Οχτώ «μνηστήρες» για Νηρέα-Σελόντα

Προς την τελική ευθεία οδεύει ο διαγωνισμός για την πώληση του 74,8% της Νηρεύς και του 82,6% της Σελόντα από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική).

 

Οκτώ υποψήφιοι θα κονταροχτυπηθούν για τα ψάρια την  προσεχή Δευτέρα 15 Ιανουαρίου οι οποίοι πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, καλούνται να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές, αποτιμώντας τη συνολική αξία (enterprise value) δύο εκ των μεγαλύτερων ομίλων της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας.

 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση καθώς αφενός δεν έχει υποβληθεί (ως χθες) κανένα σχετικό αίτημα, αφετέρου ολοκληρώθηκε η διαδικασία του Virtual Data Room και έχει δοθεί το σχέδιο σύμβασης πώλησης (SPA), ώστε να υποβληθούν οι σχετικές παρατηρήσεις.

 

Ως χθες το βράδυ, κανείς από τους οκτώ διεκδικητές δεν είχε δηλώσει πρόθεση απόσυρσης από τη διαδικασία, δεν είναι, όμως, απίθανο αυτό να γίνει ως τη Δευτέρα. Από τη διαδικασία του Virtual Data Room έχει προκύψει η εκτίμηση ότι τρεις από τους ενδιαφερόμενους είναι περισσότερο «διαβασμένοι» και ζεστοί.

 

Οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν, με οδηγό την συνολική αξία των Νηρεύς και Σελόντα, καθώς ο καθαρός δανεισμός τους παραμένει απαιτητικός, σε σχέση με τα EBITDA, τόσο του 2016, όσο και τα εκτιμώμενα EBITDA του 2017 (σ.σ. θα είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών χαμηλότερα από αυτά του 2016).

 

Πρόθεση των τραπεζών είναι η δομή του διαγωνισμού να είναι τέτοια, που να τις επιτρέψει να λάβουν μέρος ενδεχόμενης μελλοντικής υπεραξίας. Με τον παραπάνω τρόπο θα επιχειρήσουν να διασφαλίσουν, αφενός την απομόχλευση του ισολογισμού τους και τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, αφετέρου ότι θα λάβουν υπερτίμημα στην περίπτωση περαιτέρω σημαντικής βελτίωσης των επιδόσεων των δύο εταιρειών.

 

Ως σύμβουλος πώλησης λειτουργεί η Lazard, ενώ στο σχήμα συμμετέχουν PriceWaterhouseCoopers και Alvarez&Marsal.


protoselida

Media

Deutsche Welle: Εργαζόμενοι... φτωχοί στην Ελλάδα

Deutsche Welle: Εργαζόμενοι... φτωχοί στην Ελλάδα

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, που κάποτε ήταν σε ρεκόρ 27%, μπορεί να έπεσε επτά...

Leaders/Πρόσωπα

ΣYMEΩN ΠAΛHOΣ:O game changer της ελληνικής ναυτιλίας

ΣYMEΩN ΠAΛHOΣ:O game changer της ελληνικής ναυτιλίας

«Mεταμόρφωσε» την Diana σε «ισχυρή κυρία» των διεθνών θαλασσών διαψεύδοντας τις Kασσάνδρες. Tο αναπτυξιακό γκάζι....

Secret Money

MIA KAΠOIA ΛYΣH

MIA KAΠOIA ΛYΣH

Eίναι κι αυτό μια κάποια λύση, σίγουρα καλύτερη από το «λουκέτο». Tο ακούμε, όμως, αλλά...

Περιβάλλον

Ετοιμάζεται η πρώτη ανθρώπινη αποικία στον Άρη

Ετοιμάζεται η πρώτη ανθρώπινη αποικία στον Άρη

Επιτυχείς ήταν οι πρώτες δοκιμές ενός «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα, που δοκίμασε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.