Η ακτινογραφία της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Η ένατη ημέρα συνεχιζόμενης ανόδου του Ενεργητικού και των εισροών επιβεβαιώνει ότι ο φετινός Ιανουάριος επεφύλαξε – μέχρι στιγμής – το καλύτερο ξεκίνημα έτους για την αγορά των Α/Κ, στην διάρκεια των τελευταίων ετών.

 

Αναλυτικότερα, την Τρίτη η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων αυξήθηκε κατά 0,26% και διαμορφώθηκε στα 6,850 δις €. Τα μερίδια κινήθηκαν, επίσης, ανοδικά 0,03% και αντιστοιχούν σε θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών της τάξεως των 2,745 εκατ. €.

 

Σε επίπεδο ημερήσιας απόδοσης, η αγορά κατέγραψε κέρδη 0,17%, Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 14 κινηθήκαν θετικά, οι 5 πτωτικά και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση άνοδο καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,67%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,48% και τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,44%, Στον αντίποδα την υψηλότερη μέση αρνητική απόδοση υπέστη το ένα ομολογιακό Α/Κ που δραστηριοποιείται σε κρατικά ομόλογα Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,19%. Ακολούθησαν με το ίδιο πρόσημο οριακών απωλειών -0,03% τρεις κατηγορίες: Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών, Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών και Μετοχικά Α/Κ Διεθνή.

 

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο της αγοράς, αλλά ως προς το επίπεδο της συναλλακτικής αξίας ήταν χαμηλότερης έντασης. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίστηκε από μικτή προς θετική. Με την υψηλότερη αξία εισροών έκλεισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 1,436 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 1,324 εκατ. €, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 713 χιλ. € και τα Funds of Funds Μικτά με 673 χιλ. €.

 

Αντίθετα, η μεγαλύτερη αξία εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 938 χιλ. €, στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 215 χιλ. € και στα Funds of Funds Ομολογιακά με 211 χιλ. €.

 

Το Ενεργητικό καταγράφει άνοδο σε σχέση με την αρχή του έτους της τάξεως του 2,91%, με θετική κίνηση μεριδίων 0,45% και σημαντικές εισροές αξίας 39,383 εκατ. €.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

World Business

Goldman Sachs: Ο Ντέιβιντ Σόλομον νέος CEO

Goldman Sachs: Ο Ντέιβιντ Σόλομον νέος CEO

Τον Ντέιβιντ Σόλομον διόρισε σήμερα νέο διευθύνοντα σύμβουλο o Όμιλος Goldman Sachs. Ο Ντέιβιντ Σόλομον...

Media

Συγκροτείται Film Office στην Αττική

Συγκροτείται Film Office στην Αττική

Την άμεση συγκρότηση και δημιουργία Film Office στην Αττική, ενός τοπικού δηλαδή γραφείου διεκπεραίωσης οπτικοακουστικής...

Secret Money

METAΓPAΦEΣ

METAΓPAΦEΣ

«Kόσμος πάει κι έρχεται» στο λιανεμπόριο. Mε κάποιες «μεταγραφές» υψηλόβαθμων στελεχών που θα προκαλέσουν αίσθηση....

Αθλητικά

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Εμενίκε

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Εμενίκε

Στην λύση της συνεργασίας του με τον Εμάνουελ Εμενίκε προχώρησε ο Ολυμπιακός.

Τουρισμός

Αυξήθηκε κατά 47,3% το ταξιδιωτικό πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο

Αυξήθηκε κατά 47,3% το ταξιδιωτικό πλεόνασμα το πρώτο…

Στα 127 εκατ. ευρώ ανήλθε το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018 έναντι...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.