Google: Τρία υποθαλάσσια καλώδια επεκτείνουν τις cloud υποδομές της

Στην περαιτέρω επέκταση των υπολογιστικών της υπηρεσίες διαδικτυακής αποθήκευσης αρχείων και δεδομένων (cloud) θα προχωρήσει η Google προσθέτοντας άλλες πέντε περιοχές (regions) μέσω της κατασκευής τριών νέων υποθαλάσσιων καλώδιων.

 

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρεία, τα νέα καλώδια είναι το Curie που θα συνδέσει τη Χιλή με τον Λος Άντζελες, το Havfrue που θα συνδέσει τις ΗΠΑ με τη Δανία και την Ιρλανδία και το σύστημα καλωδιώσεων Hong-Kong-Guam (HK-G) που θα συνδέσει σημαντικούς κόμβους σε περιοχές της Ασίας.

 

Με το Curie, η Google θα είναι η πρώτη εταιρεία που δεν δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες και θα έχει ιδιόκτητη διηπειρωτική καλωδιακή σύνδεση. Στην κατασκευή του καλωδίου Havfrue συμμετέχει και το Facebook, ενώ η NEC είναι μεταξύ των συμμετεχόντων στο δίκτυο HK-G.

 

Έχοντας προβεί σε επενδύσεις 30 δισ. δολαρίων σε υποδομές μέσα στα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι δύο από τις νέες περιοχές της (Ολλανδία και Μόντρεαλ) θα “ανοίξουν” μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, και θα ακολουθήσουν Λος Άντζελες, Φινλανδία και Χονγκ Κονγκ. Όσον αφορά στα καλώδια, το πέρασμά τους αναμένεται να αρχίσει το 2019.

 

“Μαζί, αυτές οι επενδύσεις βελτιώνουν περαιτέρω το δίκτυό μας- το μεγαλύτερο του κόσμου- που, σύμφωνα με κάποιους, παρέχει το 25% του παγκόσμιου traffic του Ίντερνετ”, ανέφερε ο πληροφοριακός κολοσσός.

 

Όπως υπογραμμίζει η Google, συνολικά έχει άμεσες επενδύσεις σε 11 καλώδια, περιλαμβανομένων αυτών που έχουν σχεδιαστεί ή που είναι υπό κατασκευή.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google ήταν μια από τις πρώτες τεχνολογικές εταιρείες που επένδυσε σε υποβρύχια καλώδια πριν από περίπου 10 χρόνια. Από τότε, καθώς με την διάδοση της χρήσης των smart phones ο τομέας υπηρεσιών Cloud επεκτάθηκε, η συγκεκριμένη πρακτική έγινε πιο διαδεδομένη και τα εν λόγω καλώδια μεταφέρουν το μεγαλύτερο ποσοστό της διαδικτυακής κίνησης.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα διεθνών τηλεπικοινωνιών και έρευνας αγοράς TeleGeography, αυτή την στιγμή υπάρχουν 430 καλώδια συνολικά, τα οποία καλύπτουν κατά προσέγγιση 1,1 εκατομμύριο χιλιόμετρα.

 

 

 


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

World Business

Kυρώσεις για τις blacklisted χώρες

Kυρώσεις για τις blacklisted χώρες

Aπαγόρευση στη διακίνηση κεφαλαίων του προϋπολογισμού της EE ή των ευρωπαϊκών τραπεζών μέσω των χρηματοπιστωτικών...

Media

Handelsblat: Διαφαίνεται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Handelsblat: Διαφαίνεται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Στην εκτίμηση ότι το Eurogroup θα χορηγήσει στην Ελλάδα περαιτέρω ανακούφιση για την εξυπηρέτηση του χρέους της...

Secret Money

«AEPAΣ ΣTA ΠANIA»

«AEPAΣ ΣTA ΠANIA»

H εκτόξευση της καθαρής κερδοφορίας του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού Total δίνει άλλα περιθώρια κινήσεων, με...

Αθλητικά

«Μισός» στη Λάρισα

«Μισός» στη Λάρισα

Με σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας (19/02, 19:30) στο «AEL FC...

Αυτοκίνητο

Formula 1: Οι οδηγοί των ομάδων για το νέο πρωτάθλημα

Formula 1: Οι οδηγοί των ομάδων για το…

Μετά τη σημερινή επιβεβαίωση της Williams ότι ο Σεργκέι Σιρότκιν θα είναι ο παρτενέρ του Λανς...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.