Έντονο ενδιαφέρον των μεριδιούχων για Ελληνικούς μετοχικούς και ομολογιακούς τίτλους

Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μικρής πτωτικής διόρθωσης -0,11% του Ενεργητικού υπέστη η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Πέμπτης και διαμορφώθηκε στα 6,831 δις €. Αυτό το γεγονός, όμως, σε καμία περίπτωση δεν χαλά την μέχρι τώρα εικόνα των πρώτων ημερών του έτους, όπου το 2018 έχει επιφυλάξει το ιδανικότερο ξεκίνημα για την αγορά των Α/Κ στη διάρκεια των τελευταίων ετών: υψηλές αποδόσεις με παράλληλη αύξηση μεριδίων και σημαντικές εισροές. Επίσης, έντονο ενδιαφέρον εκ μέρους των μεριδιούχων για τις κατηγορίες που δραστηριοποιούνται άμεσα σε Ελληνικούς μετοχικούς και ομολογιακούς τίτλους.

 

Ήδη, η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων είναι αυξημένη κατά 2,62% σε σχέση με την έναρξη του έτους, τα μερίδια κινούνται θετικά 0,45%, οι δε εισροές είναι υψηλές και ανέρχονται σε 40,072 εκατ. €.

 

Η χθεσινή ημέρα ήταν η πρώτη του έτους με καταγραφή αρνητικού ισοζυγίου εισροών/εκροών μικρής αξίας, 2,743 εκατ. €, και πτωτικού ρυθμού μεριδίων -0,02%. Αυτό βέβαια οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στις ρευστοποιήσεις συνολικής αξίας 8,846 εκατ. € στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου. 

 

Η συγκεκριμένη κατηγορία συνεχίζει την έντονη αρνητική πορεία μεριδίων που είχε παρατηρηθεί στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Την εβδομάδα που πέρασε έχασε το 6,43% των μεριδίων της, ο αριθμός των Α/Κ που δραστηριοποιούνται σε αυτή μειώθηκε από 11 σε 10 και το Ενεργητικό της πλέον έχει διαμορφωθεί στα 139,342 εκατ. €. Σε εκροές ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 904 χιλ. € και τα Funds of Funds Μετοχικά με 548 χιλ. €.

 

Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη αξία εισροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 5,404 εκατ. €, στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,069 εκατ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 596 χιλ. €.

 

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ήταν οριακά ανοδικό 0,07%. Η κίνηση των 20 κατηγοριών ήταν κυρίως πτωτική, καθώς οι 11 έκλεισαν με ζημίες, οι 7 με κέρδη και δύο παρέμειναν αμετάβλητες.

 

Σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,83% και τα Funds of Funds Μετοχικά με -0,20%. Σε μέσο θετικό πρόσημο απόδοσης πρωτοστάτησαν τα δύο Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,23%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,04% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,49%.

 

pin11118

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 


protoselida

World Business

Satya Nadella: Από τον Paul διδαχθήκαμε πολλά

Satya Nadella: Από τον Paul διδαχθήκαμε πολλά

Σε συνέχεια της είδησης θανάτου του συν-ιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, ο οποίος έφυγε από...

Media

ΤΑΖ: Ο Έβρος παγίδα θανάτου για πρόσφυγες

ΤΑΖ: Ο Έβρος παγίδα θανάτου για πρόσφυγες

Στο συνοριακό πέρασμα του Έβρου και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους πρόσφυγες που...

Secret Money

O Tσακος και τα ναυπηγεία

O Tσακος και τα ναυπηγεία

O εφοπλιστής N. Tσάκος είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί για τα Nαυπηγεία Eλευσίνας....

Αθλητικά

Ρωσία: Έσοδα 12,5 εκατ. από το Μουντιάλ

Ρωσία: Έσοδα 12,5 εκατ. από το Μουντιάλ

Το Μουντιάλ του 2018 επέφερε έσοδα ύψους 12,5 εκατ. ευρώ στην οικονομία της διοργανώτριας Ρωσίας,...

Υγεία & Διατροφή

Νέο τεστ αίματος προβλέπει την πρόγνωση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Νέο τεστ αίματος προβλέπει την πρόγνωση της Πολλαπλής…

Μια αιματολογική εξέταση, η οποία βρίσκεται ακόμη σε ερευνητικό στάδιο, έχει σοβαρές πιθανότητες να προβλέπει...

Περιβάλλον

Η μπύρα θα γίνει πανάκριβη με την κλιματική αλλαγή

Η μπύρα θα γίνει πανάκριβη με την κλιματική…

Η κλιματική αλλαγή απειλεί να προκαλέσει παγκόσμια κρίση στην προσφορά μπύρας, προειδοποιούν επιστήμονες που πραγματοποίησαν...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.