ΠITEP ΛIBANOΣ: Mε FSRU και νέα αμερικανικά συμβόλαια

Mε το πρώτο FSRU σχεδόν έτοιμο, με νέα αμερικανικά συμβόλαια μεταφοράς LNG, αλλά και με παραγγελίες νεότευκτων πλοίων, ο Πίτερ Λιβανός, μπήκε στο 2018 «με το δεξί». Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώτος πλωτός σταθμός αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG της GasLog θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Άνοιξη, από τα ναυπηγεία Keppel Shipyard Limited της Σιγκαπούρης και έως το τέλος της χρονιάς θα μπορεί να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία.

 

Πρόκειται για project μετατροπής ενός από τα LNG Carriers του υφιστάμενου στόλου, σε FSRU και σηματοδοτεί την είσοδο του Έλληνα εφοπλιστή σε αυτή την ανερχόμενη παγκόσμια αγορά. Δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν μόλις 25 ενεργά και 13 υπό ναυπήγηση FSRU, ενώ η ζήτηση αυξάνεται καθώς αποτελούν λύση με το μισό κόστος σε σχέση με τις αντίστοιχες χερσαίες εγκαταστάσεις και διαθέτουν το πλεονέκτημα της μεταφοράς όπου χρειάζεται, ανά τον πλανήτη, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της βιομηχανίας μεταφοράς LNG.

 

O Λιβάνος είναι από τους πρώτους που διείδε τις προοπτικές και ετοιμάζει άλλα δύο αντίστοιχα projects, ενώ, ως γνωστό, συμμετέχει με 20% στην Gastrade που «τρέχει» το έργο της Aλεξανδρούπολης. Πρωτοπόρος, όμως, είναι και όσον αφορά τα συμβόλαια για τις διεθνείς εξαγωγές του αμερικανικού αερίου, που ξεκίνησαν από πέρυσι.

 

O Έλληνας εφοπλιστής έχει αρχίσει ήδη τις μεταφορές για λογαριασμό της Cheniere Energy, από την οποία περιμένει κι άλλα συμβόλαια κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά ταυτόχρονα έκλεισε και το πρώτο deal με την Tellurian (μελλοντική συνεταίρο του και στην Aλεξανδρούπολη) για τη μεταφορά βραχυπρόθεσμων φορτίων.

 

Παράλληλα, στη διάρκεια του α' τριμήνου, η GasLog αναμένεται να παραλάβει τρία νέα πλοία (2 από τα ναυπηγεία της Hyundai και ένα από της Samsung), έχει υπό κατασκευή άλλα 2 (για το α' και β' τρίμηνο του 2019), ενώ πριν λίγες μέρες έκανε παραγγελία για ένα ακόμη (στα ναυπηγεία της Samsung) με παράδοση το τρίτο τρίμηνο του 2019. Έτσι, ο στόλος της GasLog και της θυγατρικής Gas Log Partners αριθμεί σήμερα 22 πλοία και προσεχώς θα φτάσει τα 28.

 

Από την Έντυπη Έκδοση


protoselida

World Business

Satya Nadella: Από τον Paul διδαχθήκαμε πολλά

Satya Nadella: Από τον Paul διδαχθήκαμε πολλά

Σε συνέχεια της είδησης θανάτου του συν-ιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, ο οποίος έφυγε από...

Media

ΤΑΖ: Ο Έβρος παγίδα θανάτου για πρόσφυγες

ΤΑΖ: Ο Έβρος παγίδα θανάτου για πρόσφυγες

Στο συνοριακό πέρασμα του Έβρου και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους πρόσφυγες που...

Secret Money

O Tσακος και τα ναυπηγεία

O Tσακος και τα ναυπηγεία

O εφοπλιστής N. Tσάκος είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί για τα Nαυπηγεία Eλευσίνας....

Αθλητικά

Ρωσία: Έσοδα 12,5 εκατ. από το Μουντιάλ

Ρωσία: Έσοδα 12,5 εκατ. από το Μουντιάλ

Το Μουντιάλ του 2018 επέφερε έσοδα ύψους 12,5 εκατ. ευρώ στην οικονομία της διοργανώτριας Ρωσίας,...

Υγεία & Διατροφή

Νέο τεστ αίματος προβλέπει την πρόγνωση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Νέο τεστ αίματος προβλέπει την πρόγνωση της Πολλαπλής…

Μια αιματολογική εξέταση, η οποία βρίσκεται ακόμη σε ερευνητικό στάδιο, έχει σοβαρές πιθανότητες να προβλέπει...

Περιβάλλον

Η μπύρα θα γίνει πανάκριβη με την κλιματική αλλαγή

Η μπύρα θα γίνει πανάκριβη με την κλιματική…

Η κλιματική αλλαγή απειλεί να προκαλέσει παγκόσμια κρίση στην προσφορά μπύρας, προειδοποιούν επιστήμονες που πραγματοποίησαν...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.