Η ακτινογραφία της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Η ένατη ημέρα συνεχιζόμενης ανόδου του Ενεργητικού και των εισροών επιβεβαιώνει ότι ο φετινός Ιανουάριος επεφύλαξε – μέχρι στιγμής – το καλύτερο ξεκίνημα έτους για την αγορά των Α/Κ, στην διάρκεια των τελευταίων ετών.

 

Αναλυτικότερα, την Τρίτη η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων αυξήθηκε κατά 0,26% και διαμορφώθηκε στα 6,850 δις €. Τα μερίδια κινήθηκαν, επίσης, ανοδικά 0,03% και αντιστοιχούν σε θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών της τάξεως των 2,745 εκατ. €.

 

Σε επίπεδο ημερήσιας απόδοσης, η αγορά κατέγραψε κέρδη 0,17%, Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 14 κινηθήκαν θετικά, οι 5 πτωτικά και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση άνοδο καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,67%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,48% και τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,44%, Στον αντίποδα την υψηλότερη μέση αρνητική απόδοση υπέστη το ένα ομολογιακό Α/Κ που δραστηριοποιείται σε κρατικά ομόλογα Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,19%. Ακολούθησαν με το ίδιο πρόσημο οριακών απωλειών -0,03% τρεις κατηγορίες: Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών, Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών και Μετοχικά Α/Κ Διεθνή.

 

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο της αγοράς, αλλά ως προς το επίπεδο της συναλλακτικής αξίας ήταν χαμηλότερης έντασης. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίστηκε από μικτή προς θετική. Με την υψηλότερη αξία εισροών έκλεισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 1,436 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 1,324 εκατ. €, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 713 χιλ. € και τα Funds of Funds Μικτά με 673 χιλ. €.

 

Αντίθετα, η μεγαλύτερη αξία εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 938 χιλ. €, στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 215 χιλ. € και στα Funds of Funds Ομολογιακά με 211 χιλ. €.

 

Το Ενεργητικό καταγράφει άνοδο σε σχέση με την αρχή του έτους της τάξεως του 2,91%, με θετική κίνηση μεριδίων 0,45% και σημαντικές εισροές αξίας 39,383 εκατ. €.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 


protoselida

Media

Deutsche Welle: Εργαζόμενοι... φτωχοί στην Ελλάδα

Deutsche Welle: Εργαζόμενοι... φτωχοί στην Ελλάδα

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, που κάποτε ήταν σε ρεκόρ 27%, μπορεί να έπεσε επτά...

Leaders/Πρόσωπα

ΣYMEΩN ΠAΛHOΣ:O game changer της ελληνικής ναυτιλίας

ΣYMEΩN ΠAΛHOΣ:O game changer της ελληνικής ναυτιλίας

«Mεταμόρφωσε» την Diana σε «ισχυρή κυρία» των διεθνών θαλασσών διαψεύδοντας τις Kασσάνδρες. Tο αναπτυξιακό γκάζι....

Secret Money

MIA KAΠOIA ΛYΣH

MIA KAΠOIA ΛYΣH

Eίναι κι αυτό μια κάποια λύση, σίγουρα καλύτερη από το «λουκέτο». Tο ακούμε, όμως, αλλά...

Περιβάλλον

Ετοιμάζεται η πρώτη ανθρώπινη αποικία στον Άρη

Ετοιμάζεται η πρώτη ανθρώπινη αποικία στον Άρη

Επιτυχείς ήταν οι πρώτες δοκιμές ενός «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα, που δοκίμασε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.