Σε ανοδική πορεία οι πωλήσεις των κινητών Android

περισσότερα από 300.000 κινητά τηλέφωνα με το λειτουργικό σύστημα της Google ενεργοποιούνται καθημερινά σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Άντι Ρούμπιν.

 

Το Android είναι πλέον η δεύτερη δημοφιλέστερη πλατφόρμα για smartphone μετά το Symbian της Google, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία -το iPhone της Apple περιορίζεται στην τρίτη θέση.


 

Η Google ελπίζει τώρα να αυξήσει κι άλλο το αγοραστικό ενδιαφέρον για το Android λανσάροντας την επόμενη εβδομάδα το Nexus S, το οποίο θα κατασκευάζει για λογαριασμό της η νοτιοκορεατική Samsung.

 

Είναι η δεύτερη απόπειρα της Google να επεκταθεί στα κινητά τηλέφωνα, μετά την αποτυχία του προηγούμενου μοντέλου Nexus One.

 

Το Nexus S είναι η πρώτη συσκευή που τρέχει τη νέα έκδοση 2.3 του Android, γνωστή ως Gingerbread.

 

Όπως ανακοίνωσε το Νοέμβριο η εταιρεία ερευνών Gartner, το τρίτο τρίμηνο του 2010 το Android ξεπέρασε το λογισμικό iOS της Apple και έγινε έτσι η δεύτερη πιο επιτυχημένη πλατφόρμα για smartphone μετά το Symbian της Nokia.


 

Στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, η φινλανδική Nokia πούλησε 29,5 εκατομμύρια «έξυπνα» κινητά. Όμως το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά έπεσε στο 36,6% από το 44,6% ένα χρόνο νωρίτερα.

 

Στο ίδιο διάστημα οι πωλήσεις του Android εκτινάχτηκαν στις 20,5 εκατομμύρια μονάδες, εξασφαλίζοντας στη Google μερίδιο 25,5%, συγκριτικά με μόλις 3,5% ένα χρόνο νωρίτερα.

 

Στην επόμενη θέση τα iPhone της Apple με 13,5 εκατομμύρια πωλήσεις και μερίδιο 16,7%, ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με το περυσινό 17,1%.

 

Στην τέταρτη θέση η καναδική Research In Motion, κατασκευάστρια εταιρεία των BlackBerry, η οποία πούλησε 11,9 εκατ. smartphone και είδε το μερίδιό της να υποχωρεί από το 20,7% στο 14,8%.

Η πλατφόρμα Windows Mobile της Microsoft περιορίστηκε στις 2,2 εκατομμύρια πωλήσεις και σε μερίδιο 2,8%, συγκριτικά με 7,9% ένα χρόνο νωρίτερα.


protoselida

World Business

SAS: Επενδύσεις 1 δισ. δολ. για την Τεχνητή Νοημοσύνη

SAS: Επενδύσεις 1 δισ. δολ. για την Τεχνητή…

Επενδύσεις ύψους ενός δις. Δολαρίων σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης τα επόμενα τρία χρόνια, μέσα από...

Media

DW: Οι ελληνικές ακτές κινδυνεύουν από τα σκουπίδια

DW: Οι ελληνικές ακτές κινδυνεύουν από τα σκουπίδια

H Eπανομή αποτελεί για τη Θεσσαλονίκη μια από τις πιο κοντινές ακτές για μπάνιο. ...

Secret Money

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

Για μια ακόμη φορά θα βγει στο σφυρί την ερχόμενη Tετάρτη 20 του μήνα το...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.