Φίλης: Το ρωμαλέο εργατικό κίνημα να καταργήσει τις ρυθμίσεις για τις απεργίες

Έκκληση στο «ρωμαλέο εργατικό κίνημα» να καταργήσει στην πράξη τις προωθούμενες ρυθμίσεις για τις απεργίες με τη μαζική και συνειδητή συμμετοχή των εργαζομένων, απευθύνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κ. Φίλης ζητεί επίσης συμπληρωματική νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας «για τα λαϊκά στρώματα», σημειώνοντας ότι αυτό συνιστά και αίτημα πολλών συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ και από άλλα κόμματα.

 

Καλεί μάλιστα σε «επαγρύπνηση» τα κινήματα αλληλεγγύης, τις αριστερές οργανώσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να ενδυναμώσουν την παρουσία τους δίπλα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς «χωρίς να τους υποκαθιστούν και χωρίς να αφήνουν την παραμικρή αφορμή να κατηγορηθούν από τα «συστημικά μέσα ότι προστατεύουν λαμόγια και μπαταχτσήδες».

 

Για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, ο κ. Φίλης σημειώνει: «Πρόκειται για μια απαίτηση των δανειστών, σε συνεργασία προφανώς με εγχώριους κύκλους εργοδοτών, με συμβολικό και προληπτικό χαρακτήρα. (…) Προσπαθούν δίπλα σε ένα ολόκληρο αντεργατικό πλέγμα μνημονιακών ρυθμίσεων, με κορωνίδα την απαγόρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, να υψώσουν και άλλα εμπόδια στη συλλογική και συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων».

 

Κρίνει δε ότι «ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα μπορεί με τη μαζική και συνειδητή συμμετοχή των εργαζομένων να καταργήσει στην πράξη τέτοιες ρυθμίσεις».

 

Ο κ. Φίλης ζητεί ακόμη ενημέρωση για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. «Πρέπει να αξιολογήσουμε την τελική συμφωνία γιατί ο τομέας της ενέργειας έχει τεράστια στρατηγική σημασία μπροστά στην οποία ακόμα και η πώληση ενός ακόμη 17% της ΔΕΗ και μάλιστα για 100 μόλις εκατομμύρια είναι ένα αμελητέο ποσό».

 

Τέλος στην ίδια συνλέντευξη ο κ. Φίλης ζητεί επαναδιαπραγμάτευση «με την ευρύτερη δυνατή εθνική συμφωνία» του ζητήματος των πλεονασμάτων «ώστε αυτά να πέσουν κάτω από το 2% του ΑΕΠ και να σταματήσουν να πριονίζουν τα πόδια της ανάπτυξης».

 

 


protoselida

Media

Economist: Να γιατί δεν μπορούν να συμφιλιωθούν Ελλάδα και Τουρκία

Economist: Να γιατί δεν μπορούν να συμφιλιωθούν Ελλάδα…

Τους λόγους που οι δύο γείτονες του Αιγαίου, Ελλάδα και Τουρκία, αδυνατούν -τουλάχιστον στην παρούσα...

Secret Money

ΔYΣKOΛOΣ «ANTIΠAΛOΣ»

ΔYΣKOΛOΣ «ANTIΠAΛOΣ»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο όμιλος «Eλληνικά Kαλώδια» του Στασινόπουλου είναι από τους κορυφαίους παίκτες...

Τεχνολογία

Τρίκαλα: H πρώτη πόλη στην Ελλάδα με 5G ταχύτητες στο διαδίκτυο

Τρίκαλα: H πρώτη πόλη στην Ελλάδα με 5G…

Τα Τρίκαλα είναι μία πόλη που πραγματικά καινοτομεί σε θέματα τεχνολογιών στη χώρα μας. Μία "smart city" για την...

Copyright © 2017 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.