Κίνα: Η νέα παγκόσμια ηγέτιδα στην ανανεώσιμη ενέργεια

Όλα δείχνουν ότι η Κίνα θα πρωταγωνιστήσει το επόμενο διάστημα στο πεδίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Οικονομίας Ενέργειας και Οικονομικής Ανάλυσης (IEEFA) το 2017 οι συνολικές επενδύσεις της Κίνας σε έργα καθαρής ενέργειας έφτασαν τα 44 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις - μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 32 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016 .

 

Ο κύριος συγγραφέας της έκθεσης και Διευθυντής Οικονομικών Μελετών Ενέργειας του IEEFA, Τιμ Μπάκλεϊαναφέρει ότι η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποχωρήσουν από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή ήταν ένας σημαντικός καταλύτης για την κυριαρχία της Κίνας στην ανανεώσιμη ενέργεια.

 

“Αν και η Κίνα δεν σκοπεύει απαραίτητα να καλύψει το κενό ηγεσίας που δημιούργησε η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού, θα είναι σίγουρα πολύ πρόθυμη να αναλάβει ηγετική θέση στην παροχή τεχνολογίας και χρηματοοικονομικής ικανότητας ώστε να κυριαρχήσει σε τομείς που αναπτύσσονται ταχέως όπως η ηλιακή ενέργεια, τα ηλεκτρικά οχήματα και οι μπαταρίες”, επεσήμανε ο Μπάκλεϊ.

 

Αν και τα επιτεύγματα της Κίνας στον τομέα των ΑΠΕ είναι εντυπωσιακά, η Κίνα δεν έχει κόψει τους ισχυρούς δεσμούς της με τα ορυκτά καύσιμα. Εξακολουθεί να βασίζεται στον άνθρακα για να καλύψει μέρος των τεράστιων ενεργειακών αναγκών της, αλλά υιοθετεί ταχέως την υδροηλεκτρική, αιολική και ηλιακή ενέργεια, καθώς και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

Η Κίνα έχει σημειώσει σοβαρή πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες στον ενεργειακό τομέα, καθιστάμενη βιομηχανική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας - αλλά αυτό έχει ως συνέπεια επικίνδυνα επίπεδα περιβαλλοντικής μόλυνσης. Τα τελευταία χρόνια, η κινεζική κυβέρνηση σημείωσε σημαντικά βήματα στην αλλαγή αυτής της τάσης, φθάνοντας μέχρι το σημείο να κλείσει το 40% των εργοστασίων της για λόγους μη τήρησης των κανονισμών για τις εκπομπές καυσαερίων.

 

Εμπειρογνώμονες του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας προβλέπουν ότι η εξάρτηση της Κίνας από τον άνθρακα θα συνεχίσει να μειώνεται και, αντίθετα, οι επενδύσεις της σε έργα ανανεώσιμης ενέργειας σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

 

 

 

 


protoselida

World Business

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου…

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom σχεδιάζει στα προσεχή δύο χρόνια να κατασκευάσει δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου...

Secret Money

 H PAE KAI TA LAPTOPS

H PAE KAI TA LAPTOPS

Tα 1450 ευρώ δεν τα λες και λίγα όταν πρόκειται για ένα laptop. H PAE...

Αυτοκίνητο

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019 με τη Hyundai

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019…

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ επιστρέφει το 2019, αυτή τη φορά αφήνοντας τη Citroen, για να οδηγήσει...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.