Οικονομικές και οικολογικές διακοπές από WWF

Στην Κρήτη, στη Ζάκυνθο, στην Κερκίνη και στο Ζαγόρι, τέσσερα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, καλεί η μη κυβερνητική οργάνωση WWF Ελλάς, όσους ενδιαφέρονται να συνδυάσουν, φέτος το καλοκαίρι, φθηνές θερινές διακοπές με εργασία για την προστασία των βιότοπων, στο πλαίσιο των θερινών εθελοντικών της προγραμμάτων για το 2011.

 

Η ημέρα ξεκινάει με πρωινή εργασία 3-4 ωρών, τα απογεύματα θα πραγματοποιούνται συζητήσεις, εκδρομές και περιηγήσεις, ενώ προβλέπεται και συμμετοχή στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα.

 

Στην Κρήτη οι συμμετέχοντες θα εργαστούν στην αποκατάσταση και διαχείριση δύο σημαντικών υγροτόπων, στον Αλμυρό Ηρακλείου, από 17 μέχρι 30 Ιουλίου και στον Καλαμιώνα Μαλίων, από 24 Ιουλίου μέχρι 6 Αυγούστου.

 

Επίσης, θα προχωρήσουν σε εργασίες καθαρισμού των υγροτόπων και θα λειτουργούν ενημερωτικό περίπτερο σε συνεργασία με το δήμο Μαλεβιζίου, στον Αλμυρό και το δήμο Χερσονήσου στα Μάλια.

 

Η προστασία της πλούσιας ορνιθοπανίδας στη λίμνη Κερκίνη, στη Μακεδονία αποτελεί το αντικείμενο των εθελοντών που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 13 Αυγούστου. Κατασκευή πλωτών βάσεων για το φώλιασμα των σπάνιων πουλιών, δημιουργία και συντήρηση υποδομών (θέσεις παρατήρησης και σταθμοί ξεκούρασης), ενημέρωση επισκεπτών, συμμετοχή σε μετρήσεις πανίδας (αρπακτικά πουλιά, βίδρες και άλλα), θα λάβουν χώρα σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.

 

Τα Σεκάνια στη Ζάκυνθο, η σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα, είναι ο επόμενος σταθμός του προγράμματος, από 16 ως 27 Αυγούστου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν συντήρηση μονοπατιών, αυλακιών, πασσάλων καθώς και του φυλακίου.

 

Δίπλα στον ποταμό Αώο, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και δίπλα στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, βρίσκεται η Βωβούσα, στο Ανατολικό Ζαγόρι. Το επίκεντρο του προγράμματος είναι η προστασία των πυκνών δασών και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση Πίνδος Περιβαλλοντική, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μετσόβου και Μηλιωτάδων και υλοτόμους από τους δασικούς συνεταιρισμούς Βωβούσας.

 

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 105 ευρώ (80 για τους υποστηρικτές της WWF) και καλύπτει διαμονή, διατροφή, ιδιωτική ασφάλιση, καθώς και ξεναγήσεις


protoselida

World Business

Σε κατήφορο τα κέρδη της ASOS

Σε κατήφορο τα κέρδη της ASOS

Η βρετανική εταιρεία πώλησης ειδών ένδυσης μέσω διαδικτύου ASOS, ανακοίνωσε πτώση 68% στα κέρδη...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.