Φίλης: Το ρωμαλέο εργατικό κίνημα να καταργήσει τις ρυθμίσεις για τις απεργίες

Έκκληση στο «ρωμαλέο εργατικό κίνημα» να καταργήσει στην πράξη τις προωθούμενες ρυθμίσεις για τις απεργίες με τη μαζική και συνειδητή συμμετοχή των εργαζομένων, απευθύνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κ. Φίλης ζητεί επίσης συμπληρωματική νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας «για τα λαϊκά στρώματα», σημειώνοντας ότι αυτό συνιστά και αίτημα πολλών συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ και από άλλα κόμματα.

 

Καλεί μάλιστα σε «επαγρύπνηση» τα κινήματα αλληλεγγύης, τις αριστερές οργανώσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να ενδυναμώσουν την παρουσία τους δίπλα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς «χωρίς να τους υποκαθιστούν και χωρίς να αφήνουν την παραμικρή αφορμή να κατηγορηθούν από τα «συστημικά μέσα ότι προστατεύουν λαμόγια και μπαταχτσήδες».

 

Για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, ο κ. Φίλης σημειώνει: «Πρόκειται για μια απαίτηση των δανειστών, σε συνεργασία προφανώς με εγχώριους κύκλους εργοδοτών, με συμβολικό και προληπτικό χαρακτήρα. (…) Προσπαθούν δίπλα σε ένα ολόκληρο αντεργατικό πλέγμα μνημονιακών ρυθμίσεων, με κορωνίδα την απαγόρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, να υψώσουν και άλλα εμπόδια στη συλλογική και συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων».

 

Κρίνει δε ότι «ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα μπορεί με τη μαζική και συνειδητή συμμετοχή των εργαζομένων να καταργήσει στην πράξη τέτοιες ρυθμίσεις».

 

Ο κ. Φίλης ζητεί ακόμη ενημέρωση για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. «Πρέπει να αξιολογήσουμε την τελική συμφωνία γιατί ο τομέας της ενέργειας έχει τεράστια στρατηγική σημασία μπροστά στην οποία ακόμα και η πώληση ενός ακόμη 17% της ΔΕΗ και μάλιστα για 100 μόλις εκατομμύρια είναι ένα αμελητέο ποσό».

 

Τέλος στην ίδια συνλέντευξη ο κ. Φίλης ζητεί επαναδιαπραγμάτευση «με την ευρύτερη δυνατή εθνική συμφωνία» του ζητήματος των πλεονασμάτων «ώστε αυτά να πέσουν κάτω από το 2% του ΑΕΠ και να σταματήσουν να πριονίζουν τα πόδια της ανάπτυξης».

 

 


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

World Business

Goldman Sachs: Ο Ντέιβιντ Σόλομον νέος CEO

Goldman Sachs: Ο Ντέιβιντ Σόλομον νέος CEO

Τον Ντέιβιντ Σόλομον διόρισε σήμερα νέο διευθύνοντα σύμβουλο o Όμιλος Goldman Sachs. Ο Ντέιβιντ Σόλομον...

Media

FAZ: Ευκαιρίες στο ελληνικό χρηματιστήριο

FAZ: Ευκαιρίες στο ελληνικό χρηματιστήριο

«Για την κυβέρνηση Τσίπρα η ολοκλήρωση του προγράμματος στις 20 Αυγούστου σημαίνει ότι σταματούν...

Secret Money

METAΓPAΦEΣ

METAΓPAΦEΣ

«Kόσμος πάει κι έρχεται» στο λιανεμπόριο. Mε κάποιες «μεταγραφές» υψηλόβαθμων στελεχών που θα προκαλέσουν αίσθηση....

Αθλητικά

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Εμενίκε

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Εμενίκε

Στην λύση της συνεργασίας του με τον Εμάνουελ Εμενίκε προχώρησε ο Ολυμπιακός.

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.