Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ μπορεί να ζητήσει μείωση αφορολόγητου από το 2019

Για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες και την εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019 προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλωτος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δήλωσε ότι αν και φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε εποπτεία.

 

Πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών θύμισε ότι το Δ.Ν.Τ έχει βάλει ρήτρα και μπορεί να ζητήσει να έρθει το αφορολόγητο νωρίτερα, δηλαδή το 2019. Έχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα, δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι έχουμε και προβλήματα με τους πλειστηριασμούς.

 

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε προσγειωμένος σε σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου για τα περί «καθαρής εξόδου από το Μνημόνιο.

 

Όπως είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. «Επιτήρηση η οποία θα χαλαρώνει με τον καιρό», διευκρίνισε, τονίζοντας πως δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα.

 

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν σημαίνει ότι όταν λέμε ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα, δεν λέμε ότι είναι και καλά.

 

Σχετικά με τους δύο κινδύνους ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Ο ένας είναι οι τράπεζες και ο άλλος είναι το ΔΝΤ. Θύμισε ότι έχει ζητήσει να έρθει το αφορολόγητο το 2019. «Πώς το αντιμετωπίζεις;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε: «Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς».

 

 

 

 


protoselida

World Business

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου…

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom σχεδιάζει στα προσεχή δύο χρόνια να κατασκευάσει δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου...

Secret Money

 H PAE KAI TA LAPTOPS

H PAE KAI TA LAPTOPS

Tα 1450 ευρώ δεν τα λες και λίγα όταν πρόκειται για ένα laptop. H PAE...

Αυτοκίνητο

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019 με τη Hyundai

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019…

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ επιστρέφει το 2019, αυτή τη φορά αφήνοντας τη Citroen, για να οδηγήσει...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.