Η ακτινογραφία της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Η ένατη ημέρα συνεχιζόμενης ανόδου του Ενεργητικού και των εισροών επιβεβαιώνει ότι ο φετινός Ιανουάριος επεφύλαξε – μέχρι στιγμής – το καλύτερο ξεκίνημα έτους για την αγορά των Α/Κ, στην διάρκεια των τελευταίων ετών.

 

Αναλυτικότερα, την Τρίτη η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων αυξήθηκε κατά 0,26% και διαμορφώθηκε στα 6,850 δις €. Τα μερίδια κινήθηκαν, επίσης, ανοδικά 0,03% και αντιστοιχούν σε θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών της τάξεως των 2,745 εκατ. €.

 

Σε επίπεδο ημερήσιας απόδοσης, η αγορά κατέγραψε κέρδη 0,17%, Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 14 κινηθήκαν θετικά, οι 5 πτωτικά και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση άνοδο καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,67%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,48% και τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,44%, Στον αντίποδα την υψηλότερη μέση αρνητική απόδοση υπέστη το ένα ομολογιακό Α/Κ που δραστηριοποιείται σε κρατικά ομόλογα Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,19%. Ακολούθησαν με το ίδιο πρόσημο οριακών απωλειών -0,03% τρεις κατηγορίες: Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών, Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών και Μετοχικά Α/Κ Διεθνή.

 

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο της αγοράς, αλλά ως προς το επίπεδο της συναλλακτικής αξίας ήταν χαμηλότερης έντασης. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίστηκε από μικτή προς θετική. Με την υψηλότερη αξία εισροών έκλεισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 1,436 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 1,324 εκατ. €, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 713 χιλ. € και τα Funds of Funds Μικτά με 673 χιλ. €.

 

Αντίθετα, η μεγαλύτερη αξία εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 938 χιλ. €, στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 215 χιλ. € και στα Funds of Funds Ομολογιακά με 211 χιλ. €.

 

Το Ενεργητικό καταγράφει άνοδο σε σχέση με την αρχή του έτους της τάξεως του 2,91%, με θετική κίνηση μεριδίων 0,45% και σημαντικές εισροές αξίας 39,383 εκατ. €.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 


protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακολουθοι:

Αθλητικά

Με Λοτζέσκι και Πέιν στο Κάουνας

Με Λοτζέσκι και Πέιν στο Κάουνας

Με μοναδική απουσία, αυτή του Κιθ Λάνγκφορντ, συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού, ενόψει της δύσκολης...

Αυτοκίνητο

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Peugeot το 2018, κατακτώντας την τρίτη θέση σε ταξινομήσεις νέων οχημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Σύμβαση με τη Βιοϊατρική υπέγραψε ο ΕΔΟΕΑΠ

Σύμβαση με τη Βιοϊατρική υπέγραψε ο ΕΔΟΕΑΠ

Ιδιαιτέρως σημαντική χαρακτηρίζεται για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ, η σύμβαση του ασφαλιστικού ταμείου με το...

Περιβάλλον

Από ΑΠΕ το 35% της ενέργειας του Μαρόκο

Από ΑΠΕ το 35% της ενέργειας του Μαρόκο

Από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρήγαγε το Μαρόκο το 35% της συνολικά παραγόμενης ηλεκτρικής του ενέργειας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.