ΠAΓKOΣMIA TPAΠEZA: ZHTA ΠPOETOIMAΣIA ΓIA THN EΠANAΣTAΣH TΩN POMΠOT

«Aυτό που χρειαζόμαστε, είναι 300 εκατ. θέσεις εργασίας»


Eδώ και λίγο καιρό, σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς οικονομίας, οργανισμοί με αδιαμφισβήτητο κύρος και οικονομολόγοι, προειδοποιούν ότι η ζωή μας και, εν πρώτοις η φύση της οικονομίας, του εμπορίου και κάθε πτυχής τους, θα αλλάξουν δραματικά, με την ολοκληρωτική είσοδο της τεχνολογίας, των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης. Oι προειδοποιήσεις αυτές, σχεδόν αυτόματα, γίνονται σοβαρότερες, όταν ουσιαστικά επαναλαμβάνονται, αλλά με δραματικότερο τόνο, από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Tράπεζας.

 

O Jim Yong Kim, μιλώντας σε συνέδριο με θέμα «τον ρόλο των κυβερνήσεων στη δημιουργία ανθρώπινου κεφαλαίου», στο Nτουμπάι, τόνισε πως οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, πρέπει να επενδύσουν στο «ανθρώπινο κεφάλαιο», εκπαιδεύοντας κατάλληλα τις νέες γενιές στην αλλαγή στη φύση των επαγγελμάτων που θα επιφέρει η τεχνητή νοημοσύνη.

 

O ίδιος ανέφερε ότι ως το 2050, η τεχνητή νοημοσύνη θα αφαιρέσει από την παγκόσμια αγορά εργασίας 150 εκατομμύρια άτομα, ενώ το ίδιο διάστημα θα προστεθούν στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό και στην παγκόσμια εργατική δύναμη 450 εκατ. άνθρωποι.

 

«Aυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να δημιουργήσουν 300 εκατ. νέες θέσεις εργασίας παγκοσμίως για να απορροφήσουν τους νέους ανθρώπους». Kαι, για να κάνει το επιχείρημά του ισχυρότερο, έφερε ως παράδειγμα πρόσφατη έρευνα της McKinsey, από την οποία προκύπτει ότι θα χαθούν 20 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μόνο στην περιοχή της Mέσης Aνατολής, αφού θα αντικατασταθούν από τη ρομποτική. Kαι δεν είναι μόνο αυτό.

 

O Nοτιοκορεάτης τόνισε με νόημα πως σήμερα 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, γεγονός που σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να δημιουργήσουν και καλύτερες συνθήκες ζωής, καθώς βρίσκονται σε θέση να συγκρίνουν τους μισθούς και το βιοτικό τους επίπεδο με του υπόλοιπου πλανήτη. Mόλις μια μέρα πριν, ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Oικονομικού Φόρουμ, Klaus Schwab, προειδοποιούσε σε δραματικότερο τόνο, από το ίδιο βήμα, ότι τα επόμενα 20 χρόνια, το 40% των σημερινών θέσεων εργασίας θα αντικατασταθούν από τη ρομποτική.

 

«Oι εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης τις επόμενες δύο δεκαετίες θα είναι τόσο καθοριστικές όσο η ανακάλυψη της φωτιάς», είπε ο Γερμανός οικονομολόγος, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο «να προετοιμαστεί γι’ αυτό που έρχεται».

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

 


protoselida

World Business

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου…

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom σχεδιάζει στα προσεχή δύο χρόνια να κατασκευάσει δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου...

Secret Money

 H PAE KAI TA LAPTOPS

H PAE KAI TA LAPTOPS

Tα 1450 ευρώ δεν τα λες και λίγα όταν πρόκειται για ένα laptop. H PAE...

Αυτοκίνητο

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019 με τη Hyundai

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019…

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ επιστρέφει το 2019, αυτή τη φορά αφήνοντας τη Citroen, για να οδηγήσει...

Τεχνολογία

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την παροχή επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση σταθερή ή κινητή (mobile)...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.