ΓΣΕΒΕΕ: Ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική για τις χώρες που πλήττονται από φυσικές κατατροφές

Τη συγκρότηση μίας ενιαίας ευρωπαϊκής επιτελικής και επιχειρησιακής μονάδας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων και τη δημιουργία ειδικού ταμείου αλληλεγγύης για τις επιχειρήσεις που πλήττονται με την εφαρμογή ειδικών φορολογικών ρυθμίσεων, καθώς και για την ταχεία αποκατάσταση ζημιών ζητάει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

 

Όπως σημειώνει σχετική ανακοίνωση, το αίτημα διατυπώθηκε από τη ΓΣΕΒΕΕ στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, στην Ιταλία, η Ακαδημία Αβινιόν και η Ευρωπαϊκή Οικονομική Επιτροπή, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με θέμα την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων που προκύπτουν έπειτα από την εκδήλωση ακραίων φυσικών φαινομένων και καταστροφών.

 

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, αναφερόμενος στις πρόσφατες καταστροφές που υπέστη η Δυτική Αττική το 2017, καθώς και ο Σαρωνικός, το προηγούμενο εξάμηνο, τόνισε: «Οι επιπτώσεις της κρίσης στις χώρες της περιφέρειας δεν συνίστανται μόνο σε διαμόρφωση όρων χαμηλότερου βιοτικού επιπέδου, επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές πρόληψης, τη διάθεση πόρων για δημόσιες επενδύσεις και υποδομές.

 

Δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι σήμερα, ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής είτε έχουν κλείσει, είτε αδυνατούν να επαναλειτουργήσουν».

 

Σε δήλωσή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Καββαθάς υπογράμμισε ότι «η ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική και η αμοιβαία στήριξη των ευρωπαϊκών χωρών απέναντι σε κρίσεις που προκύπτουν από φυσικές καταστροφές αποτελεί έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης, αλλά και συνιστά την καλύτερη απάντηση σε όλες τις φωνές που ενισχύουν τις φυγόκεντρες τάσεις, ιδιαίτερα σήμερα που η Ευρώπη βρίσκεται σε μία φάση έντονων διεργασιών και διαμόρφωσης μίας νέας ατζέντας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων».

 

Στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, των οργανώσεων και των επιχειρήσεων σχετικά με τη βέλτιστη ανταπόκριση των τοπικών και περιφερειακών οικονομιών και κοινωνιών στις επιπτώσεις που προκαλούνται από τις φυσικές καταστροφές, την πλημμελή προετοιμασία και την ελλιπή ή αποσπασματική γνώση παρέμβασης.

 

 

Παράλληλα, στο επίκεντρο της ημερίδας βρέθηκε η διαμόρφωση μίας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής αλληλεγγύης και ταχείας αντίδρασης, που έχει στόχο την ελαχιστοποίηση των σοβαρών οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών στις περιοχές που υφίστανται τη μήνιν των φυσικών φαινομένων.

 


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

World Business

Ο Τραμπ κατέληξε σε συμφωνία με την ZTE

Ο Τραμπ κατέληξε σε συμφωνία με την ZTE

Σε συμφωνία για τη διευθέτηση της διένεξης με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ZTE Corp κατέληξε...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

REPEAT ΓIA TIΣ ΔIKHΓOPIKEΣ

REPEAT ΓIA TIΣ ΔIKHΓOPIKEΣ

Aποκαλύψαμε πρόσφατα ότι το Yπερταμείο αποκρατικοποιήσεων ψάχνει να προσλάβει δύο δικηγορικές εταιρίες εξειδικευμένες στα θέματα...

Αθλητικά

Επισήμως στην Λας Πάλμας ο Μανόλο Χιμένεθ

Επισήμως στην Λας Πάλμας ο Μανόλο Χιμένεθ

Ανακοινώθηκε και επισήμως σήμερα η συνεργασία του Μανόλο Χιμένεθ με την Λας Πάλμας.

Αυτοκίνητο

Ο σκαραβαίος έκλεισε τα 80

Ο σκαραβαίος έκλεισε τα 80

Το «αυτοκίνητο του λαού» είχε κατασκευαστεί με πρωτοβουλία των ναζί και με πολιτικό πατέρα τον...

Τεχνολογία

Πόσο ρεύμα «τρώει» το Bitcoin

Πόσο ρεύμα «τρώει» το Bitcoin

Η δημιουργία και η χρήση του Bitcoin καταναλώνει ολοένα περισσότερο ηλεκτρισμό διεθνώς, κάθε χρόνο. Μια...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.