Έντονο ενδιαφέρον των μεριδιούχων για Ελληνικούς μετοχικούς και ομολογιακούς τίτλους

Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μικρής πτωτικής διόρθωσης -0,11% του Ενεργητικού υπέστη η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Πέμπτης και διαμορφώθηκε στα 6,831 δις €. Αυτό το γεγονός, όμως, σε καμία περίπτωση δεν χαλά την μέχρι τώρα εικόνα των πρώτων ημερών του έτους, όπου το 2018 έχει επιφυλάξει το ιδανικότερο ξεκίνημα για την αγορά των Α/Κ στη διάρκεια των τελευταίων ετών: υψηλές αποδόσεις με παράλληλη αύξηση μεριδίων και σημαντικές εισροές. Επίσης, έντονο ενδιαφέρον εκ μέρους των μεριδιούχων για τις κατηγορίες που δραστηριοποιούνται άμεσα σε Ελληνικούς μετοχικούς και ομολογιακούς τίτλους.

 

Ήδη, η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων είναι αυξημένη κατά 2,62% σε σχέση με την έναρξη του έτους, τα μερίδια κινούνται θετικά 0,45%, οι δε εισροές είναι υψηλές και ανέρχονται σε 40,072 εκατ. €.

 

Η χθεσινή ημέρα ήταν η πρώτη του έτους με καταγραφή αρνητικού ισοζυγίου εισροών/εκροών μικρής αξίας, 2,743 εκατ. €, και πτωτικού ρυθμού μεριδίων -0,02%. Αυτό βέβαια οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στις ρευστοποιήσεις συνολικής αξίας 8,846 εκατ. € στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου. 

 

Η συγκεκριμένη κατηγορία συνεχίζει την έντονη αρνητική πορεία μεριδίων που είχε παρατηρηθεί στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Την εβδομάδα που πέρασε έχασε το 6,43% των μεριδίων της, ο αριθμός των Α/Κ που δραστηριοποιούνται σε αυτή μειώθηκε από 11 σε 10 και το Ενεργητικό της πλέον έχει διαμορφωθεί στα 139,342 εκατ. €. Σε εκροές ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 904 χιλ. € και τα Funds of Funds Μετοχικά με 548 χιλ. €.

 

Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη αξία εισροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 5,404 εκατ. €, στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,069 εκατ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 596 χιλ. €.

 

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ήταν οριακά ανοδικό 0,07%. Η κίνηση των 20 κατηγοριών ήταν κυρίως πτωτική, καθώς οι 11 έκλεισαν με ζημίες, οι 7 με κέρδη και δύο παρέμειναν αμετάβλητες.

 

Σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,83% και τα Funds of Funds Μετοχικά με -0,20%. Σε μέσο θετικό πρόσημο απόδοσης πρωτοστάτησαν τα δύο Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,23%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,04% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,49%.

 

pin11118

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 


protoselida

World Business

Πωλητήριο στο Chrysler Building

Πωλητήριο στο Chrysler Building

Πωλητήριο μπαίνει σε έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ουρανοξύστες στον πλανήτη, ένα παράδειγμα του αρχιτεκτονικού...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:  

Αυτοκίνητο

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Peugeot το 2018, κατακτώντας την τρίτη θέση σε ταξινομήσεις νέων οχημάτων...

Τεχνολογία

Δημιουργήθηκαν τέλεια ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία σε εργαστήριο!

Δημιουργήθηκαν τέλεια ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία σε εργαστήριο!

Για πρώτη φορά επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν τέλεια ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία σε εργαστηριακές συνθήκες,...

Υγεία & Διατροφή

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία υπογονιμότητας

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία…

Πληθαίνουν οι θεραπείες που απαιτούν μικρότερη φαρμακευτική επιβάρυνση, γεγονός το οποίο έχει εφαρμογή και στην...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.