Εύλογο και αναμενόμενο να υποχωρήσει η αγορά των Α/Κ

Ήταν εύλογο και αναμενόμενο ότι με την καθημερινή πίεση στις αποδόσεις τόσο των Ελληνικών τίτλων (στο διάστημα τουλάχιστον των τελευταίων 15 ημερών) όσο και των διεθνών (κατά τις τελευταίες τρεις εργάσιμες ημέρες), ήταν θέμα χρόνου η αγορά των Α/Κ να υποχωρήσει για ακόμη μία φορά, στο δ΄εξαμ. του έτους, κάτω από τα επίπεδα των 6,5 δις €. Ένας βασικός, επίσης, παράγων σε αυτή την υποχώρηση είναι οι συνεχιζόμενες εκροές της αγοράς.

 

Η Δευτέρα, ήταν, μία ημέρα με αρκετό ενδιαφέρον: α) λόγω του γεγονότος ότι διαφοροποιήθηκε σε κάποιο βαθμό – έστω και σε διάστημα μίας ημέρας – η επενδυτική ψυχολογία των μεριδιούχων και β) στην επιστροφή των εισροών στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων, που είχε ατονήσει το τελευταίο 10ήμερο.

 

Πιο συγκεκριμένα, το Ενεργητικό διαμορφώθηκε στα 6,497 δις €, σημειώνοντας έντονη πτώση -0,56%. Τα μερίδια κινήθηκαν σε υψηλό ημερήσιο βαθμό ανοδικά (0,07%), και συγκράτησαν το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών σε, σχεδόν, ουδέτερο επίπεδο.

 

Το μέσο πρόσημο απόδοσης της αγοράς ήταν ιδιαίτερα αρνητικό κατά -0,66%, και σε αυτό οφείλονται οι εξ ολοκλήρου οι κατά 36,697 εκατ. € απόλυτες απώλειες της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με το θετικό μέσο πρόσημο απόδοσης κατά 0,52%. Οι υπόλοιπες 18 (πλην των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας, που παρέμειναν αμετάβλητα), σημείωσαν μέση υποχώρηση καθαρών τιμών, με υψηλότερες αυτές των 2 Μετοχικών Α/Κ Δείκτη κατά -3,62%, των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας με -2,63%, των Μετοχικών Α/Κ Ευρωζώνης με -1,31% και των Μετοχικών Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -1,20%.

 

Ψήγματα επενδυτικής διάθεσης εμφανίστηκαν από τους μεριδιούχους. Τις μεγαλύτερες εκροές σημείωσαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Εσωτ. με 2,528 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 604 χιλ. € και τα Μετοχικά Αναπτυσσομένων Αγορών με 494 χιλ. €. Αντιθέτως, τις υψηλότερες εκροές υπέστησαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,175 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 976 χιλ. €, τα Funds of Funds Μετοχικά με 403 χιλ. € και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 343 χιλ. € (και αμείωτο τον ρυθμό ρευστοποιήσεων).

 

 

 

pin141117

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 

 


protoselida

Media

Η ασυνήθιστη συμμαχία Ελλάδας-Γερμανίας

Η ασυνήθιστη συμμαχία Ελλάδας-Γερμανίας

Για "ασυνήθιστη συμμαχία" μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση θεσμών της...

Τεχνολογία

Drone πέταξε σχεδόν στα 5.000 μέτρα

Drone πέταξε σχεδόν στα 5.000 μέτρα

  Ένα επιστημονικό σύστημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) έφθασε σε ύψος 4.900 μέτρων, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο...

Copyright © 2017 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.