Θεοδωράκης: Η νέα προοδευτική παράταξη πρέπει να πάει αντίθετα στο ρεύμα

«Η νέα προοδευτική παράταξη πρέπει να πάει αντίθετα στο ρεύμα», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην κεντρική του ομιλία στα Χανιά, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο ιστορικό καφέ «Κήπος».

 

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε: «Αποτελέσματα και μηδέν συνθήματα είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Απευθύνομαι λοιπόν σε αυτούς που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα, σε αυτούς που ήταν πάντα εκεί και τους καλώ να μην χάσουν αυτή την ευκαιρία. Μπορούμε! Τώρα μπορούμε, γιατί όπως έλεγε ο Καζαντζάκης μόνο όταν φτάσει ο άνθρωπος στην άκρη του γκρεμού, βγάζει στην πλάτη του φτερούγες να πετάξει».

 

«Δεν έχουμε άλλο χρόνο, πρέπει να συγκρουστούμε με το σάπιο καθεστώς της αναξιοκρατίας, να δημιουργήσουμε πλειοψηφικές συμμαχίες για γρήγορες και μεγάλες αλλαγές» υπογράμμισε, μιλώντας για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου προοδευτικού Κινήματος.

 

Σχολιάζοντας την άποψη της Φώφης Γεννηματά ότι «η κυρίαρχη αντίθεση σήμερα είναι: Δεξιά ή αριστερά!» αναρωτήθηκε αν αυτό προσδιορίζει και την επιλογή μετά τις εθνικές εκλογές και πρόσθεσε: «για μας, η αντίθεση είναι άλλη: ανοιχτά συστήματα με επενδύσεις και νέο πλούτο ή κλειστά συστήματα με δανεικά και μνημόνια; Το κράτος των κολλητών ή τα συμφέροντα των πολλών;»

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την απόφαση του Ν.Ανδρουλάκη να μείνει ευρωβουλευτής και του Γ.Καμίνη δήμαρχος, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε: «Χαιρέτισα την υποψηφιότητα του Καμίνη και του Ανδρουλάκη. Ο Νίκος εκπροσωπεί την νέα γενιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος έχει πολύχρονη τριβή με θέματα αυτοδιοίκησης. Είμαστε σύμμαχοι, λοιπόν, στην προσπάθεια να δυναμώσουμε την παράταξη και να βρούμε σύγχρονες λύσεις. Ξαφνιάστηκα όμως όταν τους άκουσα να λένε ότι διεκδικούν την αρχηγία, αλλά αν κερδίσουν θα παραμείνουν και στις άλλες δουλειές τους! Δηλαδή; Η παράταξη θα δουλεύει Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή που κλείνουν οι Βρυξέλλες ή μόνο τα απογεύματα που κλείνει ο δήμος Αθηναίων; Ακούγεται προσβλητικό για τους αγώνες μας και την κοινή μας προσπάθεια. Κάποιοι από εμάς δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε το είναι μας σε αυτόν τον αγώνα. Δεν κρατήσαμε καμία καβάτζα και αυτό απαιτούμε να κάνουν και όσοι διεκδικούν ηγετικό ρόλο στο νέο κόμμα. Οι πολιτικοί πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα της αυταπάρνησης και της ανιδιοτέλειας! Είναι σημαντική η στιγμή και δεν θα πρέπει να υπάρχουν σκιές στο μήνυμα που στέλνουμε στους πολίτες. Λεβεντιά και φιλότιμο έχει ανάγκη ο τόπος. Όσοι θέλουν να ηγούνται πρέπει να παίρνουν τα ρίσκα τους για να πάρουν και οι πολίτες τα δικά τους».ολιτισμού του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και οι Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού έχουν προσκαλέσει εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων, συγγραφείς, διευθυντές μουσείων, αλλά και επιχειρηματίες Έλληνες και ξένους που προωθούν το πολιτιστικό μαζί με το επιχειρηματικό προϊόν, όπως και εκπροσώπους τουριστικών φορέων αλλά και ειδικούς στις νέες τεχνολογίες που βοηθούν τον Πολιτισμό. Στόχος είναι να αναδείξουν μέσα από την πλατφόρμα διαλόγου του συνεδρίου την αξιοποίηση της μοναδικής ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, τη σύγχρονη ελληνική πολιτιστική παραγωγή και την εν δυνάμει πολιτιστική οικονομία και επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας ζωντανούς πυρήνες πολιτισμού στην ελληνική περιφέρεια.


protoselida

Secret Money

O Tσακος και τα ναυπηγεία

O Tσακος και τα ναυπηγεία

O εφοπλιστής N. Tσάκος είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί για τα Nαυπηγεία Eλευσίνας....

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.