Ανακάλυψη άλλων 95 εξωπλανητών από το «Κέπλερ»

Συνεχίζονται οι ανακαλύψεις πλανητών που κινούνται εντός του γαλαξία μας πάρα πολύ μακρυά από το ηλιακό μας σύστημα, με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου “Κέπλερ” της NASA, καθώς οι αστρονόμοι που μελετούν τις παρατηρήσεις του επιβεβαίωσαν την ύπαρξη άλλων 95 εξωπλανητών σε διάφορα σημεία του ουρανού.Η νέα ανακάλυψη έγινε από διεθνή ομάδα, με επικεφαλής τον Άντριου Μάγιο του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστήματος του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Δανίας και παρουσιάσθηκε στο περιοδικό αστρονομίας “The Astronomical Journal”. Είναι ουσιαστικά το αποκορύφωμα τεσσάρων ετών διεξοδικής έρευνας, με την πρόσθετη βοήθεια αστρονόμων από τη NASA, την Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ, το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και το Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

 


Συνεπώς, αυξάνεται σε 292 ο αριθμός των εξωπλανητών που έχει εντοπίσει το “Κέπλερ” στη δεύτερη φάση της λειτουργίας του (γνωστή ως Κ2). Συνολικά, από την αρχή της δράσης του, το “Κέπλερ” έχει βρει σχεδόν 2.440 εξωπλανήτες, περίπου τα δύο τρίτα όσων έχουν ανακαλυφθεί συνολικά (γύρω στους 3.600).


Επιπροσθέτως, περισσότεροι από 2.000 εξωπλανήτες του “Κέπλερ” έχουν τον προσωρινό χαρακτηρισμό του “υποψήφιου” και αναμένεται η επιβεβαίωση της ύπαρξής τους από τους επιστήμονες έπειτα από περαιτέρω παρατηρήσεις.

 

Συγκεκριμένα, η διεθνής ερευνητική εξέτασε προσεχτικά 275 “υποψηφιότητες” για εξωπλανήτες, επικυρώνοντας αυτήν την ιδιότητα σε 149 από αυτές, εκ των οποίων οι 95 είναι πλανήτες εντελώς νέοι στην επιστήμη. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι “υποψήφιοι” δεν είναι στην πραγματικότητα εξωπλανήτες, απλά απαιτείται περισσότερη δουλειά για να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη τους.

 

Σημειώνεται ότι το “Κέπλερ” εκτοξεύθηκε το 2009, αλλά το 2013 η αποστολή του σταμάτησε έπειτα από τεχνικό πρόβλημα. Τελικά, οι επιστήμονες έδωσαν μια λύση και το τηλεσκόπιο άρχισε να λειτουργεί εκ νέου, αλλά με πιο περιορισμένες πλέον δυνατότητες. Παρ' όλα αυτά, συνεχίζει να κάνει ανακαλύψεις.


 

 

 


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Secret Money

EKΛEIΣAN OI ΠYΛEΣ

EKΛEIΣAN OI ΠYΛEΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναβάθμιση των συνθηκών ασφαλείας στις εγκαταστάσεις του OΛΠ, στο πλαίσιο...

Αυτοκίνητο

Νέο site από την Avis,αποκλειστικά για leasing αυτοκινήτων

Νέο site από την Avis,αποκλειστικά για leasing αυτοκινήτων

H Avis, η μεγαλύτερη εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα, παρουσιάζει το νέο website της, www.myavis.gr,...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.