Γιατί επικράτησαν οι ρευστοποιήσεις στο ταμπλώ του Χρηματιστηρίου

Με νέα υποχώρηση Ενεργητικού έκλεισε η προηγούμενη Παρασκευή, με αποτέλεσμα η αγορά των Α/Κ να ολοκληρώσει την εβδομάδα που πέρασε με συνεχόμενες ημερήσιες απώλειες στην αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων. Αναλυτικότερα, το Ενεργητικό διαμορφώθηκε στα 6,514 δις €, καταγράφοντας ποσοστιαίες απώλειες -0,30% και απόλυτες περί των 19,568 εκατ. €, έναντι της προηγούμενης ημέρας. Παρά το γεγονός της ανοδικής κίνησης των μεριδίων κατά 0,01%, στο τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών επικράτησαν και πάλι οι ρευστοποιήσεις με 2,584 εκατ. €.

 

Το σύνολο των αγορών (μαζί βέβαια με την Ελληνική), έδειξαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πτωτικές διαθέσεις στους επενδυτικές τίτλους.

 

Ως αποτέλεσμα ήταν η μέση απόδοση της αγοράς των Α/Κ να κινηθεί αρνητικά κατά -0,31%. Από τις 20 κατηγορίες, μόνον τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας διασωθήκαν, καθώς η απόδοσή τους παρέμεινε αμετάβλητη.

 

Οι υπόλοιπες 19 (όπως και την Πέμπτη) κατέγραψαν αρνητικό πρόσημο μέσης απόδοσης, με υψηλότερο αυτό των 2 Μετοχικών Α/Κ Δείκτη με -0,91%, των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας με -0,77%, των Μετοχικών Α/Κ Ευρωζώνης με -0,73% και των Μετοχικών Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,64%. Τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας, για μία ακόμη φορά δεν ακολούθησαν την πτωτική πορεία των Μετοχικών, καθώς κατέγραψαν μέσες απώλειες, μόλις, -0,06%.

 

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών και χωρίς διαφοροποίηση της αρνητικής επενδυτικής τους ψυχολογίας.

 

Ο υψηλότερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,673 εκατ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 341 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 245 χιλ. €. Με ρευστοποιήσεις αξίας 206 και 57 χιλ. € έκλεισαν, κατ’ αντιστοιχία, τα Μετοχικά και Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας,

 

Στον αντίποδα, σε εισροές ξεχώρισαν τα Μικτά Α/Κ με 529 χιλ. € και τα Funds of Funds Μικτά με 191 χιλ. €.

pin131117

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 

 


protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

155 εκατ. η ενίσχυση των Bρυξελλών για τον IGB

155 εκατ. η ενίσχυση των Bρυξελλών για τον…

Mε 155 εκατ. ευρώ σε σύνολο προϋπολογισμού 240 εκατ. θα ενισχύσουν οι Bρυξέλλες την κατασκευή...

Τεχνολογία

Η πρώτη παγκοσμίως κβαντική “πυξίδα” στην Βρετανία

Η πρώτη παγκοσμίως κβαντική “πυξίδα” στην Βρετανία

Βρετανοί ερευνητές κατασκεύασαν την πρώτη παγκοσμίως μια συσκευή πλοήγησης που βοηθά στον εντοπισμό της θέσης...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.