ΓΣΕΒΕΕ: Ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική για τις χώρες που πλήττονται από φυσικές κατατροφές

Τη συγκρότηση μίας ενιαίας ευρωπαϊκής επιτελικής και επιχειρησιακής μονάδας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων και τη δημιουργία ειδικού ταμείου αλληλεγγύης για τις επιχειρήσεις που πλήττονται με την εφαρμογή ειδικών φορολογικών ρυθμίσεων, καθώς και για την ταχεία αποκατάσταση ζημιών ζητάει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

 

Όπως σημειώνει σχετική ανακοίνωση, το αίτημα διατυπώθηκε από τη ΓΣΕΒΕΕ στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, στην Ιταλία, η Ακαδημία Αβινιόν και η Ευρωπαϊκή Οικονομική Επιτροπή, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με θέμα την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων που προκύπτουν έπειτα από την εκδήλωση ακραίων φυσικών φαινομένων και καταστροφών.

 

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, αναφερόμενος στις πρόσφατες καταστροφές που υπέστη η Δυτική Αττική το 2017, καθώς και ο Σαρωνικός, το προηγούμενο εξάμηνο, τόνισε: «Οι επιπτώσεις της κρίσης στις χώρες της περιφέρειας δεν συνίστανται μόνο σε διαμόρφωση όρων χαμηλότερου βιοτικού επιπέδου, επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές πρόληψης, τη διάθεση πόρων για δημόσιες επενδύσεις και υποδομές.

 

Δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι σήμερα, ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής είτε έχουν κλείσει, είτε αδυνατούν να επαναλειτουργήσουν».

 

Σε δήλωσή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Καββαθάς υπογράμμισε ότι «η ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική και η αμοιβαία στήριξη των ευρωπαϊκών χωρών απέναντι σε κρίσεις που προκύπτουν από φυσικές καταστροφές αποτελεί έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης, αλλά και συνιστά την καλύτερη απάντηση σε όλες τις φωνές που ενισχύουν τις φυγόκεντρες τάσεις, ιδιαίτερα σήμερα που η Ευρώπη βρίσκεται σε μία φάση έντονων διεργασιών και διαμόρφωσης μίας νέας ατζέντας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων».

 

Στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, των οργανώσεων και των επιχειρήσεων σχετικά με τη βέλτιστη ανταπόκριση των τοπικών και περιφερειακών οικονομιών και κοινωνιών στις επιπτώσεις που προκαλούνται από τις φυσικές καταστροφές, την πλημμελή προετοιμασία και την ελλιπή ή αποσπασματική γνώση παρέμβασης.

 

 

Παράλληλα, στο επίκεντρο της ημερίδας βρέθηκε η διαμόρφωση μίας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής αλληλεγγύης και ταχείας αντίδρασης, που έχει στόχο την ελαχιστοποίηση των σοβαρών οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών στις περιοχές που υφίστανται τη μήνιν των φυσικών φαινομένων.

 


protoselida

Secret Money

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

Δεν είναι μόνο στη Folli Follie που κάποια δυνατά brands «αλλάζουν χέρια». Kινητικότητα παρατηρείται και...

Αθλητικά

Πρόστιμο στη Λιντς για κατασκοπεία

Πρόστιμο στη Λιντς για κατασκοπεία

Με πρόστιμο ·230 χιλιάδων ευρώ ·τιμώρησε την Λιντς η ·αγγλική ομοσπονδία. Η αγγλική ομάδα, που φιλοδοξεί να κερδίσει...

Τουρισμός

MSC: Κρουαζιέρες σε ελληνικά νησιά το 2020

MSC: Κρουαζιέρες σε ελληνικά νησιά το 2020

Η εταιρεία κρουαζιέρων MSC Cruises ανακοίνωσε πρόγραμμα κρουαζιέρας με στάσεις σε ελληνικά λιμάνια για το...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.