Το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο ετοιμάζει η Ιαπωνία

Η Ιαπωνία σχεδιάζει τον επόμενο μήνα να ξεκινήσει ένα πλάνο για την κατασκευή ηλεκτροκίνητων λεωφορείων μέσω της χρήσης της τεχνολογίας του Nissan Leaf. Στόχος είναι να διαδοθεί η δημόσια μετακίνηση με οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.Η πρωτοβουλία υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου του Kumamoto, συγκεντρώνει ταλέντα και τεχνογνωσία από την αυτοκινητοβιομηχανία, την κυβέρνηση και τον ακαδημαϊκό κόσμο. Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο θα ονομάζεται “Yoka ECO Bus” και θα διαθέτει τρεις μπαταρίες, τρεις ηλεκτροκινητήρες και έναν αναστροφέα (inverter). Για την κίνησή του έχει σχεδιαστεί ειδικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η ιαπωνική εταιρεία ελπίζει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου του προγράμματος.

 


Μέχρι τώρα, το βασικότερο εμπόδιο στη δημιουργία μεγάλων ηλεκτρικών οχημάτων ήταν το υψηλό κόστος ανάπτυξης και των εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών και των ηλεκτρικών κινητήρων. Εντούτοις, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που έχει ήδη σχεδιαστεί στην Nissan κάποια προβλήματα και εμπόδια έχουν ξεπεραστεί, ενώ το κόστος της κατασκευής των εξαρτημάτων έχει μειωθεί.

Μια μεγάλη πρόκληση των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, είναι μετά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να στραφούν και στην επαγγελματική κατηγορία. Αν και κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο ως ακατόρθωτο τις τις σημερινές συνθήκες, οι επικεφαλής θεωρούν ότι η βελτίωση της τεχνολογίας στο μέλλον θα το επιτρέψει.

 

 

 


protoselida

Media

Επαφές Κουάνη σε Λος Άντζελες και Μεξικό

Επαφές Κουάνη σε Λος Άντζελες και Μεξικό

Παρουσιάσεις και σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, κινηματογραφικών στούντιο και επαγγελματιών της τηλεοπτικής και...

Secret Money

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

Για μια ακόμη φορά θα βγει στο σφυρί την ερχόμενη Tετάρτη 20 του μήνα το...

Αθλητικά

Σισέ: «Πολλά ευχαριστώ»

Σισέ: «Πολλά ευχαριστώ»

Το χτεσινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακού, με όλα τα αρνητικά για το ποδόσφαιρο,...

Αυτοκίνητο

Θρήνος στη Formula 1 - Πέθανε ο Τσάρλι Γουίτινγκ

Θρήνος στη Formula 1 - Πέθανε ο Τσάρλι…

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, σε ηλικία 66 ετών, ο ·εκτελεστικός διευθυντής της Formula 1, ·Βρετανός...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.