Microsoft: Η Ώρα του Κώδικα ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε, για ακόμη μία χρονιά, η Εβδομάδα του Κώδικα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 600 μαθητών και 50 ώρες διδασκαλίας σε όλη την Ελλάδα. Με την υποστήριξη της Microsoft, το παγκόσμιο κίνημα «Η Ώρα του Κώδικα» (Hour of Code) έφτασε και στη χώρα μας, μέσα από μία σειρά δωρεάν μαθημάτων, που διοργανώθηκαν στα γραφεία της εταιρείας, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την επιστήμη των υπολογιστών.

 

Αυτή τη χρονιά, η Microsoft, υποστήριξε και το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακές δεξιότητες που τρέχει μέσω της πλατφόρμας Youthspark, το οποίο ταξίδεψε σε 4 πόλεις της Ελλάδας αλλά και τις τοπικές εκπαιδευτικές δράσεις που έλαβαν χώρα σε Θεσσαλονίκη και Βέροια.

 

Η εβδομάδα εορτασμού ξεκίνησε, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, με μία ανοιχτή εκδήλωση στα γραφεία της εταιρείας, όπου γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να μάθουν τα πάντα για τη διδασκαλία των ψηφιακών δεξιοτήτων και τα οφέλη της εκμάθησης του προγραμματισμού. Στο πλαίσιο αυτό, ο κος. Βαγγέλης Μόρφης, Διευθυντής Marketing & Operations για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Η Ώρα του Κώδικα είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος θέλει να εκδημοκρατίσει την έννοια της ψηφιακής τεχνολογίας. Αυτό ακριβώς πιστεύουμε ότι είναι η τεχνολογία, αυτό θέλουμε να υπηρετήσουμε και αυτό με όλες μας τις ενέργειες υπηρετούμε».

 

Για 8 ημέρες, και σε συνεργασία με τον πιστοποιημένο οργανισμό Τechnokids, τάξεις από περισσότερα από 10 σχολεία παρακολούθησαν σεμινάρια εισαγωγής στον προγραμματισμό, με το παιχνίδι Minecraft, τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μικροί φίλοι τις βασικές έννοιες προγραμματισμού, ενώ η εβδομάδα εορτασμού κορυφώθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, με μία εκδήλωση στον πολυχώρο The HUB Events και ένα μοναδικό design thinking workshop. 

 

Η βραβευμένη Digital Designer Χρύσα Γκάγκωση, υπεύθυνη του τομέα Digital Design στο Κολλέγιο Βακαλό Art & Design,  σύστησε σε όλους, τους τομείς της μεθοδολογίας για την παραγωγή ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

 

Οι συμμετέχοντες είχαν ακόμη την ευκαιρία να δοκιμάσουν άσκηση πάνω σε ένα πραγματικό πρόβλημα τεχνολογικής εταιρείας, βλέποντας στην πράξη την εφαρμογή του design στην επίλυση προβλημάτων.

 

Στον φετινό παγκόσμιο εορτασμό και με την υποστήριξη της Microsoft, συμμετείχε και το Tech Talent School, με εκπαιδευτικές δράσεις στην Αθήνα, Ιωάννινα, Λάρισα, Τήνο από τις 4 έως τις 9 Δεκεμβρίου, οι οποίες ενθουσίασαν μεγάλους & μικρούς.

 

 

 


protoselida

Media

Deutsche Welle: Εργαζόμενοι... φτωχοί στην Ελλάδα

Deutsche Welle: Εργαζόμενοι... φτωχοί στην Ελλάδα

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, που κάποτε ήταν σε ρεκόρ 27%, μπορεί να έπεσε επτά...

Leaders/Πρόσωπα

ΣYMEΩN ΠAΛHOΣ:O game changer της ελληνικής ναυτιλίας

ΣYMEΩN ΠAΛHOΣ:O game changer της ελληνικής ναυτιλίας

«Mεταμόρφωσε» την Diana σε «ισχυρή κυρία» των διεθνών θαλασσών διαψεύδοντας τις Kασσάνδρες. Tο αναπτυξιακό γκάζι....

Secret Money

MIA KAΠOIA ΛYΣH

MIA KAΠOIA ΛYΣH

Eίναι κι αυτό μια κάποια λύση, σίγουρα καλύτερη από το «λουκέτο». Tο ακούμε, όμως, αλλά...

Αθλητικά

Έσπασε τα κοντέρ ο Αντετοκούνμπο- Bασικός στο All-Star Game με 2,5 εκατ. ψήφους

Έσπασε τα κοντέρ ο Αντετοκούνμπο- Bασικός στο All-Star…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να γράφει ιστορία στο ΝΒΑ και θα βρίσκεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά...

Περιβάλλον

Ετοιμάζεται η πρώτη ανθρώπινη αποικία στον Άρη

Ετοιμάζεται η πρώτη ανθρώπινη αποικία στον Άρη

Επιτυχείς ήταν οι πρώτες δοκιμές ενός «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα, που δοκίμασε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.