Ξεκινάει το 9ο “Sympossio Greek Gourmet Touring” από Ιταλία

Το "9ο Sympossio Greek Gourmet Touring" ξεκινάει σήμερα το πανευρωπαϊκό του ταξίδι προβολής της ελληνικής γαστρονομίας από την Πάντοβα της γειτονικής Ιταλίας.

 

Mε φετινό θέμα "Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο" το "Sympossio Greek Gourmet Touring" θα ταξιδεύσει σε πάνω από 37 πόλεις, σε 15 χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης. Πρόκειται για το μοναδικό, εξαγωγικό "όχημα" προβολής του Ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, που υλοποιεί ο όμιλος Aldemar, έχοντας την στήριξη του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του οργανισμού Enterprise Greece.

 

Με την βοήθεια του γραφείου του ΕΟΤ στην Ιταλία το φετινό "Sympossio", θα ταξιδέψει καταρχήν σε 6 ιταλικές πόλεις. Μετά την Πάντοβα στις 20 Φεβρουαρίου, ακολουθεί η Τζένοβα στις 21 Φεβρουαρίου, η Φλωρεντία στις 22 Φεβρουαρίου, η Νάπολη στις 26 Φεβρουαρίου, το Μπάρι στις 28 Φεβρουαρίου και η Λατίνα την 1η Μαρτίου.

 

Τα τελευταία χρόνια γαστρονομία η εντάσσεται στα τουριστικά προϊόντα της xώρας μας και αποτελεί σημαντική πηγή πόρων για την οικονομία του τόπου μας, αλλά και του κάθε προορισμού ξεχωριστά. Στο πλαίσιο αυτό, "το Sympossio είναι το μοναδικό, συνεργικό όχημα προβολής της Ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό", υπογραμμίζει ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εμπνευστής της διοργάνωσης και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Aldemar sorts, προσθέτοντας ότι "εδώ και 9 χρόνια αποδεικνύει πως ενσωματώνει πλήρως όλους τους επιμέρους κλάδους αυτούς που ονομάζουμε 'Οικονομία της Φιλοξενίας".

 

Η επίσημη έναρξη του ταξιδιού φετινού "Sympossio" γιορτάστηκε σε επίσημη εκδήλωση την Παρασκευή 16/02 στο χώρο του Saint George Lycabettus, με τη συμμετοχή πλήθους φορέων και προσωπικοτήτων από το χώρο του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, γαστρονομίας και των ΜΜΕ.

 

"Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει αυτή την εξωστρεφή δυναμική του Συμποσίου, η δε συμμετοχή μας ως θερμοί υποστηρικτές αυτού του νεοσύστατου θεσμού έρχεται στην καλύτερη συγκυρία για εμάς, με τη βράβευση μας ως Ευρωπαϊκός Προορισμός Αριστείας στη θεματική του πολιτιστικού τουρισμού με νικητή προορισμό την Πάτρα, την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ένα βραβείο που μας δίνει εκ των άλλων και τη δυνατότητα για πρώτη φορά να μπούμε στον τουριστικό χάρτη διεθνούς προβολής της ευρωπαϊκής επιτροπής. Η παράδοσή μας, τα ήθη μας, τα έθιμά μας, η ιστορική μας κληρονομιά, διαμορφώνουν τη γαστρονομική μας ταυτότητα και όλη αυτή την τουριστική εμπειρία, μπορεί να τη νιώσει, να τη γευτεί και να τη ζήσει ο επισκέπτης μας, στο οδοιπορικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου", δήλωσε σχετικά με τη θεματική της φετινής διοργάνωσης ο  Κωνσταντίνος Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Secret Money

EKΛEIΣAN OI ΠYΛEΣ

EKΛEIΣAN OI ΠYΛEΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναβάθμιση των συνθηκών ασφαλείας στις εγκαταστάσεις του OΛΠ, στο πλαίσιο...

Αυτοκίνητο

Νέο site από την Avis,αποκλειστικά για leasing αυτοκινήτων

Νέο site από την Avis,αποκλειστικά για leasing αυτοκινήτων

H Avis, η μεγαλύτερη εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα, παρουσιάζει το νέο website της, www.myavis.gr,...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.