Το κλίμα ανάκαμψης στην Ελλάδα ευκαιρία και για τις αυστριακές επιχειρήσεις

Ευκαιρία και για τις αυστριακές επιχειρήσεις αποτελεί το κλίμα της οικονομικής ανάκαμψης που επικρατεί στην Ελλάδα, όπως φάνηκε στο Ελληνο-Αυστριακό Επιχειρηματικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη», υπογραμμίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του -που αναπαράγεται από αρκετά αυστριακά ΜΜΕ- το Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας (ΟΕΑ), ο μεγαλύτερος οικονομικός οργανισμός της χώρας, ο οποίος διοργάνωσε χθες στο μέγαρό του, την πρώτη παρόμοια εκδήλωση.

 

Στο πλαίσιο του Φόρουμ, εκπρόσωποι δεκάδων αυστριακών επιχειρήσεων και ομίλων, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν ως προς τις δυνατότητες για επενδύσεις στην Ελλάδα και για τις προοπτικές του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ιδιαίτερα στους τομείς των υποδομών και του τουρισμού, οι οποίοι φέρεται να ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την αυστριακή πλευρά.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αυστρίας, «η Τράπεζα της Ελλάδας αναμένει για εφέτος μία αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,6 % , που το 2018 θα φθάσει μάλιστα στο 2,5 %, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές θα αυξηθούν εφέτος κατά 6 % και οι επενδύσεις κατά 13 %, και την ίδια στιγμή μειώνεται η ανεργία από τα υψηλά επίπεδα που βρισκόταν στο παρελθόν».


Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως στη διάρκεια του Επιχειρηματικού Φόρουμ, παρουσιάστηκαν αρκετά, ιδιαίτερα φιλόδοξα προγράμματα, όπως το «Ελληνικό» που, όπως σημειώνεται, αποτελεί «το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη» με ένα ύψος επένδυσης 8 δισ. ευρώ, μέσα στα επόμενα 20 έως 25 χρόνια, στο πλαίσιο της οποίας θα υπάρξει ριζική ανάπλαση αυτής της περιοχής της Αθήνας.

 

 

 


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

World Business

Goldman Sachs: Ο Ντέιβιντ Σόλομον νέος CEO

Goldman Sachs: Ο Ντέιβιντ Σόλομον νέος CEO

Τον Ντέιβιντ Σόλομον διόρισε σήμερα νέο διευθύνοντα σύμβουλο o Όμιλος Goldman Sachs. Ο Ντέιβιντ Σόλομον...

Media

FAZ: Ευκαιρίες στο ελληνικό χρηματιστήριο

FAZ: Ευκαιρίες στο ελληνικό χρηματιστήριο

«Για την κυβέρνηση Τσίπρα η ολοκλήρωση του προγράμματος στις 20 Αυγούστου σημαίνει ότι σταματούν...

Secret Money

METAΓPAΦEΣ

METAΓPAΦEΣ

«Kόσμος πάει κι έρχεται» στο λιανεμπόριο. Mε κάποιες «μεταγραφές» υψηλόβαθμων στελεχών που θα προκαλέσουν αίσθηση....

Αθλητικά

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Εμενίκε

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Εμενίκε

Στην λύση της συνεργασίας του με τον Εμάνουελ Εμενίκε προχώρησε ο Ολυμπιακός.

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.