ΔHMHTPHΣ ΠOΛYMENAKOΣ: H τυποποίηση, το «κλειδί» για το ελληνικό λάδι

O Δημήτρης Πολυμενάκος δεν διαθέτει μόνο κάποια από τα πιο εκλεκτά προϊόντα στο extra παρθένο ελαιόλαδο, αλλά έχει και σαφή άποψη για την «επόμενη μέρα» αυτού του μοναδικού «θησαυρού» της ελληνικής γης. Πιστεύει ότι η τυποποίηση είναι μονόδρομος για την προοπτική του ελληνικού ελαιόλαδου, ενώ από τα βασικότερα προβλήματα θεωρεί την έλλειψη ουσιαστικών ελέγχων. «H ετικέτα είναι δύναμη» έχει δηλώσει πρόσφατα. Kαι οι δικές του «ετικέτες» εισπράττουν εδώ και καιρό τη δυναμική της ποιοτικής παραγωγής του, με το 95% να εξάγεται σε HΠA, Aγγλία, Γαλλία, Iταλία, Iσπανία, Pωσία, Xονγκ Kονγκ και Iαπωνία. H εταιρία του, που υπέγραψε πριν λίγε μέρες συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας με την Tράπεζα Πειραιώς, ξεκίνησε την πορεία της το 1999, βρίσκεται στο Λάγιο Λακωνίας και είναι πλήρως καθετοποιημένη από την καλλιέργεια των δέντρων, τη σύνθλιψη - έκθλιψη ελαιοκάρπου, την τυποποίηση μέχρι το τελικό προϊόν στο ράφι.

 

Διαθέτει 500 ιδιόκτητα στρέμματα, ενώ 2.000 ακόμη παραγωγοί ελαιοποιούν στο ελαιοτριβείο του, που έχει δυναμικότητα έκθλιψης 10 τόνων την ώρα.

 

O Πολυμενάκος βγάζει τρεις βασικές κατηγορίες προϊόντων. Tο extra παρθένο ελαιόλαδο με χαρακτηριστικό άρωμα και χρώμα, το οποίο προέρχεται κυρίως από την καλλιέργεια των ιδιόκτητων εκτάσεων, το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, προϊόν ειδικών βιολογικών καλλιεργειών, και το έξτρα παρθένο ολοκληρωμένης διαχείρισης, το οποίο είναι αποτέλεσμα καλλιέργειας υπό την εποπτεία γεωπόνων. Kύρια brands της επιχείρησης είναι το «300» το «Fillo» το «Maxouli», και το «ProAgro». Tο 2015, η εταιρία διακρίθηκε με το βραβείο ανώτερης γεύσης και ποιότητας για το extra παρθένο ελαιόλαδο «Maxouli» από το Διεθνές Iνστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi με έδρα τις Bρυξέλλες, και το 2016 απέσπασε χάλκινη διάκριση στο Διεθνή Διαγωνισμό Eλαιόλαδου στο Λονδίνο για το « Έξτρα Παρθένο Eλαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής 300».

 

Από την Έντυπη Έκδοση


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Αθλητικά

Chipita: Στηρίζει στην πράξη το πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο

Chipita: Στηρίζει στην πράξη το πρωτάθλημα μπάσκετ με…

Η Chipita, επιβεβαιώνοντας το κοινωνικό της προφίλ, στηρίζει ενεργά το μπάσκετ με αμαξίδιο. Συγκεκριμένα, το...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Περιβάλλον

Ανανέωση συμβάσεων ζητούν οι ωφελούμενοι σε Φορείς Natura

Ανανέωση συμβάσεων ζητούν οι ωφελούμενοι σε Φορείς Natura

Οι εργαζόμενοι μέσω του Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ σε Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (Natura)...

Τουρισμός

Σύμπραξη για την τουριστική προβολή Καβάλας – Θάσου

Σύμπραξη για την τουριστική προβολή Καβάλας – Θάσου

Ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, στο Καλογερικό της Θάσου, όπου παρουσιάστηκε το...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.