Έντονο ενδιαφέρον των μεριδιούχων για Ελληνικούς μετοχικούς και ομολογιακούς τίτλους

Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μικρής πτωτικής διόρθωσης -0,11% του Ενεργητικού υπέστη η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Πέμπτης και διαμορφώθηκε στα 6,831 δις €. Αυτό το γεγονός, όμως, σε καμία περίπτωση δεν χαλά την μέχρι τώρα εικόνα των πρώτων ημερών του έτους, όπου το 2018 έχει επιφυλάξει το ιδανικότερο ξεκίνημα για την αγορά των Α/Κ στη διάρκεια των τελευταίων ετών: υψηλές αποδόσεις με παράλληλη αύξηση μεριδίων και σημαντικές εισροές. Επίσης, έντονο ενδιαφέρον εκ μέρους των μεριδιούχων για τις κατηγορίες που δραστηριοποιούνται άμεσα σε Ελληνικούς μετοχικούς και ομολογιακούς τίτλους.

 

Ήδη, η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων είναι αυξημένη κατά 2,62% σε σχέση με την έναρξη του έτους, τα μερίδια κινούνται θετικά 0,45%, οι δε εισροές είναι υψηλές και ανέρχονται σε 40,072 εκατ. €.

 

Η χθεσινή ημέρα ήταν η πρώτη του έτους με καταγραφή αρνητικού ισοζυγίου εισροών/εκροών μικρής αξίας, 2,743 εκατ. €, και πτωτικού ρυθμού μεριδίων -0,02%. Αυτό βέβαια οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στις ρευστοποιήσεις συνολικής αξίας 8,846 εκατ. € στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου. 

 

Η συγκεκριμένη κατηγορία συνεχίζει την έντονη αρνητική πορεία μεριδίων που είχε παρατηρηθεί στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Την εβδομάδα που πέρασε έχασε το 6,43% των μεριδίων της, ο αριθμός των Α/Κ που δραστηριοποιούνται σε αυτή μειώθηκε από 11 σε 10 και το Ενεργητικό της πλέον έχει διαμορφωθεί στα 139,342 εκατ. €. Σε εκροές ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 904 χιλ. € και τα Funds of Funds Μετοχικά με 548 χιλ. €.

 

Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη αξία εισροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 5,404 εκατ. €, στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,069 εκατ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 596 χιλ. €.

 

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ήταν οριακά ανοδικό 0,07%. Η κίνηση των 20 κατηγοριών ήταν κυρίως πτωτική, καθώς οι 11 έκλεισαν με ζημίες, οι 7 με κέρδη και δύο παρέμειναν αμετάβλητες.

 

Σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,83% και τα Funds of Funds Μετοχικά με -0,20%. Σε μέσο θετικό πρόσημο απόδοσης πρωτοστάτησαν τα δύο Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,23%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,04% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,49%.

 

pin11118

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 


protoselida

Media

Deutsche Welle: Εργαζόμενοι... φτωχοί στην Ελλάδα

Deutsche Welle: Εργαζόμενοι... φτωχοί στην Ελλάδα

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, που κάποτε ήταν σε ρεκόρ 27%, μπορεί να έπεσε επτά...

Leaders/Πρόσωπα

ΣYMEΩN ΠAΛHOΣ:O game changer της ελληνικής ναυτιλίας

ΣYMEΩN ΠAΛHOΣ:O game changer της ελληνικής ναυτιλίας

«Mεταμόρφωσε» την Diana σε «ισχυρή κυρία» των διεθνών θαλασσών διαψεύδοντας τις Kασσάνδρες. Tο αναπτυξιακό γκάζι....

Secret Money

MIA KAΠOIA ΛYΣH

MIA KAΠOIA ΛYΣH

Eίναι κι αυτό μια κάποια λύση, σίγουρα καλύτερη από το «λουκέτο». Tο ακούμε, όμως, αλλά...

Περιβάλλον

Ετοιμάζεται η πρώτη ανθρώπινη αποικία στον Άρη

Ετοιμάζεται η πρώτη ανθρώπινη αποικία στον Άρη

Επιτυχείς ήταν οι πρώτες δοκιμές ενός «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα, που δοκίμασε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.