Οχτώ «μνηστήρες» για Νηρέα-Σελόντα

Προς την τελική ευθεία οδεύει ο διαγωνισμός για την πώληση του 74,8% της Νηρεύς και του 82,6% της Σελόντα από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική).

 

Οκτώ υποψήφιοι θα κονταροχτυπηθούν για τα ψάρια την  προσεχή Δευτέρα 15 Ιανουαρίου οι οποίοι πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, καλούνται να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές, αποτιμώντας τη συνολική αξία (enterprise value) δύο εκ των μεγαλύτερων ομίλων της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας.

 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση καθώς αφενός δεν έχει υποβληθεί (ως χθες) κανένα σχετικό αίτημα, αφετέρου ολοκληρώθηκε η διαδικασία του Virtual Data Room και έχει δοθεί το σχέδιο σύμβασης πώλησης (SPA), ώστε να υποβληθούν οι σχετικές παρατηρήσεις.

 

Ως χθες το βράδυ, κανείς από τους οκτώ διεκδικητές δεν είχε δηλώσει πρόθεση απόσυρσης από τη διαδικασία, δεν είναι, όμως, απίθανο αυτό να γίνει ως τη Δευτέρα. Από τη διαδικασία του Virtual Data Room έχει προκύψει η εκτίμηση ότι τρεις από τους ενδιαφερόμενους είναι περισσότερο «διαβασμένοι» και ζεστοί.

 

Οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν, με οδηγό την συνολική αξία των Νηρεύς και Σελόντα, καθώς ο καθαρός δανεισμός τους παραμένει απαιτητικός, σε σχέση με τα EBITDA, τόσο του 2016, όσο και τα εκτιμώμενα EBITDA του 2017 (σ.σ. θα είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών χαμηλότερα από αυτά του 2016).

 

Πρόθεση των τραπεζών είναι η δομή του διαγωνισμού να είναι τέτοια, που να τις επιτρέψει να λάβουν μέρος ενδεχόμενης μελλοντικής υπεραξίας. Με τον παραπάνω τρόπο θα επιχειρήσουν να διασφαλίσουν, αφενός την απομόχλευση του ισολογισμού τους και τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, αφετέρου ότι θα λάβουν υπερτίμημα στην περίπτωση περαιτέρω σημαντικής βελτίωσης των επιδόσεων των δύο εταιρειών.

 

Ως σύμβουλος πώλησης λειτουργεί η Lazard, ενώ στο σχήμα συμμετέχουν PriceWaterhouseCoopers και Alvarez&Marsal.


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

World Business

Goldman Sachs: Ο Ντέιβιντ Σόλομον νέος CEO

Goldman Sachs: Ο Ντέιβιντ Σόλομον νέος CEO

Τον Ντέιβιντ Σόλομον διόρισε σήμερα νέο διευθύνοντα σύμβουλο o Όμιλος Goldman Sachs. Ο Ντέιβιντ Σόλομον...

Media

Συγκροτείται Film Office στην Αττική

Συγκροτείται Film Office στην Αττική

Την άμεση συγκρότηση και δημιουργία Film Office στην Αττική, ενός τοπικού δηλαδή γραφείου διεκπεραίωσης οπτικοακουστικής...

Secret Money

METAΓPAΦEΣ

METAΓPAΦEΣ

«Kόσμος πάει κι έρχεται» στο λιανεμπόριο. Mε κάποιες «μεταγραφές» υψηλόβαθμων στελεχών που θα προκαλέσουν αίσθηση....

Αθλητικά

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Εμενίκε

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Εμενίκε

Στην λύση της συνεργασίας του με τον Εμάνουελ Εμενίκε προχώρησε ο Ολυμπιακός.

Τουρισμός

Αυξήθηκε κατά 47,3% το ταξιδιωτικό πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο

Αυξήθηκε κατά 47,3% το ταξιδιωτικό πλεόνασμα το πρώτο…

Στα 127 εκατ. ευρώ ανήλθε το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018 έναντι...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.