Οικονομικές και οικολογικές διακοπές από WWF

Στην Κρήτη, στη Ζάκυνθο, στην Κερκίνη και στο Ζαγόρι, τέσσερα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, καλεί η μη κυβερνητική οργάνωση WWF Ελλάς, όσους ενδιαφέρονται να συνδυάσουν, φέτος το καλοκαίρι, φθηνές θερινές διακοπές με εργασία για την προστασία των βιότοπων, στο πλαίσιο των θερινών εθελοντικών της προγραμμάτων για το 2011.

 

Η ημέρα ξεκινάει με πρωινή εργασία 3-4 ωρών, τα απογεύματα θα πραγματοποιούνται συζητήσεις, εκδρομές και περιηγήσεις, ενώ προβλέπεται και συμμετοχή στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα.

 

Στην Κρήτη οι συμμετέχοντες θα εργαστούν στην αποκατάσταση και διαχείριση δύο σημαντικών υγροτόπων, στον Αλμυρό Ηρακλείου, από 17 μέχρι 30 Ιουλίου και στον Καλαμιώνα Μαλίων, από 24 Ιουλίου μέχρι 6 Αυγούστου.

 

Επίσης, θα προχωρήσουν σε εργασίες καθαρισμού των υγροτόπων και θα λειτουργούν ενημερωτικό περίπτερο σε συνεργασία με το δήμο Μαλεβιζίου, στον Αλμυρό και το δήμο Χερσονήσου στα Μάλια.

 

Η προστασία της πλούσιας ορνιθοπανίδας στη λίμνη Κερκίνη, στη Μακεδονία αποτελεί το αντικείμενο των εθελοντών που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 13 Αυγούστου. Κατασκευή πλωτών βάσεων για το φώλιασμα των σπάνιων πουλιών, δημιουργία και συντήρηση υποδομών (θέσεις παρατήρησης και σταθμοί ξεκούρασης), ενημέρωση επισκεπτών, συμμετοχή σε μετρήσεις πανίδας (αρπακτικά πουλιά, βίδρες και άλλα), θα λάβουν χώρα σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.

 

Τα Σεκάνια στη Ζάκυνθο, η σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα, είναι ο επόμενος σταθμός του προγράμματος, από 16 ως 27 Αυγούστου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν συντήρηση μονοπατιών, αυλακιών, πασσάλων καθώς και του φυλακίου.

 

Δίπλα στον ποταμό Αώο, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και δίπλα στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, βρίσκεται η Βωβούσα, στο Ανατολικό Ζαγόρι. Το επίκεντρο του προγράμματος είναι η προστασία των πυκνών δασών και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση Πίνδος Περιβαλλοντική, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μετσόβου και Μηλιωτάδων και υλοτόμους από τους δασικούς συνεταιρισμούς Βωβούσας.

 

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 105 ευρώ (80 για τους υποστηρικτές της WWF) και καλύπτει διαμονή, διατροφή, ιδιωτική ασφάλιση, καθώς και ξεναγήσεις


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τη βεβαιότητα ότι οι δυνατότητές του στο γρασίδι είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές...

Περιβάλλον

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο ερημοποίησης

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται…

«Η ερημοποίηση συνιστά τεράστια απειλή ειδικά για τη λεκάνη της Μεσογείου» επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.