Το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο ετοιμάζει η Ιαπωνία

Η Ιαπωνία σχεδιάζει τον επόμενο μήνα να ξεκινήσει ένα πλάνο για την κατασκευή ηλεκτροκίνητων λεωφορείων μέσω της χρήσης της τεχνολογίας του Nissan Leaf. Στόχος είναι να διαδοθεί η δημόσια μετακίνηση με οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.Η πρωτοβουλία υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου του Kumamoto, συγκεντρώνει ταλέντα και τεχνογνωσία από την αυτοκινητοβιομηχανία, την κυβέρνηση και τον ακαδημαϊκό κόσμο. Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο θα ονομάζεται “Yoka ECO Bus” και θα διαθέτει τρεις μπαταρίες, τρεις ηλεκτροκινητήρες και έναν αναστροφέα (inverter). Για την κίνησή του έχει σχεδιαστεί ειδικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η ιαπωνική εταιρεία ελπίζει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου του προγράμματος.

 


Μέχρι τώρα, το βασικότερο εμπόδιο στη δημιουργία μεγάλων ηλεκτρικών οχημάτων ήταν το υψηλό κόστος ανάπτυξης και των εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών και των ηλεκτρικών κινητήρων. Εντούτοις, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που έχει ήδη σχεδιαστεί στην Nissan κάποια προβλήματα και εμπόδια έχουν ξεπεραστεί, ενώ το κόστος της κατασκευής των εξαρτημάτων έχει μειωθεί.

Μια μεγάλη πρόκληση των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, είναι μετά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να στραφούν και στην επαγγελματική κατηγορία. Αν και κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο ως ακατόρθωτο τις τις σημερινές συνθήκες, οι επικεφαλής θεωρούν ότι η βελτίωση της τεχνολογίας στο μέλλον θα το επιτρέψει.

 

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Σε ειδική τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους διοργανωτές,...

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

Ο Λεκαβίτσιους στη Ζαλγκίρις

Ο Λεκαβίτσιους στη Ζαλγκίρις

Στην Λιθουανία για λογαριασμό και πάλι της Ζαλγκίρις Κάουνας, επέστρεψε ο Λούκας Λεκαβίτσιους.

Περιβάλλον

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο ερημοποίησης

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται…

«Η ερημοποίηση συνιστά τεράστια απειλή ειδικά για τη λεκάνη της Μεσογείου» επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.