Εντός σχεδίου οι ιδιώτες επενδυτές

Το δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα περιλαμβάνει την διατήρηση των ελληνικών ομολόγων στα υφιστάμενα επίπεδα τα επόμενα χρόνια από τους ιδιώτες επενδυτές, επισημαίνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, στην γαλλική εφημερίδα Le Monde.

 

Η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών θα είναι σημαντική, τόνισε ο Μπαρνιέ, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο «σωστό», ενώ πρόσθεσε ότι τόσο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στην ατζέντα, ανέφερε η εφημερίδα.

 

Ο Μπαρνιέ σημείωσε επίσης ότι στηρίζει την πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλόντ Τρισέ, για τη θέσπιση ενός ενιαίου υπουργού Οικονομικών για την Ευρωζώνη. Ο νέος υπουργός θα αναλάβει τις αρμοδιότητες του νυν Ευρωπαίου Επιτρόπου για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, ενώ παράλληλα θα έχει αρμοδιότητες σε ορισμένα δημοσιονομικά ζητήματα και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, υπογράμμισε σύμφωνα με τη Le Monde.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να ζητά από τις ευρωπαϊκές χώρες να καταβάλλουν προσπάθειες για να φτάσουν σε ισοσκέλιση του προϋπολογισμού, τόνισε ο Μπαρνιέ. Πρότεινε η Γαλλία να αναθέσει το στόχο ανάπτυξης σε ανεξάρτητη υπηρεσία για να γίνουν οι στόχοι αυτοί πιο αξιόπιστοι.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.