Η αισιοδοξία για την κρίση ενισχύει το ευρώ

Ισχυρή άνοδο καταγράφει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,4680 δολάρια από το επίπεδο των 1,4576 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4652 δολάρια.

 

Στην αγορά επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας ότι θα ξεπεραστεί η κρίση. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε να διαφανεί η συμφωνία της με τη λύση της εθελούσιας διακράτησης των ελληνικών ομολόγων το οποίο φαίνεται ότι αποτελεί μέρος του σχεδίου για το νέο δάνειο που επεξεργάζεται η Ε.Ε.

 

Θετική ήταν για το ευρώ και η δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου Αγκ,. Μέρκελ στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα, με την οποία εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η κρίση θα ξεπεραστεί.

 

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 12 εκατ. ευρώ, τα οποία στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08,11 με 10 εκατ. ευρώ και στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08.14 με 1 εκατ. ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο υποχώρησε στο 12,75% από 12,79% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου (λήξεως 19.06.20) να διαμορφώνεται στο 15,83% από 15,82% χθες έναντι 3,08% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,14%, στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο 1,94% από 1,93% χθες στο εξάμηνο αυξήθηκε οριακά στο 1,72% από 1,71%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,44% από 1,43% ο μήνας διατηρήθηκε στο 1,22%.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.