Αβραμόπουλος:Προσπάθειες για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Την ανάγκη να γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες από όλα τα κράτη-μέλη για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, εξέφρασε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην κοινή συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Εισηγητών και της Πλατφόρμας της Κοινωνίας των Πολιτών της ΕΕ κατά της εμπορίας ανθρώπων, στις Βρυξέλλες.

 

Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι οι μέθοδοι δράσης των διακινητών εξελίσσονται διαρκώς και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Το κίνητρό τους, είπε, είναι το κέρδος, το οποίο παραμένει μεγάλο όσο εξακολουθεί να υπάρχει νοοτροπία ατιμωρησίας. «Είναι απαράδεκτο για τις κοινωνίες και τον πολιτισμό μας, το γεγονός ότι τον 21ο αιώνα συνεχίζεται η εμπορία ανθρώπων», είπε ο Έλληνας επίτροπος, προσθέτοντας ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, αποθαρρύνοντας αποτελεσματικά τη ζήτηση υπηρεσιών που αποτελούν αντικείμενο της εκμετάλλευσης των θυμάτων.

 

Ο Δ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει πιο συντονισμένη και ενιαία προσέγγιση, τόσο εντός όσο και εκτός της ΕΕ, μεταξύ των οργανισμών και των αρμόδιων υπηρεσιών, καθώς και με τρίτες χώρες. Παράλληλα, τόνισε, θα πρέπει να αποκτήσουμε καλύτερη γνώση για το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων και να εξασφαλίσουμε κατάλληλη χρηματοδότηση για τη στήριξη των δράσεών μας.

 

«Οι πρόσφατες εικόνες αγοραπωλησιών απελπισμένων ανθρώπων στη Λιβύη προκαλούν αποτροπιασμό, ωστόσο δεν είναι κάτι καινούριο.

 

Η κατάσταση στη χώρα είναι ακόμα χειρότερη και, δυστυχώς, το φαινόμενο αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο της Λιβύης», ανέφερε στη συνέχεια ο επίτροπος.

 

Όπως σημείωσε, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, από το 2014, ο αριθμός των γυναικών και των κοριτσιών, κυρίως από τη Νιγηρία, που φθάνουν στην Ευρώπη και είναι πιθανά θύματα εμπορίας ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση έχει αυξηθεί κατά 600%. «Είναι καθήκον μας να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου παγκοσμίως, τη δίωξη των αδίστακτων δικτύων εγκληματιών και την πάταξη της ανήθικης δραστηριότητάς τους. Είναι επίσης καθήκον μας να παρέχουμε αποτελεσματική προστασία και στήριξη σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά που έχουν βιώσει αυτές τις τραγικές εμπειρίες.

 

Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δράσουμε από κοινού», πρόσθεσε.

 

 

 

 


protoselida

Media

Economist: Να γιατί δεν μπορούν να συμφιλιωθούν Ελλάδα και Τουρκία

Economist: Να γιατί δεν μπορούν να συμφιλιωθούν Ελλάδα…

Τους λόγους που οι δύο γείτονες του Αιγαίου, Ελλάδα και Τουρκία, αδυνατούν -τουλάχιστον στην παρούσα...

Secret Money

ΔYΣKOΛOΣ «ANTIΠAΛOΣ»

ΔYΣKOΛOΣ «ANTIΠAΛOΣ»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο όμιλος «Eλληνικά Kαλώδια» του Στασινόπουλου είναι από τους κορυφαίους παίκτες...

Τεχνολογία

Τρίκαλα: H πρώτη πόλη στην Ελλάδα με 5G ταχύτητες στο διαδίκτυο

Τρίκαλα: H πρώτη πόλη στην Ελλάδα με 5G…

Τα Τρίκαλα είναι μία πόλη που πραγματικά καινοτομεί σε θέματα τεχνολογιών στη χώρα μας. Μία "smart city" για την...

Copyright © 2017 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.