Η αισιοδοξία για την κρίση ενισχύει το ευρώ

Ισχυρή άνοδο καταγράφει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,4680 δολάρια από το επίπεδο των 1,4576 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4652 δολάρια.

 

Στην αγορά επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας ότι θα ξεπεραστεί η κρίση. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε να διαφανεί η συμφωνία της με τη λύση της εθελούσιας διακράτησης των ελληνικών ομολόγων το οποίο φαίνεται ότι αποτελεί μέρος του σχεδίου για το νέο δάνειο που επεξεργάζεται η Ε.Ε.

 

Θετική ήταν για το ευρώ και η δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου Αγκ,. Μέρκελ στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα, με την οποία εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η κρίση θα ξεπεραστεί.

 

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 12 εκατ. ευρώ, τα οποία στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08,11 με 10 εκατ. ευρώ και στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08.14 με 1 εκατ. ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο υποχώρησε στο 12,75% από 12,79% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου (λήξεως 19.06.20) να διαμορφώνεται στο 15,83% από 15,82% χθες έναντι 3,08% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,14%, στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο 1,94% από 1,93% χθες στο εξάμηνο αυξήθηκε οριακά στο 1,72% από 1,71%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,44% από 1,43% ο μήνας διατηρήθηκε στο 1,22%.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.