Συνεχίζεται ο "πόλεμος" εργαζομένων-διοίκησης στον "105.5 Στο Κόκκινο"

Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον ρ/σ "105.5 Στο Κόκκινο", μετά τις 3 τελευταίες απολύσεις μελών της απεργιακής επιτροπής των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στον ελεγχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ σταθμό ζητάνε την ανάκληση των 5 συνολικά απολύσεων εργαζομένων που αντιδρούν στην περικοπή των μισθών που προτείνει η διοίκηση.

 

Ένα νέο μέτωπο αντιπαράθεσης μεταξύ εργαζομένων και της διοίκησης του σταθμού (Left Media) είναι η πραγματοποίηση ή μη απεργιακών εκπομπών. Την Κυριακή οι εργαζόμενοι είχαν εξαγγείλει την πραγματοποίηση 3 τέτοιων εκπομπών: Μία για το σκάνδαλο της Novartis με τον Κώστα Σαββόπουλο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, μία για τα κινήματα με την Ειρήνη Προμπονά και τη Γιάννα Αθανασίου και μία για το Μακεδονικό ζήτημα με τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη και τον Διονύση Ελευθεράτο.

 

Αλλά στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, βρέθηκαν στο στούντιο του σταθμού η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, πρόεδρος της Left Media, ο Κώστας Νικόλτσιος, διευθύνων σύμβουλος και ο Δημήτρης Στούμπος, μέλος του Δ.Σ., θέτοντας στοπ στις απεργιακές εκπομπές.

 

Σύμφωνα με την "Left Media" "μία ομάδα εργαζομένων εξήγγειλε 6ωρο δικό της ενημερωτικό πρόγραμμα, λειτουργώντας ως ντε φάκτο 'ιδιοκτησία' και 'διεύθυνση' του σταθμού, χωρίς μάλιστα καμία εξουσιοδότηση ή συνεννόηση με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα, μετά από 2 ώρες συζητήσεων, απορρίφθηκε από την εκπρόσωπο των εργαζόμενων πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου να γίνει εκπομπή με συμμετοχή τόσο μελών της διοίκησης, όσο και εκπροσώπων όλων των εργαζομένων, ώστε ο διάλογος να είναι δημόσιος και πλήρης, όπως επιτάσσει και η στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία". Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει αυτές τις λογικές ως "νοοτροπίες κατάληψης της συχνότητας" που "τορπιλίζουν τις προσπάθειες για διάλογο". Και καταλήγει ότι "αν οι εργαζόμενοι συνεχίσουν σε αυτή τη λογική, κανένας διάλογος για τη βιωσιμότητα του ραδιοφώνου δεν είναι δυνατός".

 

Η Απεργιακή Επιτροπή των εργαζομένων στον "105.5 Στο Κόκκινο"διαψεύδει τη διοίκηση και αναρωτιέται "τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η νέα κατάφωρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από την πλευρά του Δ.Σ., τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία, όπως τα ίδια τα μέλη του μας έλεγαν, 'είμαστε πολύ κοντά σε λύση".

 

Οι εργαζόμενοι πάντως με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων τους φαίνονται διαθέσιμοι να συζητήσουν για "μείωση του μισθολογικού κόστους", σε περίπτωση που ανακληθούν οι απολύσεις. Την "γέφυρα" αυτή την αναγνώρισε για πρώτη φορά η "Left Media" στην τελευταία της ανακοίνωση που αναφέρει ότι "περιμένουμε αυτή η πρόταση να μας γνωστοποιηθεί, αφού τίποτα απολύτως δεν μας έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα. Αυτή η πρόταση πρέπει να ειλικρινής και όχι προσχηματική και να οδηγεί στην προϋπολογισμένη μείωση που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα, ώστε να μπορεί να αποτελεί βάση προς συζήτηση".


protoselida

Secret Money

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

Δεν είναι μόνο στη Folli Follie που κάποια δυνατά brands «αλλάζουν χέρια». Kινητικότητα παρατηρείται και...

Αθλητικά

Πρόστιμο στη Λιντς για κατασκοπεία

Πρόστιμο στη Λιντς για κατασκοπεία

Με πρόστιμο ·230 χιλιάδων ευρώ ·τιμώρησε την Λιντς η ·αγγλική ομοσπονδία. Η αγγλική ομάδα, που φιλοδοξεί να κερδίσει...

Τουρισμός

MSC: Κρουαζιέρες σε ελληνικά νησιά το 2020

MSC: Κρουαζιέρες σε ελληνικά νησιά το 2020

Η εταιρεία κρουαζιέρων MSC Cruises ανακοίνωσε πρόγραμμα κρουαζιέρας με στάσεις σε ελληνικά λιμάνια για το...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.